Blogikirppikseltä itsepalvelukirppis Kirpparilla.fi -myyjäksi

Odotan sitä ilon ja riemun päivää, kun voin päästää helpotuksen huokauksen... Tänään huokailin jo vähän, kun sain olkkarin toisen seinustan tyhjäksi ja olkkari näytti siistiltä ja jopa suurelta! Minullahan on ollut olohuoneen toinen seinusta ja yksi nurkka täynnä roinaa eli siis kirppiskamaa ja kaikkea poislahjoitettavaa. Nyt olen saanut kerättyä yhden kassin vauvanvaatteita ja pehmoleluja Hope-yhdistykselle ja toisen vauvanvaatekassillisen ja yhden pussillisen lämpimiä pipoja, kaulahuiveja ja käsineitä Pelastusarmeijalle tai muulle vastaavalle. Koiran pehmolelut laitoin Roskalava Jyväskylä -ryhmään ja leluihin tuli ihan jono ja ne noudetaan huomenna. Yksi tavarakassillinen lähtee koululle materiaaliksi mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Mutta onhan tavaraa vielä ja varaston siivouksen yhteydessä löytyi sellaista tavaraa, joiden olemassaoloa en edes muistanut ja raahasin nekin olkkariin, jotta eivät taas jää unholaan. 

Nettikirppiksillä ja Tori.fi: ssä sekä huuto.netissä olen saanut jotain myytyä, mutta on aikamoinen homma ottaa kuvia ja näpytellä tuotetietoja. Vaikka ajattelinkin, että minulla ei ole aikaa hinnoitella tavaroita itsepalvelukirppikselle, niin hintalappujen lätkiminen on kuitenkin helpompaa kuin kuvailu ja näpyttely. Etenkin minun tilanteessani, kun minulla on päivässä ns. omaa aikaa vain noin pari tuntia ja on aika paljon muutakin tekemistä kuin kirppismyyminen... Hintalappuja voin laittaa vauvan ollessa hereillä, mutta mitään keskittymistä vaativaa en voi tehdä silloin, kun miniolio mönkii lattialla etsien pureskeltavia sähköjohtoja ja älisee välillä hammaskipua tai muuten vaan. Nyt olen ajatellut ihan kylmästi pyytää jotain kaveria vahtimaan vauvaa siksi aikaa, että saisin tavarat kuvattua kerralla. Toki voisi tehdä niinkin, että ottaisi joka päivä yhden kuvan ja laittaisi tuotteen myyntiin, mutta mielestäni on paljon helpompaa ottaa kuvat kerralla, laittaa ne koneelle omaan kansioon ja ladata kuvia sieltä tarvittaessa. Eikä tarvitse joka päivä yrittää etsiä sitä viittä minuuttia, että olisi aikaa ottaa kuvia.

Kun olen joillekin tästä kirppismyynnistä puhunut, niin minulle on sanottu, että sitä ei ole pakko tehdä, että miksi stressaan asiasta. Ymmärrän tuon näkökulman, mutta toivon, että ihmiset ymmärtäisivät sen, että todella haluan tavaroista eroon, koska ne ovat lojuneet jo liian pitkään olohuoneessa ja ne muistuttavat ikävällä tavalla siitä, mitä elämäni oli aika monta vuotta, mutta en nyt avaudu niistä henkilö. Sitäpaitsi myymällä tavaroita saan rahaa. Jälkimmäinen syy on mielestäni riittävän painava, koska toimeentulo on aika tärkeää ja tammikuussa minusta tulee köyhä.

Olin muutama viikko sitten blogikirppiksellä myymässä, mutta en saanut kovinkaan paljon vaatteita/tavaraa myytyä ja tulin kotiin aika turhautuneena.
Blogikirppismyyjät asemissa ennen ovien avautumista
Kun  blogikirppikseltä tultuani rojautin tavarat eteisen lattialle, niin olin sitä mieltä, että lahjoitan ne johonkin eikä minun tarvitse enää miettiä, missä niitä myyn ja ostaako kukaan mitään. Sitten muistin sen karun tosiseikan, että ensi kevät tulee olemaan minulle taloudellisesti erittäin tiukka ja olisi pakko saada lisätienestejä. Suunnittelin jo kotikirppistä, koska joskus päätin, että en enää vie itsepalvelukirppikselle tavaraa. Vuosia sitten kirjoitin ensimmäiseen blogiini aika ärsyyntyneenä kirppisasiakkaista otsikolla "Kirppiskansa: varkaita, sotkijoita, lukutaidottomia!". Olen hyvin harvoin vienyt tavaraa itsepalvelukirppiksille, koska varastelu ja sotkeminen ärsyttää ja viimeksi kun vein, niin käteen jäi vain muutama hassu euro pöytävuokran ja provision jälkeen. Nyt olen sitä mieltä, että on pääasia, kun vain pääsen tavaroistani eroon. Siksi varasin viikoksi pöydän Jyväskylä Kirpparilla.fi-kirppikseltä. (Miksi nimessä on fi-pääte? Kyseessä kun ei ole nettikirppis.)

