Haussa pyöräilykypärät vauvalle ja äidille

Teen tässä erinäisiä suunnitelmia sen suhteen, että pääsisin kesällä pyöräilemään mahdollisimman paljon ja koska suunnitelmien tekeminen on aina vaativaa, niin päätin aloittaa helpoimmasta päästä eli kypäräasiasta. Oma kypäräni on lähes 10 vuotta vanha ja minun olisi pitänyt hankkia jo aikoja sitten uusi ja ihan hävettää, että olen ollut näin saamaton. Nyt ajattelin investoida uuteen kypärään ja ostaa myös vauvalle kypärän. Tutkin verkkokauppojen valikoimia ja löysinkin kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta haluan kiertää myös kaupoissa katselemassa ja päästä sovittamaana eri malleja.

Nykyinen kypäräni on viininpunainen perus-Bell ja se on ollut hyvä. Tosin pehmusteet irtosivat jo vuosia sitten ja liimasin pikaliimalla tilalle kirjavaa fleece-kangasta... Tuollaista viritelmää ei kai saisi tehdä! Mitään ihmeellistä kypärää en tarvitse, mutta aktiivipyöräilijänä vaadin kuitenkin hyvää istuvuutta, käytännöllisyyttä ja hengittävyyttä sekä tietysi kestävyyttä. Tärkeää on myös nätti ulkonäkö (siis sillä kypärällä :) ) ja mielellään violetti tai pinkki väri. Valkoista ei saa olla, koska en tykkää valkoisesta ja pelkään, että se alkaisi näyttää aika nopeasti kulahtaneelta ja likaiselta, etenkin kun olen tällainen tahmatassu. Olen etsiskellyt kivaa kypärää, mutta aina kun olen löytänyt jonkin sievän kypärän, niin olen saanut huomata, että se on tarkoitettu pienille tytöille! En mihinkään Disney Princess -kypärään ole ihastunut vaan vaaleanpunaisiin ja pinkkeihin, joissa on kukkia tai jotain söpöä koukeroa, mutta sellaiset ei kai sitten sovi aikuisille naisille.

Eräs pieni juttu, jonka vaadin, on jonkinlainen lippa, koska vesisateella lippa estää silmälasien kastumista. Haluan myös, että kypärä sopii tyyliini ja olisi vähän modernimpi kuin entinen. Minulle tulee edelleen mielikuvia 80-luvun sinisistä styroksikypäristä. Muistaako kukaan muu niitä?

Olen nyt tiiraillut nettikauppoja ja poiminut joitain vaihtoehtoja ja tässä joitain:

MINULLE:
Verkkokauppa.comissa oli ihan älyttömän hyvät valikoimat kypäriä ja hullaannuin. Tässä NutCasen nätti Rosey Dots Street, joka olisi ihanan naisellinen ja passeli ruusuja rakastavalle:
NutCasen Watermelon Street on suosikkini! Voisin ihan oikeasti ajella tällainen päässä, silläkin riskillä, että kaikki alkaisivat kutsua minua melonipääksi tai kaikki tuntisivat sen naisen, jolla on melonikypärä päässä ja vauva peräkärryssä. Hintaa NutCasen kypärillä on vähän alle kahdeksankymppiä ja se on aika paljon. Tosin kaikki on suhteellista!


NutCasella oli monia muitakin kivoja malleja, joista osa on tosi naisellisia ja sähäköitäkin, kuten pinkki leopardikuvioinen Mutta voiton vie kyllä tämä lehmäkuvioinen kypärä! Minulla on kestoihastus lehmäkuvioon, vaikka ihastukseni onkin vuosien saatossa laantunut. Tämä olisi hauska, mutta ei niin huvittava kuin melonimalli. Sitäpaitsi mustavalkoinen sopisi paremmin tyyliltään vaatteisiin kuin vihreä, joka ei ole yhtään minun värini.


NutCaset on kivoja ja tuo pyöreä kypärämallihan on ollut pinnalla pitkään, mutta täytyy tunnustaa, että ehkä se ei kuitenkaan ole minun juttuni. Koska heti kun katson virtaviivaisempia ja sporttisempia kypäriä, niin ne tuntuvat omammalta. Tämä MET-kypärä taitaa lähteä tilaukseen, koska tähän olen todella ihastunut. Se täyttää kriteerini ja tämä näyttää ihan minun kypärältäni! Hintaa on kuusikymppiä eli ei ole ylikalliskaan. Ainoa huono puoli tässä on se, että Suomen polkupyörätukun sivuilla mainittiin, että tämä on yksi myydyimpiä malleja. Yleensä kartan kaikkea suosittua kuin ruttoa, mutta sitten pähkäilin, että en minä ole kyllä kellään tällaista nähnyt.

