Miksi valitsin AVONin + arvonta, jossa palkintona ylellinen meikkisetti

Kerroin tässä postauksessa, että olen ryhtynyt Avon-konsultiksi. Yhtenä iltana selitin tohkeissani Avon-juttuja ja hain sanaa, joka kuvaisi fiiliksiäni ja sopiva sana oli inspiroitunut. Olen tuota sanaa hyvin harvoin päässyt käyttämään, koska hyvin harvoin on ollut juttuja, jotka inspiroivat näin paljon.

Välihuomautus: jos tulit vain arvonnan takia, niin skrollaa sivua alaspäin :)

Olen lähtenyt Avoniin mukaan pikkuhiljaa, koska haastavan arjen keskellä en oikein kykene rynnimään täysillä kohti konsultin uraa. Lisäksi minulle sopii, että etenen hissukseen enkä ota paineita mistään. Jakelen kuvastoja, kerron tuotteista ja jos joku tilaa jotain, niin hyvä ja olenkin saanut kivasti tilauksia. Olen hämmästynyt siitä, että Avon-konsultistumistani (yritäpä sanoa tuo monta kertaa peräkkäin :D ) ei ole hämmästelty. Päinvastoin ihmiset ovat sanoneet, että tämä taitaa olla ihan sinun juttusi ja on jopa kysytty, että miksi vasta nyt, että enkö ole aiemmin älynnyt tällaista. Olen saanut tukea ystäviltä, jotka ovat antaneet kuvastoja eteenpäin ja olen saanut tukea yllättäviltäkin tahoilta... Esim. eräs tuttu mies lupasi jaella kuvastoja naispuolisille kavereilleen ja minusta tuntui hirmu kivalta, että joku hyvää hyvyyttään jeesaa tuolla tavalla. En halua vaania ketään kuvasto kainalossa, koska en itsekään siedä tyrkyttämistä ja pakkomyyntiä, mutta mielestäni ei ole paljon pyydetty, jos kaverini auttaisivat minua antamalla kuvastoja omille tutuilleen. Sillä tavalla voin saada uuden asiakkaan tai auttaa jotakuta löytämään itselleen hyviä tuotteita. Toivon myös, että kaverit osoittavat tukensa tykkäämällä FB-sivustani, vaikka he eivät Avon-kosmetiikan faneja olisikaan. Viime aikoina pari ihmistä on tehnyt oman FB-sivun yritykselleen ja tykkäsin niistä ja tykkään myös päivityksistä, vaikka noilla sivuilla ei olekaan minulle oikein mitään annettavaa. Halusin tykätä sivuista, koska minusta on mahtavaa, että ihmiset ovat löytäneet oman juttunsa ja tekevät sitä ja osoitan tukeni tykkäämällä ja joskus kommentoimallakin. Koska se ei ole minulta pois, se ei vaadi minulta kuin klikkauksen tai parin sanan näpyttelyn, mutta voi tuoda paljon iloa sivun ylläpitäjälle.

Mutta nyt otsikon kysymykseen. Miksi lähdin mukaan Avoniin? Kaikkein suurin ja yksinkertaisin syy on se, että minusta vaan tuntui siltä ja toinen on, että miksipä ei. Elämä on näin yksinkertaista, ihan todella on, vaikka vaikeahan tätä on selittää kellekään. Minun ei tarvitse jahkailla ja pähkäillä, koska tietyt asiat vaan kolahtavat ja olenkin sanonut, että lähdin Avoniin mukaan hetken mielijohteesta. Halusin tehdä niin. Sydän sanoi niin. En epäröinyt. Olen järkeillyt elämässäni aivan liikaa, siis aivan todella liikaa eikä järkeily ole oikein ikinä johtanut mihinkään järkevään ja hyvään vaan olen vain saanut aivoni solmuun. Nyt elän elämää niin, että tartun tilaisuuksiin ja hetkiin, voin kokeilla jotain, voin jopa luovuttaa, voin innostua asioista, jotka ennen eivät iskeneet ja teen sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Ja uskokaa pois, tällainen elämä tuntuu hyvältä!