Kirpparilla.fi on Keski-Suomen suurin kirppis ja suuri tarkoittaa suurta; tilaa on 1300 neliötä! Jos meinaa koluta jokaisen pöydän ja rekin, niin pitää varata koko päivä aikaa. No ei nyt sentään, mutta olin yllättynyt pöytien määrästä. Vein tavarat Kirpparillalle (mahdoton sana taivutetttavaksi) tiistai-iltana ja sitten äkkäsin, että hitsi, viikonloppunahan on itsenäisyyspäivä... Ei hätää, Kirpparilla on nimittäin auki myös itsenäisyyspäivänä! Sanoin myyjälle, että sehän on ihan kahjoa ja hän sanoi, että heillä käy aina asiakkaita. Aukioloajat ovat mielestäni järkevät: arkisin 10-18, lauantaisin 10-16 ja sunnuntaisin 12-16. Ihan parasta on, että myyjät pääsevät laittamaan pöytänsä klo 18 jälkeen, jolloin muut asiakkaat eivät ole häiritsemässä ja repimässä tavaroita käsistä.

Toivon, että saan edes jotain menemään, mutta nyt on vähän hiljainen kirppismyyntisesonki. Näin luin Suur-Jyväskylän lehdestä, jossa oli juttu Kirpparillasta. Toisaalta olen sitä mieltä, että kirppisihmiset käyvät ostoksilla sesonkeja ajattelematta. Olen käynyt järjestelemässä pöytää nyt joka päivä ja jotain tavaroita on ehkä mennyt, siis mennyt... Sitä kun en tiedä, ovatko ne menneet kassalle asti vai muihin pöytiin. Tuo kuvassa näkyvä ruskea talvitakki kun löytyi toisesta rekistä ja olin kyllä iloinen, kun sain viedä sen takaisin omaan rekkiini ja toivon, että joku takin ostaisi. Viimeisenä myyntipäivänä laitan kaikki -50 % alennuksella myyntiin ja vaikka sieluani kirpaiseekin myydä omaisuutta pilkkahintaan, niin nyt ei auta itku markkinoilla!

Käytän tilaisuutta hyväksi ja mainostan, että jos käyt Kirpparillalla, niin tsekkaa pöytä numero 385! Ostamalla jonkin tuotteen tuet köyhää, pienen vauvan äitiä :D (epätoivoinen vetoomus).

Nyt toivotan hyvää viikonloppua kaikille! Nautitaan hipihiljaa hiipivästä joulun tunnelmasta :)

Kommentit

 1. Blogissamme sinulle haaste :)

  yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta :) Nyt on niin monta blogijuttua jonossa, että katsotaan, ehdinkö vastata. Yritän, koska tykkään haasteista ja kun kävin tsekkaamassa, niin oli niin kivat kysymykset, että olis melkein pakko vastata :)

   Poista
 2. Toivottavasti kirppismyynti on hyvä! Kävin itsekin viemässä jokunen aika sitten hurjan määrän tavaraa ja vaatetta kirppikselle myyntiin. Hinnoittelu ja pöydän siistiminen ei innostanut, joten otin provikalla toimivan palvelun eli kirppis ottaa 50 % myynnistä. Sopii mainiosti, sillä tuolloin ei mene edes pöytämaksua ja itse saa jotain käteen ns. turhasta tavarasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kävin pöytää järjestämässä eikä tavaraa ole kovin paljon mennyt, mutta jos jotain vaan menee niin hyvä... Ja ajattelin, että tuossa olkkarin nurkassa voi olla kasa myytävää ja myyn niitä pikkuhiljaa. Tällä kertaa mulla ei ollutkaan niin paljon tavaraa kuin ennen, muistelen nimittäin, että hintalapputarroja olen ennen joutunut pyytämään lisää.

   Mun mielestä nuo provikalla toimivat palvelut on käteviä! Mä en sellaista tarvinnut, koska kirppis on tuossa lähellä ja vaunulenkillä käyn pöytää järjestämässä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)