Ihanaa joulua!

Mietin, että mitä sanoisin, mutta mitäpä tässä muuta voi sanoa kuin että jouluaatto! Tässäpä siis hyvänjouluntoivotukseni kaikille. Minä hiljennyn ja rauhoitun nyt joulunviettoon ja otan joulun levon ja lomailun kannalta. Tajusin, että kotiäidillä ei ole lomaa eikä vapaa-aikaa sillä tavalla kuin työssäkäyvillä ja hoksasin, että minunhan pitää siis itse asentaa itseni lomamoodille. Se tarkoittaa, että teen vain pakolliset asiat ja muuten otan rennosti. Blogikin saa olla ensi viikkoon asti jouluhorroksessa.

Kuvituksena olen tässä postauksessa käyttänyt marraskuussa otettuja kuvia ja olipa hyvä, että tänä talvena on nähty edes vähän lunta! Nyt voi vaan laulaa, että I'm dreaming of a white Christmas, koska valkea joulu on ainakin täällä unelma vain. Kuvissa seikkailee kolme tonttu-ukkoa, jotka yllätin mummolan pihamaalta. Olivat varmaan tarkistuskierroksellaan ja raportoivat Korvatunturille havaintojaan. Onkohan tontuilla enää muistivihkoja vai ovatko he siirtyneet sähköisiin järjestelmiin?

Runo on Immi Hellénin ja sen laitoimme joihinkin joulukortteihinkin. Runo on mielestäni kaunis, henkii jouluun liittyvää jännitystä, salamyhkäisyyttä, odotusta ja jos runolla olisi väri, niin se olisi sininen ja hopeinen. Tietysti sanat poikanen ja pieni tähystäjä saavat sydämeni sulamaan ja vaikka vauva ei vielä mitään joulusta ymmärräkään, niin tämä on hänen ensimmäinen joulunsa ja itsellenikin siis siksi aivan erityisen ihana joulu. Toivotan kaikille oikein ihanaa joulua <3

Jääkitehet ruudussa kimmeltää,
kun kuu niihin hohtoa valaa.
Niitä poikanen tarkaten tähystää,
koko illaks’ hän ikkunanpielehen jää
niin ääneti, aivan kuin salaa.
Mitä lukee se ruudusta poikanen,
mitä piirteli tähtöset hälle?
Koko maailma siellä on ihmeitten,
jäätähtöset talven ne omisti sen
sille pienelle tähystäjälle.

Kommentit

  1. Toivottavasti joulu sujui mukavasti ja vuoden vaihteelle on yhtä mukavat suunnitelmat! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kommentti :)

    Joulu meni ihanasti ja meillä on oli niin topakka ja touhukas pikkutonttu, joka ilostutti kaikkia!

    Vuodenvaihde juhlitaan ihan perhepiirissä kolmestaan ja se tuntuu nyt oikein mukavalta suunnitelmalta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)