Avon-konsultiksi ryhtyessäni tunsin tekeväni jotain, jolla olisi minulle jotain annettavaa ja opetettavaa ja vaikka arkijärki-ihmisistä kuulostaakin hölmöltä, niin minulla on koko ajan tunne, että on olemassa jokin erittäin hyvä syy, miksi Avon kolahti niin kovaa. Tuo syy selviää minulle kyllä myöhemmin ja kerron sen teillekin sitten, kun olen itse asiasta valaistuneempi. Tällä hetkellä arvelen, että syy voi olla se, että Avonilta löytyi iholleni sopivat tuotteet! Joo-o, uskokaa pois, ihoni ei ole vuosiin ollut näin hyvässä kunnossa ja kesällä ilkeän jopa käyttää selän paljastavia vaatteita, koska aknepaiseet ja mustapääpollukat ovat lähes kadonneet selästäni! Tietysti ihon parantuminen voi johtua muustakin enkä mene vielä tekemään loppupäätelmiä, etenkin kun ruusufinnin kanssa eläminen  on yhtä suurta mysteeriä.

Ajattelin, että en lähtisi edes selittämään, että miksi Avon, koska sitä ei ole edes kysytty, tai no, yksi ainoa ihminen on kysynyt ja yksi toinen on sanonut, että minun ei missään nimessä pidä selitellä mitään kellekään. Kerroinkin jo ekassa Avon-postauksessani perusteluja (linkki tämän jutun alussa), mutta nyt selostan vielä lisää. Toivon, että ne, jotka ihmettelevät touhujani, ymmärtäisivät minua paremmin tämän luettuaan ja ehkäpä joku innostuu minun laillani luettuaan tämän. Mutta nyt siis asiaan!

