Darth Vader -kakku ja -muki isänpäivälahjaksi sekä Tähtien sota -lahjavinkkejä

*Sisältää mainoslinkkejä*

Saan varmaan "Vuoden karmeimmat blogiotsikot" -palkinnon, mut ei voi mitään... Mutta arvatkaas, millä me herkuteltiin viikonloppuna? Isänpäiväkakulla! Olen sen verran boheemi, että voin tarjota isänpäiväkakkua vaikka itsenäisyyspäivän aattona. Nooh, vähän noloahan se tietysti on antaa maailman suloisimman lapsen isälle lahja ja kakku monta viikkoa myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös vaan? Minulle kävi siis niin, että pistin isänpäivälahjat tilaukseen viime tipassa ja kun yhtä tuotetta ei ollut, niin sen vuoksi koko toimitus viivästyi. Tällaiseen pitäisi ahkeran nettishoppailijan osata varautua, oma moka.

Olemme sopineet, että ostamme lahjaksi vain jotain pientä (poikkeuksena synnytyslahjaksi saamani telkkari :). Vaikka kyseessä oli miehen ensimmäinen isänpäivä, niin en lähtenyt toteuttamaan mitään huikeaa spektaakkelia vaan pitäydyn linjassa nimeltä "pientä kivaa". Tosin suunnitelmat olivat vähän suuremmat, mutta kuumeiluni esti niiden toteutuksen isänpäivänä. EMP: ltä löysin hauskan Darth Vader -mukin ja sehän oli pakko tilata. Me kun pohdimme vauvan nimeä keväällä ja mies ehdotti nimeä Luke, ihan vain siksi, että hän pääsisi sanomaan: "Luke, I'm your father". Luke-nimistä lapsesta ei tullut, mutta tuo juttu jäi elämään sisäpiirin vitsinä ja muki oli mielestäni hauska lahja. Tilasin myös Darth Vader -kakkuvuoan ja minulla oli hirmu kiva ajatus siitä, että isänpäivänä teen kakun ja juhlavasti sen ojennan mukin kera. Periaatteessa suunnitelma toteutuikin hienosti, jos ei olla kovin tarkkoja päivämääräasian kanssa.
Kakkuvuoasta sen verran, että vuoka on hauska ja sopii vaikka koristeeksi, mutta yllätyin, että se oli niin pieni. Olisi pitänyt lukea tuotetiedot - oma moka tämäkin. Hukkaan vuoka ei kuitenkaan mene, sillä siinä voi tehdä vaikka lapselle oman kakun, pienen uunimunakkaan tai muun vastaavan. Kakkuun jäi aika selvä kuvio ja jännäsin, että irtoaakohan kakku vuoasta ja miten kuvion käy. Joskus tällaisten silikonisten kuviovuokien kanssa on käynyt niin, että puolet kakusta jää vuokaan ja koko idea lössähtää. Täytyy joku kerta kokeilla vuoan voitelua, josko kuvio onnistuisi vielä paremmin. 
Darth Vader - Star Wars

Kakun päälle voisi toki laittaa mustaa marsipaania tai koristemassaa, mutta meille se on turhaa, koska emme kumpikaan sitä syö. Kakusta  laitoinkin kuvan ja ohjeen jo eiliseen postaukseen, mutta laitetaan se nyt vielä tähän. Kakku ei ole siis mikään leipurimestaruuden taidonnäyte vaan ihan peruskakku. Vinkkinä, että jos kakusta järsii leikkaa kypäräosan pois, niin saa sellaisen muinaisnaamion. Jos syö pelkät "korvat" eli tuon kypärän alaosan niin kakku näyttää sellaiselta 1. maailmansodan sotilaalta, jolla on kypärä ja jokin naamarihässäkkä. Monikäyttöinen vuoka siis tai sitten me ollaan vaan vähän pöllöjä!

Arvoin, että tilaanko kakkuvuoan vai muffinivuoat ja päädyin kakkuvuokaan, koska ajattelin isänpäiväkakkua, mutta muffinivuoillakin olisi varmasti ollut käyttöä. EMP :llä on älyttömän paljon kaikkia muitakin hauskoja Tähtien sota -tuotteita, jotka ehtivät vielä jouluksi. Minäkin harkitsin pukinkonttiin Darth Vader -pöytälamppua ja R2-D2-munakelloa, koska ne olisivat olleet kivoja ja käytännöllisiä lahjoja, mutta en halua kuluttaa yhtä ideaa loppuun ja kuormittaa miestä yhteen aiheeseen liittyvällä tavaralla ja keksin jotain muuta... Kunnes sitten just joulun alla äkkään, että hitsi, olisi pitänyt tilata jotain edes varulta...