Eräs hinta-laatusuhteeltaan erinomainen olisi Prisman Bell Cognito-kypärä, jonka olen meinannut ostaakin. Tämä olisi varmasti hyvä ja nätti perusmalli, mutta tämä ei vaan kolahda. 


Pyöräilykypäriä pitäisi olla useampia, jotta ne sopisivat eri menoihin. On eri asia viipottaa metsässä kuin kaupungilla ja olisi hirveän kivaa omistaa myös tyylikäs kaupunkikypärä! Finnish design shopista löytyvät Yakkay-kypärät ovat täydellisiä kaupunkikypäriä ja toimivat myös hienona asusteena! Vai mitä sanotte tästä kypärähatusta. Kypärän päälle laitetaan siis päällinen ja arvatkaa vaan houkuttaisiko tilata tuollainen, etenkin kun nyt on hyvät alennukset.

VAUVALLE?
Jos kypärän valitseminen itselle on vaikeaa, niin entäs sitten vauvalle? Haluan hyvän ja turvallisen kypärän, mutta en tiedä, onko hinta tae paremmuudesta ja miten suuri ero on halvan ja kalliin kypärän välillä. Suurin ongelma vauvan kypärän hankinnassa on koko. 1-vuotiaalla on vielä aika pieni pää ja monet kypärät ovat pari senttiä liian suuria. En tiedä, onko tapana tunkea alle pipoa tms. mutta koska pyöräilemme kesällä, niin pipoviritelmä ei ole mahdollinen. Olen tottunut hankinnoissa siihen, että ostan pitkään kestäviä tavaroita, mutta lapsen kohdalla täytyy tästä tinkiä ja ilmeisesti ostaa joka vuosi kaikenlaisia uusia varusteita. Tästä NutCase Little Nutty Ladybugista olisi XS-koko eli 46-52 cm, mutta mielestäni ei ole järkevää maksaa seitsemääkymppiä taaperolle tulevasta kypärästä, joka menee vain lyhyen aikaa. En edes tiedä, miten paljon lapsen pää kasvaa vuodessa, että menisikö tämä vielä seuraavana kesänä. Myös lehmäkuvioisesta kypärästä olisi XS... Ehkä samistellaan lapsen kanssa! Tai sitten ei, koska kypärien yhteissumma nousisi aika korkeaksi ja vaikka NutCaset ihania onkin, niin päädyn varmasti edullisempiin malleihin.

Eräs kiva ja edullinen vaihteohto olisi tämä Amazor Kids Eläimet, joka löytyy Lastenturvan nettikaupasta. Hintaa on 19,90 ja koko 48-52 cm eli se olisi sopiva. Pojalle olisi hinku hommata kaikkea Spiderman/Batman/monsterijuttua, mutta niitä ehtii hankkia myöhemminkin. Nyt vielä söpistellään ja käytetään hyväksi lapsen tietämättömyyttä. Hän voi kyllä sitten vanhempana kirota ja hävetä äitiään, joka pyräili meloni päässä ja laittoi lapselle päähän leppäkertun/ampiaisen/pandan.

Jos monstereista tykkää ja haluaa jotain häijympää, niin Crazy Safetyn kypärät olisi ihan must! Minusta nämä ovat hauskoja ja ensin vähän ihastuin näiden erikoisuuteen, mutta pitempään katseltuani totesin, että ei nämä olekaan niin kivoja. Jos lapsi josku itse haluaa tällaisen, niin sitten voin hankkia. Nämäkin löytyy Lastenturvalta ja hintaa on neljäkymppiä.

Yksi kiva vaihotehto olisi Haisuli-kypärä. Olen aina ollut Muumi-fani ja ajattelen, että Muumi-tuotteita ostamalla tuen kotimaisuutta. Ainakin henkisellä tasolla, koska en todellakaan tiedä, miten paljon Muumi-tuotteista jää verorahoja Suomeen. Haisuli-kypärä löytyisi Anttilasta ja myös Suomen Polkupyörätukusta ja hintaa on parikymppiä. Koko on 49-55 cm eli voisi olla sopiva. Tässä oli siis varteenotettavimmat vaihtoehdot sekä minulle että vauvalle. Olisiko kellään antaa vinkkiä vauvan pyöräilykypärän hankintaan? Olisi tarpeellista kuulla käyttökokemuksia ja tietää, mitä tulee ottaa huomioon. Ja miten paljon lapsen pää kasvaa vuodessa? Saa myös vinkkaista hyvistä ja hienoista aikuisten kypäristä :)

Kommentit

  1. Löydä tää malli netti, musta malli sisäältä pinkii ja violetti. Se on ihana:

    http://www.bikeshop.fi/Giro_Verona/ekauppa/pGIROVERONA

    Jos ostain se, voinko sitten otta pari kuvat ja selaa se?

    Kiitos,

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)