Mikä blogissani kiinnostaa? Eli vähän kävijätietoja ja outoja googletuksia

Nukkumaanmenoaika oli jo ajat sitten, mutta olen niin energinen, että en haluakaan käydä vielä unten maille vaan hyödynnän aktiivisen vireystilani. Jostain syystä olen viime aikoina innostunut joistain jutuista, kuten pitkästä aikaa DIY-jutuista, sisustamisesta (kyllä, minä!!!) ja jopa bloggaamiseen on tullut uusi into. Varmaan jotkut planeetat on vaihtaneet asentoa tai sitten joku pistää juomaveteeni jotain mielialaa kohottavaa. Sitäpaitsi nyt on marraskuu ja minun pitäisi muiden tavoin märistä siitä, miten maailma on harmaa ja ahistaa. Minusta maailma on kaunis ja tänäänkin oli upea päivä! Riehaannuin niin totaalisesti, että otin jopa Instagramiin selfien. Aurinko paistoi ja vähän lämmittikin ja aah, sitä oranssia valoa, joka herättää joka soluni eloon! Haa, siinäpä on muuten selitys tämän päivän energeettisyydelle! En todellakaan ole mikään selfietyyppi, mutta nyt minulla on uusi näkökulma omakuvien ottamiseen, mutta siitä kirjoittelen joku toinen kerta!

Bloggaamisinto näkyy siinä, että olen saanut ulkoasun uudistettua, järjestettyä luonnoskansiota ja tehnyt suunnitelman tulevista jutuista ja tietysti into ihan tuntuukin reippaana fiiliksenä ja sormet loikkii näppäimistöllä ennätysvauhtia. Minulle bloggaaminen on kiva harrastus, jonka avulla pidän kirjoitustaitoa ja luovuutta yllä. Eräs tärkeä syy on sekin, että bloggaaminen pitää minut järjissäni. Kirjoittaminen on ihan oma hetkeni, jolloin suljen ympäriltäni kaiken muun ja jopa rentoudun. Kirjoittamisen aikana en murehdi mitään ja kun kirjoitan illalla, niin käyn levollisin mielin nukkumaan, sillä kirjoittaminen on vienyt ajatukset pois päivän asioista. Minusta on myös kiva lukea muita blogeja ja ihan yleensäkin seikkailla blogimaailmassa.

Siinä missä minulla on hurja bloggailuinto, niin monilla into on lopahtanut ja jotkut suositutkin blogit ovat lopettaneet. Ihmettelen vähän, että miksi. Onko hauskasta harrastuksesta tullut piinaava ja painostava kilpakenttä? Ehkä joillekin on. Bloggaajat lopettavat myös siksi, että he saavat liian usein negatiivisia kommentteja ja vastikään eräs suosittu bloggaaja teki päätöksen, että antoi kommenttinsa ulkopuolisen moderaattorin luettavaksi. Minulla ainoa negatiivinen kokemus on ollut jonkun perverssin kommentit, jotka nekään eivät olleet mitään kauheita, mutta muutaman kommentin sensuroin. Yleensä jätän kaikki kommentit näkyville, mutta asiattomuuksia ei tarvitse kenenkään hyväksyä.

Yhtä innokkaasti kun blogeja lopetellaan, niin siirrytään myös takaisin itsenäisiksi bloggaajiksi eli pois portaalista. Toki liikennettä on molempiin suuntiin ja monet bloggaajat palavat halusta päästä bloggaamaan portaaliin ja sen toki ymmärrän. Portaalien kautta kun saa blogityöstä palkkaa ja myös kivoja yhteistyökuvioita ja tietysti rutkasti enemmän lukijoita. Minä en hingu portaalibloggaajaksi, mutta sen sijaan liityin blogiyhteisöön. Löysin Instagramista JKL-BLOGIT ihan sattumalta, laitoin viestiä ja nyt kuulun blogiyhteisöön! Jee! Ei varmaan mikään iso juttu monelle tällainen, mutta minusta oli ihan hirmu kivaa löytää muita alueen blogeja ja vaikka tällainen lonely raider olenkin, niin on silti kiva kuulua johonkin yhteisöön ja joskus olisi kiva tavata mutia bloggaajia ihan livenäkin. JKL-BLOGIT löytyy Instagramista nimellä @jklblogit ja myös Facebookista.

