Syksyn alesesongin paras bongaus (sis. alevinkin Hyvinvoinnin Tavarataloon)

*Sisältää mainoslinkkejä

Syksyn alesesonki hyökkäsi elämääni ja sähköpostiin pompsahtaa koko ajan viestejä huimista alennuksista. Viime viikonloppuna oli Sokkarin 3+1 päivää, oli Jyväskeskuksen ja Forumin hintakarnevaalit, Halosen HintaHaloo, HobbyHallin Hobbalot ja huomenna alkaa Stockan Hullut päivät. Hulluilta Päiviltä olen usein tehnyt hyviä löytöjä, mutta nyt en ole ehtinyt selailla kuvastoa, koska en tiedä, mistä löydän aikaa lähes 300-sivuisen nettikuvaston selailuun! En oikein ehdi reagoida alennusmyynteihin, koska nyt on niin paljon kaikkea muuta, mihin pitää reagoida :) Enkä oikeastaan tarvitse mitään, joten voin skipata alet aika huoletta, mutta köyhänä nuukana kannattaa aina hyödyntää alennusmyynnit... Leuhkinpa tässä ohimennen, että syyskuun aikana onnistuin säästämään parisataa euroa! Tosin eipä se missään oikein näy, ainakaan sillä tavalla, mitä yleensä ajatellaan, että kun säästää, niin sitten rahat jää säästöön. Minulle tarjousten hyödyntäminen tarkoittaa sitä, että minulla on ylipäätään varaa elää. Jos ostaisin kaiken normaalihintaisena, niin eläisin yli varojeni.

Olen huomannut, että vaikka olen nykyisin nettishoppailija, niin parhaiten huomioni herättää perinteinen hinnasto. En jaksa istua koneella pitkiä aikoja eikä nettikuvastojen selailu ole yhtä kivaa kuin paperiversioiden. Sitäpaitsi paperisia lehdykkäisiä on helpompi lueskella, vaikka aamupalalla tai kun hyssyttelee vauvaa. Postin mukana minulle tuli Hyvinvoinnin Tavaratalon hintahulina -esite ja ajattelin, että skippaan tämänkin alevillityksen. Mutta enhän minä voi, koska en vaan voi ohittaa hyviä tarjouksia! Taitaa olla myös niin, että nyt elämääni sanelee sana tarve eikä heräteostokset, joten siksikin tämä alennusmyynti puhutteli minua kaikista parhaiten. En ole vielä ehtinyt selata nettikaupan valikoimaa, mutta esitteestä poimin heti muutamia tuotteita, jotka lähtee tilaukseen.

Minulta on aika usein kysytty, että mistä ostan kaikkia kivoja juttuja, ekotuotteita ja luonnonkosmetiikkaa ja olen sanonut, että milloin mistäkin. Periaatteen vuoksi haluan kannattaa ns. kivijalkakauppojakin, mutta nyt kun kaupoissa käyminen ei ole ihan niin helppoa ja yksinkertaista kuin aiemmin, niin turvaudun yleensä nettikauppoihin. Tosin minulla ei ole hirveästi aikaa surffailla eri nettikaupoissakaan ja siksi tykkään siitä, että saan eri tuoteryhmien tuotteita samasta paikasta. Hyvinvoinnin Tavaratalosta olen löytänyt tuotteita moniin eri tarpeisiini ja tuotevalikoima onkin tosi laaja ja monipuolinen ja kyseessä on nimenomaan hyvinvoinnin tavaratalo, ei siis mikään ekohippihörhöjen viherpiiperönettikauppa. Olen löytänyt mielenkiintoisia tuotteita, joita en ole nähnyt muualla ja joskus olen tilannut jotain siksi, että en ole ollut varma, saako tuotetta lähimarketista. Urtekramin luomusitruunamehutiiviste oli juuri tällainen tuote. (Huom... Asialla taas ammattikuvaaja, joka onnistui sommitelemaan sitruunamehupullon etikettiläpyskän taakse:) )

