Toiveiden toukokuu

Eräänä päivänä, kun olin väsynyt ja kiukkuinen, niin tokaisin, että minulla on vain yksi äitienpäivälahjatoive: "Ei kukkia, ei suklaata, ei hemmottelua vaan minä toivon, että jonain päivänä joku ottaisi lapsen hoitoon jo yhdeksältä aamulla, että saisin yhden koko päivän itselleni". Tällä hetkellä tuo on yksi tärkeimmistä haaveistani eikä mikään älytön, mutta se vaikuttaa mahdottomalta toteuttaa - etenkin kun olen tuota toivonut jo syksystä asti... Sanoinkin, että on helpompi odottaa Universumilta lottovoittoa kuin sitä, että saan vapaapäivän. Yhden päivän. Oikeasti tarvitsisin kaksi. Toisen sitä varten, että voisin keskittyä tekemään rästihommat pois ja toisen sitä varten, että saisin levätä ja vain olla möllöttää. Kerkesin kirjoittaa tähän jo pitkän ja laajan sepustuksen siitä, että miksi vapaapäivä on tarpeen, mutta en halua rasittaa teitä vuodatuksellani ja deletoin tekstini. Keskitytään sen sijaan toive-aiheeseen!

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että en enää juurikaan unelmoi, koska olen huomannut, että asiat tulevat kyllä elämääni juuri silloin, kun niiden on tarkoitus tulla ja jos niiden on tarkoitus tulla. On jännää, että joskus jokin suuri unelma saattaa toteutua superhelposti, vaikka sen eteen ei tee edes mitään ja sitten jokin toinen unelma jää saavuttamatta, vaikka laatisi aarrekarttoja, keskittyisi unelmaansa ja tekisi kaikkensa. Välillä minua ihan ärsyttää se, kun ihmiset sanovat, että he ovat tehneet tosi paljon töitä sen eteen, että ovat saavuttaneet unelmansa. Tietysti "ryysyistä rikkauksiin" voi nousta kovalla työllä, mutta miten selitetään se, että on olemassa ihmisiä, jotka ovat huhkineet hiki hatussa unelmiensa vuoksi eivätkä he silti ole saavuttaneet niitä?

Jokaisella on omat haaveensa ja se, mikä on toiselle helposti saavutettavaa, voi olla toiselle suuren unelman täyttymys. Minulle esimerkiksi jokainen ulkomaanmatka on ollut unelmien täyttymys ja jotkut taas lentelevät tuosta vaan ympäri maailman. Pienenä tyttönä haaveilin paikoista, joihin haluaisin matkustaa ja kun Big Benin juurella taivastelin ja patsastelin, niin mietin, miten etuoikeutettu olen, kun olen saanut Lontoon matkani toteutumaan. Ja monet muutkin haaveet ovat käyneet toteen, joten kyllä, tunnen hyvin etuoikeutetuksi ja kiitolliseksi.

Tällä hetkellä suuret haaveet tuntuvat hyvin kaukaisilta ja hankalilta toteuttaa ja jostain suuresta asiasta unelmoiminen ei olisi nyt edes hedelmällistä, koska olen niin kiinni arjessa. Ja sitäpaitsi olen sitä mieltä, että joskus on lähdettävä liikkeelle ihan pienistä asioista. Meinasin kirjoittaa askelista ja sekin sopisi tähän. Toisinaan voi ottaa suuren loikan ja hypätä vaikka tyhjän päälle, mutta toisinaan on hyvä steppailla tasaisella ja varmalla maaperällä vakain askelin. Sinä samana päivänä, kun olin kiukuspäissäni tokaissut vapaapäivähaaveeni, aloin pyöritellä rantakivellä istuskellessani päässäni sitä, mitä toiveita minulla on ja päätin, että lähden toteuttamaan joitain asioita, jotka ovat olleet ns. vaiheessa liian pitkään. Aloin laatia suunnitelmaa, jonka avulla saisin arkeni järjestymään ja edes joitain toiveitani toteutumaan pian. Ei siis sitku, ei mutku vaan nyt! Mieleeni tuli sanat Toiveiden toukokuu ja pähkäilin, että vaikka aina on hyvä aika toteuttaa toiveita, niin toukokuu on erinomainen! Luonto herää uuteen eloon ja on aika jättää taakse talven nuutuneisuus. Valon ja lämmön lisääntyessä voi löytyä ihan uutta virtaa tarttua tilaisuuksiin.