En tiedä, vaikuttaako innostukseni jollakin ihmeellisellä tavalla siihen, että blogini lukijamäärä on kasvanut. Päivittäisten kävijöiden määrä on kaksin-kolminkertaistunut ja olen siitä ihan hirmu kiitollinen! Olen kiitollinen ja iloinen myös jokaisesta FB-tykkäyksestä ja kommentista ja erittäin ilahduttavaa on saada kommentteja "livenä" ja myös sähköpostiin tai ystäviltä tekstiviestillä. Olen aina riemastunut, kun joku tuttu kertoo lukevansa blogiani ja pidän tärkeänä, että tuotan kiinnostavaa sisältöä. Kommentteja olisi kiva saada enemmänkin, mutta tiedän, että monien mielstä kommentointi on hankalaa eivätkä he koe kommentoinnille olevan tarvetta, vaikka mielessä jotain olisikin. Tekstejäni jaetaan Facebookin kautta ja joskus olen miettinyt, että mitenkähän juttujani muiden sivuilla kommentoidaan, minä kun en niitä kommentteja näe. Ihmiset eivät varmaan ajattele, että jos heillä on jotain ajatuksia ja kirjoituksistani, niin kannattaisi kommentoida suoraan blogiini eikä linkin jakajan sivuille. Blogini FB-sivujen kommentoinnithan näen itse.

Käyn välillä vilkuilemassa blogini kävijätietoja ja on mielenkiintoista tutkia, millä hakusanoilla blogiini on päädytty. Olen ajatellut, että en hakusanoja paljasta, ettei kenenkään yksityisyys kärsi ja etten vaan loukkaisi ketään (ihme ajattelutapa tuokin!), mutta enhän minä näe, kuka on googletellut ja jos joku on päätynyt blogiini jonkun epämääräisen hakusanan kirjoitettuaan, niin omapa on häppeensä.

Blogini suosituin aihe on ruusufinni. Olen tyytyväinen siitä, että olen kirjoittanut aiheesta niin asiallisesti ja perinpohjaisesti ja toivon, että jutuistani on apua ruusufinnistä kärsiville.  Toinen hyvin suosittu aihe on kosmetiikka. Kiinnostukseni on lähinnä luonnonkosmetiikassa ja haluaisin kirjoittaa aiheesta enemmänkin, mutta se vaan aina jotenkin jää. Haluaisin kirjoittaa suosikkituotteistani ja vinkata hyvistä kosmetiikkalöydöistä muillekin, mutta en saa ikinä aikaiseksi... Jotenkin monien aiheiden kohdalla teen kärpäsestä härkäsen ja lähden suunnittelemaan liian isoa juttua, joka muuttuu niin suureksi peikoksi, etten sitten kykenekään kirjoittamaan. Eräs bloggaajatuttu vinkkasi, että jotkut tykkää lukea lyhyitäkin juttuja ja että blogikirjoituksen aiheeksi riittäisi vaikka huulirasva tai ripsiväri! Minulla on siis vielä opeteltavaa...