Tähtien sota on monien mielestä ihan huikea elokuva, mutta minä en siitä  ymmärrä mitään ja putosin täysin kärryiltä miehen selittäessä, että ne 80-luvulla tehdyt leffat oli tavallaan jatko-osia ja niiden jälkeen on tehty alkuosat. Whaaat? Ei mene mun jakeluun eikä matikkapäähän moinen. Mutta enhän minä tajua Staar Woorsseista muutenkaan mitään, menee aina Star Trekin kanssa sekaisin. Sen tiedän nyt, että se pahis eli Darth Vader olikin sen hyviksen eli Luken isä. Mutta tuosta perhedraamasta en sitten tiedäkään enempää. Sen tiesin jo pienenä, että Harrison Ford esitti Luken kaveria ja oli siinä pienellä tytöllä ihmettelemistä, että miten Indiana Jones onkin yhtäkkiä avaruudessa! Kaikenlaista joutuu ihmettelemään kasvaessaan kahden isoveljen kanssa. Joskus pienenä Tähtien sota -elokuvia koko perheen voimin katsottiin, ihan videovuokraamosta haettiin filmit. En tajunnut elokuvien juonta silloin enkä tajua nytkään. Jotkut vaan avaruudessa taistelee enkä tiedä miksi, ketkä ja ketä vastaan. Lapsuuden leffaelämyksestä muistan sen, että ihmettelin, miten siellä aavikolla kulkeekin yhtäkkiä jotain luostarimunkkeja, niitä joilla on ruskeat kaavut päällä. Sitten muistan lauseen: "Obi-Wan Kenobi, olet ainoa toivoni" ja minua säälitti, että onpa kurjaa jos jokin on jonkun ainoa toivo. En kyllä ole edes varma, olenko keksinyt tuon itse vain oliko se oikeasti elokuvassa. Suosikkini hahmoista oli se iso karvanaama, koska tykkään kaikista karvaisista olioista. Tosin en senkään otuksen funktiota ymmärtänyt, sillä ajattelin, että se on lähinnä joku maskotti. Eikä ajatteluni ole noista ajoista paljonkaan kehittynyt vaan olen yhtä ulalla koko Tähtien sodasta kuin vuosia sitten! Minusta olisi hirmu kivaa, jos joku Star Wars -tietäjä voisi laatia lyhyen ja ytimekkään, selkokielisen referaatin aiheesta! Onko blogin lukijoissa Tähtien sota -faneja? 

Kommentit

 1. Back to basics: Jedit ovat hyviksiä, jotka käyttävät Voiman valoisaa puolta mm. meditointiin ja manipulaatioon ja Sithit ovat pahiksia, jotka käyttävät Voiman pimeää puolta hyväkseen ja mm. lennettävät salamia taivaalla ja kuristavat toisia olentoja. Jedit eivät saa rakastua eivätkä tuntea pahoja tunteita, sithit taas käyttävät juuri näitä huonoja tunteita hyväkseen. Molemmat heiluttelee valomiekkoja, mutta sitheillä on yleisesti punaiset miekat ja jedeillä jotain sinisen, vihreän ja violetin väliltä. Molemmilla on myös kaavut, jedeillä yleensä ruskeat ja sitheillä mustat.

  80-luvun elokuvat ovat Episodi 4, 5 ja 6 ja niissä on hyviksinä Luke, Leia, Han Solo ja se kiva karvainen mylvijä Chewbacca, jotka taistelevat yhdessä kapinallisten kanssa Darth Vaderin (sith) pahaa Imperiumia vastaan. Jossain vaiheessa Lukelle ja Leialle selviää että he ovat sisaruksia ja että Darth Vader on heidän isänsä, Lukesta tulee ennen tätä jedi. Darth Vader katkaisee Luken käden ja yrittää käännyttää pojan pahikseksi, mutta epäonnistuu eikä se oikein toimi toisinpäinkään. Lopulta Darth Vader kuitenkin kääntyy viimeisinä hetkinään hyvikseksi ja listii pääpahiksen keisari Palpatinen, mutta kuolee itsekin.

  Uudet elokuvat kertovat nuoresta Darth Vaderista eli Anakin Skywalkerista ennen kuin tästä tuli Darth Vader. Episode 1 alkaa Anakinin lapsuudesta ja jatkuu kakkosessa 19-vuotiaan Anakinin elämästä jedinä ja siitä miten nuorukainen rakastuu Padme Amidalaan, Naboon senaattoriin (kaikissa on vahvasti politiikka mukana). Mukana on myös klooneja, jotka lähtevät sotimaan pahiksia vastaan jedien apuna. Sithit piinaavat tässäkin, mutta vielä ei sentäs ole imperiumia perustettu heidän toimesta. Anakinilta katkaistaan käsi taistelussa pahoja sithejä vastaan, vähän niin kuin linkkinä aiempiin elokuviin, kun Luke menetti kätensä.

  Kolmosessa nähdään kuinka hyvis-Anakin yrittäessään pelastaa Padmea kuolemalta vähän niin kuin nimenomaan aiheuttaa sen ja siirtyy pahan puolelle. Luke ja Leia syntyvät samaan aikaan, kun Anakinista tulee pahis ja Darth Vader.

  Ja sittenhän on tämä uusi leffa, joka tulee ensi viikolla elokuviin. Se kertoo puolestaan Leiaa ja Lukea seuraavasta sukupolvesta, mutta ovat hekin elokuvassa mukana. Taistelu jatkuu edelleen ilmeisesti pimeällä puolella olevia pahiksia vastaan.
  Sitten kun vielä löytäisi kaverin elokuviin, tai pitää katsoa vieläkö mahtuu änkemään työkavereiden seuraksi elokuviin :D Sinne seitsemän teinipojan ja kahden hardcore-Star Wars-miesfanin kaveriksi.

  VastaaPoista
 2. Suuret kiitokset tästä referaatista :) Erittäin selvästi kirjoitettu, miehiltä ei koskaan saa näin selkeitä selostuksia :)

  Jedit on tuttuja ja valomiekat ja monet nimet ja tunnistan hahmot, mutta minä en vaan ole tiennyt, miten kaikki liittyy toisiinsa.

  Mulla olis yks ilmaislippu leffateatteriin, mut en taida mennä Star Warsia katsomaan, vaikka sitä jo harkitsinkin, koska nyt ei mene mitään muutakaan kiinnostavaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)