Pääsiäisaskartelua taaperon kanssa

Nykyisin ei taida olla pelkoa siitä, että juhlapyhinä pääsee tylsistymään, sillä kaupat ja lähes kaikki muutkin paikat on auki melkein yötäpäivää. Mutta jos joku kaipailee tekemistä, niin tässäpä kiva ja helppo askarteluvinkki sekä pienille että isoille. Askartelimme ikkunaan laitettavat pääsiäismunakoristeet kaksivuotiaan kanssa, joka on kovin innostunut askartelusta ja tänäänkin haki kreppipaperikassin ja hoki "akkaa, akkaa" eli askarrellaan, askarrellaan. Kaksivuotias osaa jo jotain, mutta kärsivällisyys ja keskittyminen ei oikein tahdo riittää pitkäjänteiseen työskentelyyn ja siksi suosittelen aina tekemään esivalmisteluja.

Tarvitset kartonkia, kontaktimuovia ja kreppipaperin tai silkkipaperin palasia tai mitä hyvänsä rypisteltävää paperia - tähän askarteluun voi hyödyntää jämäpapereitakin. Papereista leikataan palasia ja minä leikkasin aika ronskisti, koska palaset rypistellään ekä niiden tarvitse olla standardikokoisia. Tällainen askartelu onnistuu aivan varmasti sellaiseltakin tyypiltä, joka ei ole käsistään kovin taitava a.k.a. rähmäkäpälä.

Munien ääriviivat piirretään kartongille ja leikataan aihiot irti ja sitten liimataan ne kontaktimuovin päälle. Netistä löytyy tulostettavia muna-aihioita, mutta minä käytin munanmuotoista pääsiäislautasta mallina, koska en jaksanut tulostella ja lautanen oli käden ulottuvilla.

Ylimääräinen kontaktimuovi leikataan pois.

Sitten rypistellään papereita mytyksi. Tämä on se vaihe, jossa taapero on parhaimmillaan! (Muista kerätä mytyt lattialta, sieltä löytyy noin 40 % papereista)

Sitten liimataan eli vain painetaan paperimytyt kontaktimuovin päälle. Taapero halusi liimata munan pöytään kiinni, koska "miimaaminen" on ilmeisesti vaan aika kivaa! Työn loppuun tekeminen vaati hieman patistelua, sillä lapsesta olisi ollut kivaa liimata munat ikkunaan heti kun ekat paperit oli kiinnitetty... "Ikku, ikku, miimaa, miimaa, ite!" 

 Valmiina munat näyttävät tältä: 

Jos haluaa hifistellä, niin reunat voisi koristella jotenkin. Minä en katsonut sitä tarpeelliseksi, koska munat on muutenkin niin värikkäitä.

Ikkunassa ne näyttävät tältä:

Laitoin blogikuvaa varten pari munaa olkkarin ikkunaan, mutta muuten ne ovat olleet keittiön ikkunassa, mistä ne näkyvät kivasti kadulle ja toivon, että ne ilahduttavat ohikulkijoita. Taapero on munista innostunut ja kun ensimmäisen kerran niitä ulkoa tiirailtiin, niin taapero antoi niille nimeksi "kotimunat". Hyvin keksitty, koska ne ovat kotimme ikkunassa olevia munia. Nyt joka kerran ennen sisälle tuloa tiirailemme kotimunia ja ne pitää myös laskea: Ykki, kakki. viihhi, nejjä". Ikkunassa on siis neljä munaa. 

Innostuin pääsiäisaskartelusta niin, että suunnittelin huomiselle pupunaamareiden tekoa! Sikälimikäli pääsiäisherkuttelulta ja -hengailulta ehtii :D

Mukavaa ja rentoa pääsiäistä kaikille ♥

Kommentit

 1. Oi että, miten hauskan näköisiä! :) Mitenhän muistaisin ensi pääsiäisenä, josko silloin jotain tällaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin piristävän värikkäitä, että tekis mieli pitää vielä pääsiäisen jälkeenkin :)

   Mäkin löydän usein kivoja ohjeita vastaisen varalle, mutta sitten kun ne on ajankohtaisia, en enää muistakaan.

   Poista
 2. Hauska askartelu ohje. Pitääpä kokeilla meidän kolme vuotiaan kanssa. Tykkäisi varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolemvuotiaalta varmasti jo onnistuu hyvin tällainen :)

   Poista
 3. Vau! Tuota pitää kokeilla! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Aloin visioida tällä tekniikalla vappukoristeita :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)