Pidän tärkeänä sitä, että kirjoitan tuotteista puolueettomasti. Monesti blogien yhteistyöjuttuja ja mainosjuttuja arvostellaan ikävään sävyyn ja ajatellaan, että bloggaajat hehkuttavat tuotteita ja palveluja vain mainostaakseen ja saadakseen rahaa. Minä haluan tehdä tuotearvosteluja vapaasti, eri näkökulmat huomioiden ja kriittisesti ja kirjoitan tuotteista, joita olen itse ostanut ja hyväksi (tai huonoksi) havainnut. Minusta tällainen kirjoittelu ei eroa paljonkaan siitä, että tuotteista jutellaan kavereiden kanssa ja vaihdetaan kokemuksia. Joitain yhteistyökumppaneita minullakin on, saan josksu jotain blogin kautta ja joissain postauksissa on mainoslinkkejä, mutta se ikään kuin kuuluu blogimaailmaan enkä todellakaan jaksa lähteä nyt vatvomaan tätä asiaa vaan jatkan aiheista, jotka blogini lukijoita kiinnostavat.

Suosittuihin aiheisiin kuuluu ruokaohjeet ja blogiini on päädytty esimerkiksi, kun on etsitty Daim-palojen, kidenypapukeiton, Brita-kakun, vaahtokarkkien ja erilaisten piirakoiden ohjeita. Kun kirjoitan ruokaohjeita blogiini, niin haluan tehdä sen ammattimaisesti ja olla täsmällinen. Liian monessa blogissa ja netissä muutenkin on liikaa epämääräisiä ruokaohjeita. Ruoka-alan ammattilaisena haluan olla tarkka ja täsmällinen. Minulta on kysytty, että miksi en pidä ruokablogia, kotitalousopettaja kun olen. Syitä on monia. Ensinnäkin en halua rajata blogin aihepiiriä vain yhteen asiaan. Toiseksi koen, että perusarkiruoat ovat minulle niin tavanomaista, että en niistä viitsi kirjoitella. Kuka hyvänsä voi löytää broileripastan tai mokkapalojen ohjeen googlettamalla, joten miksi minun pitäisi käyttää aikaani siihen, että kirjoitan uudelleen sellaista, mitä joku muu on jo kirjoittanut? Kolmas syy on se, että minulla ei ole oikein ohjeita vaan sovellan omasta päästä ja kun ruoka/leivonnainen on valmis, niin en enää muista, mitä olen siihen laittanut. Neljäs syy on se, että leivon nykyisin enää erittäin harvoin, koska oikein mitkään leivonnaiset eivät minulle sovi. Viides syy on se, että koen olevani jauhopeukalon sijaan sormiköpelö (kun veljeni oli pieni ja tarkoitti jauhopeukaloa, niin hän sanoi tuon sanan). En nykyisin oikein onnistu leipomuksissani ja kaikki on vain jotain epämääräistä räpeltämistä. Kuudes syy on se, että olen niin laiska ja malttamaton, että en saa otetuksi vaihekuvia ja kun ruoat ja/tai leivonnaiset on pöydässä, niin olen niin ahne, että syöksyn niiden kimppuun. Liian usein kuvat jäävät ottamatta ja vaikka muistaisinkin kuvailla, niin en viitsi pilata hetkiä kaivelemalla kameraa esiin.

Yksi suositummista aiheista on homesairaudet ja sisäilmaongelmat. Niistä voisin kirjoittaa enemmänkin, mutta koska se on niin laaja aihe, niin en ole vielä kyennyt paneutumaan riittävästi. Minua on pyydetty asiasta kirjoittamaan, mutta en ole oikein kyennyt, sillä kaikki kokemukset ja ajatukset puuroutuvat päässäni enkä saa itseäni ilmaistua selkeästi. Silloin tällöin kyllä nostelen aihetta esille ja luonnoksissakin joitain juttuja jo on.

Kun olen stalkannut blogini kävijätietoja, niin olen vähän hämmästynyt. Ymmärrän, että joku googlettelee ruusufinniä, yksinäisyyttä, miehen hymyä ja Giulio Berrutia, mutta blogiin on päädytty niin omituisten googletusten kautta, että en tiedä, mitä minun pitäisi ajatella... Parempi kun en ajattele mitään! Mutta kyllä minua kiinnostaa, millainen ihminen googlettaa "Kumihanskat kädessä vessaan".

