Sinut on haastettu #HOMEapua-keräykseen

Tiedättekö, mikä on varma keino saada ihmiset vaihtamaan puheenaihetta? Kun alan kertoa siitä, että olen sairastunut sisäilmasta. Tiedättekö, mitkä päivitykset saavat Facebookissa tasan nolla tykkäystä? Sisäilmaongelmiin ja -sairauksiin liittyvät päivitykset. En tiedä, miksi tämä aihe on niin vaikea ja välteltävä ja minua ärsyttää ja harmittaa, että ihmiset edelleen vähättelevät sisäilma- ja homeongelmia, joista sadattuhannet suomalaiset päivittäin kärsivät. 

En jaksa ja ehdi nyt avautua omasta sairastumisestani, mutta sen verran kerron, että tulen olemaan koko loppuelämäni homeille altistunut ja sisäilmasairas ja se vaikuttaa arkeeni ja kuntooni paljon - aivan liian paljon ja tekee elämästäni hankalaa. Olen usein lohduttautunut sillä, että vaikka terveys ja kunto, talous, ihmissuhteet, ulkonäkö, harrastukset ja siis koko elämäni on kärsinyt, niin minulla on sentään vielä omaisuutta jäljellä ja jonkinlainen työ- ja toimintakyky, vaikkakin entiseen verrattuna paljon heikompi. Tiedän ihmisiä, jotka ovat menettäneet homesairastumisen myötä ihan kaiken, niin omaisuutensa kuin terveytensäkin, jotkut jopa lapsensa, jotka on väärin perustein huostaanotettu. Homekriisin kohdanneet ovat kaikkien tukien ulkopuolella ja apua heille löytyy vain lähinnä vertaistuesta ja kanssaihmisten hyvän tahdon avulla. 

Kun kerron tutuilleni, että tunnen ihmisiä, jotka ovat menettäneet omaisuutensa homeen vuoksi, niin minua ei oikein uskota. En ymmärrä, miksi nämä homeasiat ovat niin uskomattomia, sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Ehkä syynä on pelko siitä, että samanlainen kohtalo voi olla itselläkin edessä ja siksi monet haluavat olla ajattelematta asiaa. Ehkä jotkut eivät ymmärrä joitain asioita ennen kuin ne koetaan itse. Tai ehkä asia ei vaan kiinnosta. Kenenkään ei pitäisi tuudittautua siihen ajatukseen, että ei koskaan voisi sairastua sisäilmasta. Suomi on täynnä sairastuttavia rakennuksia ja etenkin monet julkisen puolen kohteet ovat niitä, joissa ihmiset altistuvat. On arvioitu, että Suomessa altistuu  kosteus- ja homevaurioille päivittäin 600 000 - 800 000 ihmistä.

Olen sivusta seurannut monien ihmisten hometaisteluja ja lukenut toinen toistaan karumpia kertomuksia. Minulta pääsi itku pääsi silloin, kun eräs äiti kertoi pienen lapsensa itkeneen oman uninallensa perään. Nalle kun piti heittää kaatopaikalle kaiken muun hometavaran mukana eikä lapsi ymmärtänyt, että miksi rakas ja tärkeä nalle vietiin pois. Äiti kertoi, että ei ollut helppoa viskata menemään itselle tärkeitä tavaroita, mutta niiden aiheuttama luopumisen tuska oli pientä siihen verrattuna, miten sydäntäsärkevää oli lapsen tuskan seuraaminen.

Homekatastrofi on inhimillinen katastrofi ja sen kohdanneet tarvitsevat konkreettista apua. Vapaaehtoisvoimin toimiva Terve Sisäilma ry. ylläpitää HOMEapua-palvelua ja sen avulla on saatu lahjoituksia. Koska avuntarvitsijoiden määrä kasvaa koko ajan ja homekriisin kohdanneilla on hätä, niin nyt on tarvetta rahalahjoitusten keräämiselle ja siksi Terve Sisäilma ry. järjestää 1.9.2016- 31.8.2017 #HOMEapua-keräyksen  (Lupanro: POL-2016-1658). Keräyksen tarkoituksena on lahjoittaa homekriisin uhreille tarveharkinnan perusteella maksusitoumuksia ja lahjakortteja välttämättömiin tuotteisiin ja palveluihin. Keräys on ensimmäinen valtakunnallinen keräys homekriisin uhreille.

#HOMEapua-keräyksen virallinen kampanjasivu löytyy osoitteesta
http://tervesisailma.wixsite.com/homeapua-kerays

Jos jaat juttua somessa, niin muista käyttää tunnistetta #HOMEapua

Lisätietoa Homeapua-palvelusta sekä keräyksestä saat osoitteesta tesituki@gmail.com tai tesihallinto@gmail.com tai Terve Sisäilma ry: n Facebook-sivujen kautta yksityisviestillä.


Keräykseen voit osallistua tekemällä rahalahjoituksen tilille  

FI93 3939 0001 2908 81

Saaja: Terve Sisäilma ry

Viestikenttään: HOMEapua


Haastan nyt kaikki bloggaajat osallistumaan keräykseen ja haastamaan mahdollisimman paljon bloggaajia mukaan! Kaikki muutkin saavat tietysti kantaa kortensa keräyskekoon! Olisi kiva, jos osallistumisesi jälkeen kävisit kirjoittamassa blogini kommenttikenttään, että olet osallistunut.

Kommentit

  1. Hyvähyvä! Postasin tämän blogiini (ja FB-seinälleni) jo ennen kirjoitustasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ihmiset jakaisivat tätä mahdollisimman paljon! Ja muutkin kuin jo sairastuneet...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)