Jyväskylän parhaat: Pienikamari

 *Blogiyhteistyö. Juttu kirjoitettu tuotelahjaa ja alennusta vastaan.*

Olen jo pitkään suunnitellut blogiin juttusarjaa otsikolla "Jyväskylän parhaat" ja nyt vihdoin viimein julkaisen ensimmäisen postauksen tästä aiheesta. Tarkoitus on esitellä omat suosikkini kaupungin mielenkiintoisimpien kohteiden, kauppojen ja ehkä nähtävyyksienkin joukosta. Kulttuuripuolta olenkin tehnyt tutuksi ja tässä syksyn mittaan on tulossa uusia kulttuurijuttuja, mutta nyt haluan kertoa yhden putiikkisuosikkini. 

Aloitetaan Jyväskylän viehättävimmästä ja persoonallisimmista kaupasta eli Pienikamarista. Yliopistonkadun ja Kilpisenkadun risteyksessä sijaitseva värikäs kulmapuoti on perustettu vuonna 1992 ja mottonsa mukaan se tarjoaa "Suuria elämyksiä pienille - pieniä yllätyksiä isoille". Tuotevalikoimaan kuuluu leluja, pelejä, nukkekodin kalusteita, lahjatavaraa, koruja, keittiötuotteita, kosmetiikkaa, koruja, paperitarvikkeita, kortteja, askartelutarvikkeita ynnä muuta ihanaa ja ihmeellistä ja sellaista, mitä ei kovin helposti muualta löydä. 

Kun olin muuttanut Jyväskylään, niin en uskaltanut mennä Pienikamariin, koska luulin, että se on pelkkä lelukauppa ja koska olin tuolloin vannoutuneesti lapseton, niin minulla ei ollut myöskään tarvetta käydä kaupassa, jonka oletin olevan vain lapsellisille tarkoitettu. Sitten kun ensimmäisen kerran astuin Pienikamarin ovesta sisään niin olin täysin myyty ja harmittelin sitä, etten ollut rohkaistunut asioimaan siellä aiemmin. Olin aivan hullaantunut siitä, että oli olemassa kauppa, josta löytyi paljon minun tyylisiäni tavaroita ja juuri sellaista persoonallista tavaraa, jota usein kaipaan ja kauppa tuntui jotenkin "omalta". Muissa kaupoissa kun lähinnä vain ahdistun ja tuskailen sitä, etten löydä mitään kivaa ja itseäni miellyttävää. Vaikka sanotaan, että materia ei tee onnelliseksi, niin kyllä minä ainakin tulen onnelliseksi siitä, että löydän kauniita ja kivoja tavaroita, jotka ilahduttavat minua tai läheisiäni.

Pienikamari on kauppa, johon suuntaan aina silloin kun tarvitsen lahjaa jollekin pienelle ihmiselle tai muistamista jollekin isolle ihmiselle. Pienet tuliaiset ja muistamiset löytyvät helposti ja myös arvokkaammat lahjat vaikka merkkipäiväksi tai häälahjaksi puhumattakaan vauvalahjoista ja sesonkituotteista. On helpottavaa, että koskaan ei tarvitse kiertää koko kaupunkia hiki päässä miettien, mitä hankkisi lahjaksi, koska löydän tarvitsemani yhdestä kaupasta. Löytäisin myös paljon sellaista, mitä en tarvitse eli kaikkea supersuloista sisustukseen ja lapselle ja voisin ostaa vaikka koko kaupan tyhjäksi!

Leluosastolta on löytynyt meille vaikka mitä kivaa ja dominopelit, puulelut ja pehmot ovat meillä ahkerassa käytössä. Minua viehättää erityisesti ranskalaiset lelut ja joskus olenkin sanonut, että Pienikamarin leluosastolla tulee tunne kuin olisi jossain pienessä pariisilaisessa leluputiikissa. Tämä on minulle hyvin tärkeä tunne, sillä kaipaan "ulkomaan tunnelmaa". En osaa tuota tunnetta selittää, mutta toivottavasti joku tajuaa, mitä tarkoitan. Pienikamarin valikoimassa on myös kotimaisia tuotteita ja erityisesti kotimaisia puuleluja ja myös Muumi-tuotteita. Leluosastolta löytyy myös nostalgisia leluja, joiden näkeminen vie ajatukset omaan lapsuuteen ja muistoihin. 