Ensin kritiikki, koska  olen kriittinen tyyppi enkä pelkää esittää eri näkökulmia (vaikka olenkin konsultti):
 • Avon ei ole luonnokosmetiikkaa. Tämä on isoin miinus meille, jotka olemme ainakin olevinamme ekoihmisiä. Toki edelleenkin käytän luonnokosmetiikkaa, koska en ymmärrä, miksi pitäisi sulkea eri vaihtoehdot pois ja miksi pitäisi olla 100 % ehdoton. Ja kun sattuu olemaan niin, että luonnonkosmetiikan puolelta ei ole löytynyt hyviä tuotteita esim. ruusufinni-iholleni ja hiuksilleni ja monet ekokokeilut ovat johtaneet huonoon lopputulokseen, niin on pakko käyttää normikosmetiikkaa. 
 • Avon-kosmetiikassa käytetään aineita, jotka herkistävät, voivat allergisoida ja jotka voivat olla esim. hormonihäiritsijöitä. Tosin samoja aineita käytetään yleisesti muidenkin ei-luonnonkosmetiikkaa myyvien yritysten kosmetiikassa ja jopa apteekkikosmetiikassa. Kaikissa Avonin tuotteissa ei ole herkistäviä aineita eivätkä kaikki edes herkisty. 
Sitten hyvät puolet ja jos mietit, että ryhtyisitkö itse konsultiksi, niin kannattaa lukea tämä:
 • Edulliset ja laadukkaat tuotteet. Jokaisessa kosmetiikkasarjassa on hyviä ja huonoja tuotteita ja yksi tuote käy yhdelle ja jollekulle ei käy mikään. Avonilla on 3 kk vaihto- ja palautusoikeus, mikä on mielestäni ihan ainutlaatuista, kun kyse on kosmetiikasta eikä hutiostokset jää siis harmittamaan! Avonin hinnat ovat huippuedulliset ja helposti voisi kuvitella, että kyseessä on halpiskama. Ei ole. Syynä tuotteiden edullisuuteen on mm. se, että Avonilla on suuri myyntivolyymi, konsulteille ei makseta palkkaa (vaikka edistyessään kyllä saa palkkioita) eikä firman tarvitse maksaa myymälävuokria eikä mainoskuluja (ainakaan Suomessa). Ulkomaillahan Avon-kauppoja on joissain paikoissa ja tuotteita mainostetaan telkkarissakin. Tuotteiden pakkauskustannukset ovat edulliset ja Avonilla on oma tuotekehittely ja laboratoriot, jolloin ulkopuolisille tahoille ei tarvitse maksaa vaan asia on lähes päinvastoin, sillä Avon kehittelee raaka-aineita muille yrityksille.
 • Testereiden saatavuus. Tämä on minulle iso plussa. Olen pistänyt niin paljon rahaa ihonhoitotuotteisiin, että en osta enää yhtään tuotetta, jos en saa testeriä.
 • Mahdollisuus saada lisäansioita. Oma Avon-lähtökohtani oli alennusten saaminen, mutta jos voin jotain ekstraa tienatakin, niin ei siitäkään haittaa ole. 
 • En tarvinnut alkupääomaa. Avonin kautta saa luottoa eli tuotteet voi tilata ja maksaa jälkeenpäin.
 • En tarvitse tuotevarastoja. Monet muut suoramarkkinointiyritykset velvoittavat hankkimaan tietyn tuotepaketin, jotta pääsee alkuun. 
 • Ei painostusta. Kun otin konsulttiin=tiiminvetäjään yhteyttä, niin hän ei painostanut minua. Myös ihonhoitokoulutusillassa koin, että kyseessä ei ole mikään hurmoksellinen kulttiliike eikä minua painosteta yhtään mihinkään. 
 • Mahdollisuus tilata itselleen jotain ihanaa edulliseen hintaan. Aika moni meistä tykkää ostaa itselleen silloin tällöin jotain pientä kivaa ja kun itsellä on rahat vähissä ja ostoslistalla lähinnä vain "maitoa ja makkaraa", niin on aika ihanaa piristää elämäänsä parin euron huulipunalla tai alle kympin korulla!
 • Tilaamisen helppous. Selaan kuvaston, klikkaan tuotteet ostoskoriin ja muutaman päivän päästä noudan paketin lähi-S-marketin Smart Post -automaatista. Tässä elämänvaiheessa joudun priorisoimaan aika paljonkin ja kaupoissa juoksemiset ovat jääneet lähes kokonaan pois ja on älyttömän kätevää, että voin ostaa kotoa käsin. 
 • Laaja ja vaihtuva tuotevalikoima. Jo pelkästään kosmetiikkavalikoima on monipuolinen, mutta myynnissä on koruja, laukkuja, asusteita, kenkiä ja kodintarvikkeitakin ja aion tilata Avonilta itselleni uimapuvunkin!
 • Naisten aseman parantaminen. Avon on ollut historiallisesti merkittävässä asemassa naisten aseman parantamisessa, sillä Avon oli ensimmäinen ovelta ovelle -yritys ja se lisäsi naisten mahdollisuuksia itsenäiseen toimeentuloon. Vaikka naiskiintiöt kuulostavat typerältä, niin on merkittävää, että Avonin New  Yorkin päämajan rakennusprojektiin otettiin tavoitteeksi 15 % naiskiintiö, jota korotettiin sittemmin 17 % :iin. Mikään yksityisen sektorin yritys ei ole päässyt vastaavaan lukuun. 
 • Kotiväkivallan vastustaminen. The Avon Foundation for Women tekee konkreettista työtä kotiväkivallan ehkäisemiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi.
 • Rintasyöpäkampanja. Avon tekee maailmanlaajuista käytännön työtä rintasyöpää vastaan.
 • Kestävän kehityksen kannattaminen. Avon toimii ympäristövastuullisesti kierrättämällä, vähentämällä jätteen määrää, käyttämällä kierrätyspaperia ja tavoite kierrätyksessä on 100 % vuoteen 2020 mennessä. Tosin kuvastoihin paperia kuluukin ja syytä onkin käyttää kierrätyspaperia! Hello Green Tomorrow-metsiensuojeluohjelmalla Avon kerää rahaa metsien suojeluun ja lisää tietoisuutta. Avon käyttää kestävän kehityksen mukaisesti tuotettua palmuöljyä ja toimenpiteisiin ryhdyttiin jo viisi vuotta sitten. Avon on rakentanut ekologisia rakennuksia jo pitkään, mutta vuonna 2011 otettiin käyttöön Avon Green Building Promise eli kaikki uudet rakennukset ekosertifioidaan. Tässä vain muutama esimerkki Avonin vihreydestä ja nämä ekologiset näkökulmat ovat minulle tärkeitä ja siksi olen lukenut Avonin Code of Conductin (mikä se on suomeksi?!) sanasta sanaan ja aika monta muutakin nettisivua aiheesta ja todennut, että Avonin toimenpiteet ympäristön hyväksi eivät ole pelkkää sanahelinää vaan yritys todella toimii monilta osin vihreiden arvojen mukaan, mitä moni muu suuryritys ei tee.
 • Eettinen toiminta. Avon pitää huolta eettisistä työolosuhteista. Avon oli ensimmäinen suuri kauneusyritys, joka lopetti eläinkokeet (v. 1989). Cruelty free -merkkiä kosmetiikassa ei kuitenkaan ole, koska Avon markkinoi tuotteita Kiinaan, missä viranomaiset vaativat eläinkokeita. 
 • Saan puuhastella kosmetiikan parissa. Harva varmaan tietää, että aikanaan pyrin kosmetologikouluun ja pääsinkin, mutta en mennyt, koska valitsin ravintolakoulun. Rakastan meikkejä ja kosmetiikkaa ja on kiva puuhastella asian parissa, josta pitää. Se ei tarkoita sitä, että tilaan kaapit täyteen meikkejä ja turhia puteleita vaan sitä, että haluan seurata alan uutuuksia ja trendejä. Meillä jokaisella on omat kiinnostuksen kohteemme!
Tässä oli siis lyhyesti selostettuna jotain ja jos luulet, että minut on aivopesty jossain Avon-illassa julistamaan Avonin erinomaisuutta, niin voin kertoa, että olen ihan itse tutkinut asioita monista eri tietolähteistä ja tapani mukaan aika kriittisellä otteella. Enemmänkin olisin voinut kirjoittaa, mutta jos jotakuta kiinnostaa jokin tietty kohta, niin voin tarvittaessa selventää enemmän.

