Appelsiini-suklaa-kesäkurpitsakakku gluteenittomana ja tavallisena

Jos sinulla on sama tilanne kuin minulla eli että jääkaapissa pököttää pari jättimäistä kesäkurpitsaa etkä tiedä, mihin niitä käyttäisit, niin tässä on k-kurpitsan käyttövinkki nro 1. Tämä kakkuohje on paras, helpoin, onnistuvin ja myös muunneltavin. Halusin kokeilla suosikkiohjettani gluteenittomana ja kuten arvelinkin, niin sehän onnistui mainiosti. Gluteeniton kakku onnistuu, kun vaihdat jauhot tavallisiin. 

Alunperin sydämen surujen kakuksi kutsutun kakun ohje on julkaistu tässä postauksessa tai siis itse asiassa kotitalouden oppikirjassa, josta me kaikki köksänmaikat sen olemme kotikäyttöön ottaneet. Kirjan ohje on pienehkö ja taikina menee optimaalisesti n. 1,3 litran vuokaan. Tuplaohjeella eli allaolevalla ohjeella saat normaalikokoisen, muhkean kakun. 

Tuunasin kakkua appelsiinillä, muodikkaasti sanottaisiin, että kakussa on appelsiini-twist (mikä halavatun twist... Leeeet's twist again! Weeelll shake it baby now, twist and shout!) Sori, ajatus karkaa tähän aikaan yöstä! Mutta siis, appelsiini sopii tähän kakkuun aivan tajuttoman hyvin! Kesäkurpitsa ei tee kakkuun minkäänlaista makua ja hienoksi raastettua kesäkurpitsaa ei edes kakusta huomaa eli peruskakun maku on vain suklainen. Appelsiinirahka tuo kakkuun ihan uuden säväyksen - tai twistin - ja jos haluaa enemmän appelsiinin makua, niin mukaan voi raastaa vähän appelsiinin kuorta. 

SYDÄMEN SURUJEN KESÄKURPITSAKAKKU

KUIVAT AINEET 
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl suolaa

KOSTEAT AINEET
1 prk (250 g) appelsiinirahkaa
1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g sulatettua margariinia
1 pieni kesäkurpitsa hienoksi raastettuna ja valutettuna (ei tarvitse kuoria)

Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sekoita keskenään kosteat aineet ja lisää kuivien aineiden joukkoon. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (esim. halk. 23  cm torvivuoka).
Paista 175 asteessa noin tunti. 
Jäähdytä vuoassa! 


Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta, vielä olisi kaapissa vähän parhaat päivänsä nähnyt kesäkurpitsan jämä. Kahdesti on jo muffinsseja tehty ja ratatouilleakin on valmistettu, joten nyt jos koskaan olisi hyvä aika tehdä välillä jotain muutakin, sillä oletuksella, että tuo on vielä syöntikunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tein ratatouillea 😄 Ei nimittäin tullut koko ruokalaji edes mieleen (suutarin lapsella jne).

      Yllättävän pitkään kesäkurpitsat säilyy! Nää kotimaiset varsinkin. Mulla on vielä pala jäljellä ja teen varmaan kasvissosekeittoa. Nyt on kesäkurpitsaa ollut niin monessa ruoassa ja vaikka se mieto onkin, niin alkaa silti tulla korvista ulos 😄

      Poista
  2. Mulla on aina ollut sellainen mielikuva, että kurpitsakakku ei voi maistua hyvältä, mutta yksi kerta kun maistoin sitä jossain tilaisuudessa, niin hyväähän se oli! Joten tätä sun reseptiä aion kyllä jossain vaiheessa kokeilla :) Tosin appelsiinirahkan joutuisin vaihtamaan toiseen, koska olen appelsiinille allerginen. Ehdotuksia sen suhteen, mikä voisi käydä korvikkeeksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa ei maistu kakussa eikä oikein missään muussakaan miltään, mut tavallinen kurpitsa maistuu mun mielestä vähän turhan maanläheiseltä 😄

      Appelsiinirahkan sijaan sopii tavallinen rahka, sellaisella perusohjeella yleensä tätä kakkua teenkin. Joskus olen käyttänyt myös turkkilaista jogurttia rahkan sijaan. Vaniljarahkaakin voi kokeilla ja tietysti muita makurahkoja.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)