Pehmolassa asustaa karvainen joukko hellyttäviä otuksia ja jokunen on muuttanut meillekin asumaan. Meillä ei olisi tarvetta enää yhdellekään pehmolle eikä lapsi niitä välttämättä haluaisi, mutta minulla on taipumus kotiuttaa uusia pehmokamuja meille hyvä perustelun kera. Eräs leveähymyinen, suurihampainen leijona tuli meille, koska sitä tarvittiin ehdottomasti hampaidenpesukaveriksi ja siitä olikin ihan oikeasti hyötyä silloin, kun aloiteltiin lapsen hampaiden harjausta.

Minulla oli kunnianhimoinen tavoite kuvata kaikki Pienikamarista vuosien aikana ostamani tuotteet ja liittää kuvat tähän postaukseen, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Pieniä ja vähän isompiakin tavaroita on meillä siellä ja täällä ja kaikki jollain tavalla käytössä, kuten tämä peltipurkki, johon olen säilönyt koruja.

Designia ja merkkituotteita arvostava sekä sisustusta harrastava löytää Pienikamarista varmasti jotain ja valikoimassa on paljon tuotteita, jotka ovat "in". Monet ovat kehuneet sitä, että kun somessa jokin tuote nousee hitiksi, niin on kiva päästä ostamaan se läheltä heti ja samalla tulee kannatetuksi kivijalkakauppaa ja paikallista yrittämistä. Pienikamarilla on kyllä oma nettikauppakin.

Nämä Micushin taulut ostin viime keväänä. Teen harvoin mitään heräteostoksia, mutta näitä en voinut vastustaa. Maailmassa on ihania tauluja, mutta jokin näissä minä sykähdytti niin kovasti, että investoin neljään tauluun. Halvemmaksi olisi tullut ostaa postikortit, mutta en ole katunut tauluhankintaani, koska nämä ilahduttavat minua joka päivä ja monesti rentoudun uppoutumalla taulujen herkkään maailmaan. Tarkoitus on jossain vaiheessa kehystää taulut, mutta nyt ne ovat makkarin seinällä sellaisenaan. Taulut olivat kaksivuotissynttärilahja lapselleni (muutaman muun lahjan ohella). Tauluissa on kaikki lapsen lempieläimet ja taulut jäävät ihanaksi muistoksi taaperoajasta. Kun hankin taulut ja laitoin ne sängyn vastapäiselle seinälle, niin niitä ihasteltiin lapsen kanssa monta viikkoa ennen nukkumaanmenoa ja myös heti aamulla.

Viime keväänä ostin myös nämä pupuastiat ja nämä ovat olleet pupuja rakastavan lapsen suosikkeja. Olen itsekin heikkona kaikkeen tällaiseen söpöön.

Pyrin hankkimaan meille pitkäikäisiä leluja, joista olisi iloa sitten kun lapsi kasvaa. Joidenkin lelujen kohdalla käy niin, että ne jäävät odottamaan lapsen kasvamista... Tätä leppäkerttuleijaa ei ole vielä lennätetty vaan se odottaa päiviä, jolloin on sopiva tuuli eikä sada vettä ja sitä, että taapero ei sotkeudu naruihin ja tolkkua olisi vähän enemmän kuin nyt. Taapero rakastaa leppäkerttuja ja Pienikamarista onkin tarttunut mukaan erilaisia leppistuotteita. 

Kun ostan toisille lahjoja, niin haluan usein ostaa itsellenikin jotain pientä ja mukaan voi tarttua vaikka tällainen kenkäfriikille sopiva magneetti. Magneetteja onkin tullut osteltua lahjaksi paljon, samoin kaikkea muuta sellaista pientä, mikä mahtuu kirjekuoreen ja on edullista lähettää lahjaksi.

Pienikamarissa vierailuun kannattaa varata aikaa, jotta ehtii tutustua runsaaseen tuotevalikoimaan. Kaupassa on aivan erityinen tunnelma ja voisinko jopa sanoa, että hyvin omanlaisensa energia. Asiakas tuntee aina olonsa tervetulleeksi ja palvelu on loistavaa ja yksilöllistä. Joskus pienissä kaupoissa tulee tunne, että myyjä kyylää ja närkästyy, jos kaupassa viipyy liian pitkään tai asiakas ei suostu myyjän ehdotuksiin, mutta Pienikamarissa ei ole sitä vaaraa vaan tavaroita saa ihastella ja hypistellä kaikessa rauhassa ja myyjät osaavat ehdottaa hyviä vaihtoehtoja. En ole koskaan poistunut Pienikamarista tyhjin käsin vaan aina erittäin tyytyväisenä, onnellisena, lahjatuotteet kauniisti paketoituna ja leimat kanta-asiakaskortissa. Pienikamari hurmaa minut aina uudelleen ja uudelleen - toivottavasti sinutkin :).

Kommentit