Kun olin Toiveiden toukokuun keksinyt, niin elämäni alkoi näyttää heti paljon järjestyneemmältä, asiat konkretisoituivat ja saivat positiivisen vireen. Tuntui myös, että sain jopa elämäni paremmin hallintaan, vaikka kyse ei ole muusta kuin pienistä päätöksistä. Ymmärsin, että minulla itselläni on vastuu omista toiveistani ja niiden toteuttamisesta, sillä kukaan muu ei toteuta haaveitani kuin minä itse. Ja vaikka kuinka joskus toivoo, niin pelkästään toivomalla asiat ei toteudu vaan täytyy tehdä jotain. Aloitin listaamalla toiveeni ja suunnittelemalla, miten ne toteutan. Minun toiveeni toukokuulle ovat siis seuraavat:

- Oma vapaapäivä (Tämä on ainoa äitienpäivälahjatoiveeni ja mies pääseekin mielestäni helpolla ja halvalla, jos toteuttaa tämän)
- Fyysisen olon parantuminen/parantAminen (Jatkan jumppaamista ja lenkkeilyä, aloitan pyöräilyn, käyn nukkumaan ajoissa, en missään olosuhteissa juo kahvia)
- Ulkopuolisen lapsenhoitajan/kotiavun hankkiminen (Tämä on vain järjestelykysymys)
- Rästihommalistan tyhjentäminen ja huushollin saaminen järjestykseen vihdoin viimein (Ulkopuolisen avun ansiosta tämä varmasti onnistuu)
- Ekstratoive: jokin yllättävä ja kiva tapahtuma! (Muutama juttu on mennyt plörinäksi ja nyt olen sitä mieltä, että Universumi voisi korvata nuo plörinät kehittämällä jonkin kiva spesiaaliyllärin... Tämän toiveen eteen en tee itse mitään, vaan katson, mitä tapahtuu.)

Toiveeni ovat erittäin arkisia, mutta se ei tee niistä vähäarvoisia. Koska kuten tuossa aiemmin mainitsin, niin jokaisella on omat henkilökohtaiset toiveensa ja nyt haluaisinkin kuulla, mitä toiveita sinulla on...

Julistan siis tämän kuukauden Toiveiden toukokuuksi ja haastan ihan kaikki mukaan! Osallistua voit joko blogissa tai Instagramissa. Kirjoita blogin kommenttikenttään, mikä on sinun toiveesi toukokuulle ja miten aiot sen toteuttaa. Instagramissa voit osallistua jakamalla toiveeseen liittyvän kuvan hashtagilla #toiveidentoukokuu. 

Kaikkien haasteeseen osallistuneiden kesken arvon kesäkuun alussa Avon-kosmetiikkapalkinnon, joka on arvonnan voittajan toiveiden mukainen (eli oletpa nainen tai mies, niin saat toiveesi mukaisen palkinnon). Kannattaa siis osallistua ja haastaa mukaan kaveritkin! Laitetaan yhdessä toiveet toteutumaan :) 

Kommentit

 1. Mukavia toiveita sinulla. Nappaan tämän haasteen mukaani. Vielä en osaa tähän kirjoittaa toiveita, sillä niitä pitää hetki miettiä. Palaan asiaan muutaman päivän sisällä blogitekstin muodossa.

  Aurinkoisia päiviä! Toivon, että vapaapäiväsi toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan! Äkkiseltään ei varmaan pystykään haavetia listaamaan ja tämän haasteen tarkoitus onkin vähän herätellä, vähän silleen niin kuin luontokin keväällä herää. Nyt koen tuon luonnon vaikutuksen todella vahvana ja olenkin metsäillyt joka päivä taaperon kanssa :)

   Aurinkoa myös sinulle :)

   Poista
 2. Aaw, toivottavasti vapaapäiväsi toteutuu. Niin pieni toive, mutta merkittävä itselle. Itekin toivon vaan sitä, että pääsisin valtaosan ajasta nukkumaan silloin kun nukuttaa ilman, että mies valvottaa tai naapuri mekkaloi.
  T. taas yöllä kelloa rinkuttelemassa käynyt kärttyinen naapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin töllöilystä (humalainen metakka, kolinat, tupakointi sisällä) kärsin, minäkin, mutta onneksi se spurgu on muuttamassa pois. Olen pariin otteeseen soittanut poliisitkin. Tuollainen ulkopuolinen häiriköinti on tosi rasittavaa! Auttaiskohan sulle korvatulpat?

   Poista
 3. Minäkin olen huomannut, että haaveet ovat muuttuneet arkisemmiksi. Viime aikoina niin moni toive on toteutunut, etten oikein uskallakaan mistään enää haaveilla. Hyvä on näin. Vaikka kieltämättä katkottomat yöunet ja rauhaisa valmiiksi eteen katettu aamupala kuulostaisi aika luksukselta.

  Toivottavasti vinkistäsi on otettu kotona vaari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkiset haaveet on siitä hyviä, että ne on usein ihan toteutettavissa, ainakin joskus tulevaisuudessa :D Mun vapaapäiväkin on todennäköinen vasta vähän ajan päästä, koska käytännön syyt tulevat väliin... Mutta muut toiveeni ovat jo alkaneet toteutua kivasti :)


   Poista
 4. Toivotaan, että sun vapaapäiväsi järjestyisi. Jokainen nainen olisi varmasti ansainnut sen vapaapäivänsä. Luin tänään hyvän jutun siitä, että mitä on äiti. Äiti oli aikamoinen "kone". Sellainen joka vaatii joskus omaakin aikaansa ;) Ihanaa toukokuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mulla olikin tänään vapaapäivä erään tapahtuman merkeissä ja nyt onkin rentoutunut olo. Näin ne toiveet toteutuu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)