Mekko UFFilta, korut ja laukku luksusta

Ihan huvikseni selailin erään nettikaupan valikoimaa ja haaveilin uudesta kesämekosta. Oli hirmu ihania mekkoja, mutta jokainen, mikä minua vähänkin enemmän viehätti ja vaikutti omantyyliseltä, oli musta tai ainakin mustapohjainen. Mustat vaatteet ovat minulle hyvin tunnusomaisia, mutta mielenkiintoistahan on se, että en pukeudu aina mustaan vaan minulla on kirkkaanvärisiä vaatteita, on kukallisia ja kirjavia ja silti musta väri on se, mistä minut tunnetaan. Kun kerron blogini nimen, niin se herättää hymähdyksiä ja lausahduksen "Niinpä tietysti". Olen jonkun kerran kuullut myös jonkun sanovan: "Hei sä olet se Nainen tummissa" ja tuohon liittyy  katsahdus päästä varpaisiin, jolla henkilö toteaa, että kyllä, sillä on mustaa päällä, siis kokomustaa eikä se ole edes menossa hautajaisiin.

Meillä jokaisella on jokin oma tavaramerkki, jokin, mistä meidät tunnetaan ja muistetaan. Joillakin se voi olla se, että on ala-asteella mössinyt jotain ja raukkaparkaa kutsutaan koko loppuelämän jollain inhalla lempinimellä. Yläasteen ATK-opettaja on jäänyt mieleen, koska hänellä oli aina pörröisiä neuleita. Jos housut nousevat korkealle vyötäröstä, niin sanotaan, että ovat mallia Matti Nykänen. Kun ollaan ystävän kanssa shoppailemassa, niin saatetaan sanoa jonkin vaatteen kohdalla, että tää on ihan senjasen -oloinen vaate. 

Jotkut ihan luovat oman lookinsa ja tyylinsä, mutta minulle oma (musta) tyyli on muodostunut vaivihkaa. En ikinä oikein edes päätä, että nytpä laitan kokomustat vaatteet, mutta sitten peiliin katsoessani tajuan, että olen jälleen kerran päätynyt luottoväriini. Mustassa asussa olin liikenteessä pari viikkoa sitten, kun kävin Huviretkessä syömässä. Olisin halunnut laittaa housut, mutta koska mahani pullahtaa aina syödessäni enkä siedä kiristelyä vyötäröllä, niin piti laittaa jokin mekko. Nykyisin en siedä ollenkaan kiristäviä vaatteita ja haluan valita mukavat vaatteet. Miksi muuten aina, kun puhutaan mukavista vaatteista, ajatellaan niiden olevan jotain tyylitöntä ja lököä? Tämä asuni oli mukava, koska mekko ei kiristänyt mistään ja pitsiselkämyksinen, trikoinen neuletakki oli kiva päällä.
 Mekko UFF, alunperin Citymarketista
Neuletakki Anttilasta
Sukkikset Lidl
 Kengät Aleksi 13: a 
Laukku Chanel
Vyö Michael Kors
Kello Michael Kors
Rannekoru Dior
Eräs hyvin tyypillinen  piirre pukeutumisessani on kierrätysvaatteiden, halpismuodin ja luksuksen yhdisteleminen eikä se tuota minulle minkäänlaista "moraalista"ongelmaa, vaikka joidenkin mielestä onkin tekopyhää käyttää kalliita asusteita ja mainostaa pukeutuvansa kierrätysvaatteisiin. Joidenkin fanaatikkojen mielestä on väärin etenkin Chanelin laukkua kohtaan, että se joutuu samaan asukokonaisuuteen halpisvaatteiden kanssa! Ymmärrän toki pointin, mutta en usko, että laukku loukkaantuu :D. Tässä asussa on UFFilta ostettu mekko, on Lidlin sukkikset, vanhat kengät ja asusteet ovat sitten luksusta. Mekkoon lainasin toisesta mekostani ketjuvyön ja muistelin 90-lukua, jolloin minulla oli usein jonkinlainen metallinen vyö lantiolla. Michael Korsin mallistossa on metallisia ketjuvöitä näkynyt paljon ja nyt kun minullakin on jotain näin muodikasta, niin ajattelin käyttää tätä muidenkin asujen kanssa kuin sen, mihin vyö kuuluu. Diorin rannekorua en ole käyttänyt kovinkaan usein, koska olen arastellut sen massiivisuutta. Kyseessähän on Gourmette bracelet eli n. 10 vuotta sitten myyntiin tullut koru, jonka sisällä on kaksi huulikiiltoa. Ostin korun käytettynä ja pari kertaa olen rahapulassani sen meinannut myydä, mutta en ole raaskinut. Vaikka olen luopunut monista aiemmin tärkeinä pitämistänikin vaatteista, koruista, kengistä ja laukuista, niin en ole kyennyt luopumaan tietyistä jutuista ja miksi pitäisikään?