Mutta nyt siihen arvonta-asiaan, jonka vuoksi kai tulitkin lukemaan tämän postauksen. Arvonta EI ole täällä blogissa vaan Facebookissa Avon-sivullani. Arvonnan palkintona on nämä laadukkaat ja ylelliset meikit:                                                        
Luxe kivipuuteri Fair Silk
Luxe luomiväripaletti Cocoa Couture
Luxe huulikiilto Dazzling Nude
Nailwear pro kynsilakka Amped Up Pink

Näillä meikeillä saat upean lookin niin juhlaan kuin arkeenkin! 
Käy siis osallistumassa arvontaan Avon-sivullani Facebookissa: 

Kommentit

 1. Hienoa heittäytymisestäsi! Kuten Tommy Taberman sanoi "kaikkia ovia pitää tempoa". Tämä on vain yksi elämä, joten kaikkea pitää tehdä mikä tuntuu hyvältä ja omalta ja kaikesta pääsee aina pois jos ei tunnu hyvältä. Osallistun tietysti arvontaan.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti on Tabermann asian ilmaissut :)

   Huomasitko, että arvonta on Facebookissa eikä täällä blogissa?

   Poista
  2. kyllä huomasin, olen vain toisella nimellä siellä

   Poista
  3. Hyvä! Halusin vain varmistaa :)

   Poista
 2. Mahtavaa että löysit itsellesi mieleisen jutun! Itselleni avon myös tuttu, auttanut paljon ihon hoidossa. Pidän myös että tehdään jotain hyvää, sillä mitä saavutetaan. :) kiva blogi, jään seurailemaan. Lisää avon postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tällaiset mieleiset jutut tulee ihan puskista ja onhan tää aika mahtavaa :)

   Avon-postauksia tuleekin varmasti silloin tällöin... Seuraavassa Avon-postauksessa onkin luvassa asiaa jalkojenhoidosta ja herkullisen tuoksuisesta tuotesetistä :)

   Mukavaa kuulla, että tykkäät blogistani :)

   Poista
 3. Avonilla on hyviä tuotteita, erityisesti luomivärikvartetti! :) Onnea ja menestystä Avon-urallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Minä olen viime vuosina käyttänyt aika tylsiä luomivärejä, mutta voip olla, että nyt Avonin myötä tulee kokeiltua ihan uusiakin sävyjä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)