Huolestuttavia on epätoivoisten ihmisten haut tyyliin "En jaksa enempää vastoinkäymisiä". Tuollaisten kohdalla toivon, että hakija on löytänyt blogistani jonkin kannustavan tekstin ja saanut lohtua. Olen kirjoitellut jonkin verran life couch -tyyppisiä tekstejä ja vaikka syvälliset postaukset eivät olekaan blogimaailmassa supersuosittuja, niin toivon, että joku on tekstini löytänyt. 

Eräs mielenkiintoinen seikka on se, että nahkahame on aihe, josta etsitään säännöllisesti tietoa ja viimeisin haku on ollut "nahka hame huora". Tosin yhdyssanavirheen vuoksi en ole ihan satavarma, onko haun kohteena nahkahame ja huorat vai erikseen nahka, hameet ja  huorat. Mutta on erittäin kiinnostavaa pohtia, millainen pervo nuokin hakusanat on kirjoittanut. Pervoja hakusanoja riittää ja osa on niin törkeitä, että en niitä viitsi edes tänne kirjoittaa enkä halua menettää yöuniani miettimällä, miten sairaita ihmisiä tämä maailma onkaan täynnä. Kaikkein omituisin haku, jonka kautta blogiini on päädytty, on: "esita vlla nuked fuked"... Mitähän kieltä lienee...?

Monet bloggaajat valikoivat postausaiheitaan kävijätietojen perusteella eli he kirjoittavat vain suosituista aiheista, jotta saisivat lisää lukijoita. Minä en kykene noin tekemään vaan kirjoitan niistä aiheista, joita mieleen juolahtaa. On kyllä mielenkiintoinen ilmiö, että jos postauksen otsikossa mainitaan jokin luksusmerkki, niin lukijoita pelmahtaa heti! Sama vaikutus on seksiaiheisilla jutuilla. Sen sijaan esimerkiksi nälänhätä tai luonnonsuojelu ei kiinnosta juuri ketään. Surullista.

Millaisista aiheista toivoisit minun kirjoittavan? Kiinnostaako syvälliset aiheet, asukuvat, ruokaohjeet vai mikä? Joskus olisi kiva toteuttaa jokin toivomuspostaus. Otsikon kysymys kuulu:"Mikä blogissani kiinnostaa" ja siihenkin toivoisin saavani vastauksen tai siihen, jos ei kiinnosta :)

Kommentit

 1. Kiitos blogistasi! Se on suorastaan päivän piristys, äläkä ihmeessä ajattele rajoittavasi rakkaudesta ja positiivisista aiheista kirjoittamista- se on lukijan ongelma jos ei kestä hehkutusta! Blogissasi kiinnostaa se, että siinä kirjoitetaan niin laajasti laidasta laitaan, tavallisistakin aiheista. Jatka samaan malliin! Kukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista :)

   En tosiaankaan kohdenna juttuja erityisesti millekään porukalle, esim. äidit tai muoti-ihmiset vaan kirjoittelen, mitä mieleen juolahtaa. Tässä maailmassa on niin paljon kaikkea mielenkiintoista, mistä kirjoitella :)

   Poista
 2. Se, että huomaa kävijätietojen nousseen ja näkee mikä blogissa kiinnostaa pistää kyllä hymyilyttämään ja antaa voimaa kehittää omaa blogia! Tykkään itsekin urkkia mistä lukijat ovat kiinnostuneet, parasta on kun saa tehtyä postauksen joka kiinnostaa suurta määrää jo nykyisiä blogin lukijoita ja pystyy kommunikoimaan heidän kanssaan :) Ja kiitos kun mainitsit JKL-BLOGIT, tervetuloa mukaan!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kai sellainen positiivinen noidankehä tuo kävijät-innostus-kävijät :D

   Kiitos pääsystä JKL-blogeihin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)