Asusteissa oli siis ketjuja ja arvelin, että on parempi jättää kaulakoru pois, ettei tule liian ketjuuntunut olo. Mutta alaston olo minulla on aina ilman kaulakorua, joten kertokaapas, että millainen kaulakoru sopisi ketjuasusteiden kanssa? Minulla olisi ollut eräs 3-kerroksinen pitkä kaulakoru, jossa on samanlaista ketjua kuin laukussa, mutta mielestäni se olis ollut tårta på tårta ja jätin kaulakorun kokonaan pois. 

Koska minulla oli kiire ennen lähtöä enkä ehtinyt panostaa meikkiin, niin sutaisin violettia rajaustussia ripsirajaan. Yleensähän käytän luomiväriä tai siis luomivärejä, mutta nyt sipaisin vain vähän sävyä luomille ja kokeilin, että miltä olo tuntuu vähemmän meikatuilla silmillä. Omasta mielestä silmäni tarvitsevat kunnon varjostukset, etenkin kun minulla on raskaat luomet ja ei-minkään-muotoiset silmät, siis ei ole sellaiset kauriinsilmät ja ilman kunnollista silmämeikkiä näytän valjulta ja uniselta. Violetti rajaustussi on kyllä kiva ja sitä olen käyttänyt nyt arkenakin. Se sopii hyvin silmälasien käyttäjälle, koska silmät jäävät aina kehyksien varjoon ja värikäs rajaus tuo silmät hyvin esille. Ja rajauksen vetäminen käy aamulla sukkelampaan kuin luomivärin sutiminen! 

Mitä mieltä olette asusta? Pitäisikö minun kehittää joskus jotain värikkäämpää ja erikoisempaa vai voinko olla vaan Nainen tummissa? Onko sinulla jokin ns. tavaramerkki pukeutumisessa?

Kommentit

  1. Minulle tulee moensti keväällä halu laitta ktoiin esille kirkkaan värisiä liinoja/esineitä ja kaivaa esille värikkäämpiä vaatteitakin, mutta musta säilyy kyllä aina mun perusvärinä :)

    Joo, minähän tosiaan kokeilin kaulaketjua, jossa oli kirkas riipus, mutta ketju oli turhan paksu... Ohuet ketjut on solmussa enkä ole vieläkään kerennyt niitä selvitellä :) Mutta jokin ohut ketju tuohon kävisi kivasti, nehän on niin peruskoruja että käy kaiken kanssa, siis vaikka muuten on näyttävää.

    Olen monesti ajatellut, että pitäisikö muuttaa tyyliä, mutta toisaalta kun se oma tyyli on löytynyt ja se on kuitenkin ihan monipuolinen, niin pitäydyn siinä :)

    VastaaPoista
  2. Musta pukee sinnuu kyllä hyvin, kun osaat yhdistellä eri kankaita niin mustakaan asu ei näytä tylsältä. Mutta kyllä se viimekesäinen kukkamekkokin oli oikein sievä, eikä silloin edes muistanut että blogin nimi on Nainen tummissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo kankaiden yhdistely oli kiva pointti, mitä en ole itse ajatellutkaan kovin paljon.

      Joo, kukkakuosi on kyllä mun suosikki ja kun kesä tulee, niin kaivelen esille taas värikkäät vaatteet :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)