Jokin aika sitten liityin Hyvinvoinnin tavaratalon kanta-asiakkaaksi, koska ajattelin, että teen kuitenkin tilauksia säännöllisesti ja ekopisteiden kerääminen on kannattavaa ja saan tietysti myös kanta-asiakastarjouksia. Paketit noudan lähi-Salesta ja on kätevää, kun voin ne vaunulenkillä hakea eikä tarvitse raahautua Postiin asti. Täällä muuten Posti muutti Citymarketin yhteyteen ja vaikka muutos on herättänyt purnausta, niin minulle tuo kaupan yhteydessä posteilu sopii hienosti, koska nyt aukioloajat ovat paremmat ja voin kauppareissun yhteydessä hoitaa kaikki postiasiat.


Onko Hyvinvoinnin tavaratalo sinulle tuttu? Mistä sinä ostat yleensä ekoelintarvikkeesi ja luonnonkosmetiikkasi? 

Kommentit

 1. Jos ostan ekoelintarvikkeita tai mitään luonnonmukaista, niin ostan yleensä Lifesta ja lähinnä teetä. Olen ostanut kyllä neitsytkookosöljyäkin sieltä ja satunnaisesti muita juttuja, kun ne on yleensä heräteostoksia, joita tulee shoppaillessa katsottua, että tuohan voisi olla kiva. Ja yleensä on mies asialla, häntä kiinnostaa luomu enemmän kuin minua.

  Minäkin pidän katalogeista ym. paperimainoksista enemmän kuin netin tarjouksista. Toki monet vaatekauppojen tarjoukset selaan aina koneella ollessa läpi, mutta kun laatikosta pamahtaa sisään vaikka henkkamaukan katalogi, niin se on aikaa, jonka vietän pois koneelta. EMP:in katalogitkin on kivoja, mutta pidän enemmän sellaisista, joissa vaatteet näkyy ihmisten päällä, eikä litteinä tummat vaatteet tummaa pohjaa vasten. Halensillakin on kivoja katalogeja, vaikka en sieltä enää mitään tilaakaan. Tulisipa vielä näistä muista nettikaupoista satasivuiset vaatekatalogit kotiin saakka, mutta eivät taida kyllä Brittilästä lähetellä, joten lueskelen ne sitten netistä.
  Muutenkin pidän enemmän kaikista paperiversiosta. Olkootkin vähemmän ekologista laittaa se lasku lapulla, mutta nin kauan kuin laskun saa paperilla, niin minä haluan sen paperilla. Jos ei saa, vaihdan sellaiseen paikkaan, josta saa. Minä haluan hypistellä paperia käsissäni ja nähdä sen laskun heti kun mieleen juolahtaa, että millos se eräpäivä oli ilman että täytyy mennä erikseen nettipankkiin katsomaan. EasyFit-kuntosalilla käyminenkin jäi yhteen ilmaiskertaan, kun huomasin, että säilövät henkilötunnuksen (miksi? ei selvinnyt) ja kuukausimaksut menee suoraveloituksella automaattisesti, ja jos ei suostu suoraveloitukseen, tulee lisäkuluja paperilaskusta. Vein sitten rahani kaupungin omalle salille, joka on kyllä pieni ja vähemmän laitteita, mutta halvempi ja kiertää nekin verovarat hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihan sama ajatusmaailma mulla :) Mun mielestä paperittomuus on jotenkin epämääräistä ja epäluotettavaa ja vaikka kuinka eko yritän olla, niin haluan laskunikin paperiversiona... Palkkakuitit tulee Netpostiin ja sieltä ne pitää aina itse tulostaa enkä ikinä muista ja sitten kun kuittia tarvii, niin on tunnukset hukassa ja tulostimen muste loppu :). Ymmärrän, että kaupunki säästää, mutta minä ainakin tarvitsen silloin tällöin paperikuittejakin ja olisi niiin paljon helpompaa, kun palkkakuitit tulisi kuin "Manulle illallinen".

   Vaatekatalogit on mun suosikkeja ja muistan kun pienenä tyttönä saatoin selailla pitkään esim. Anttilan kuvastoa ja kavereidenkin kanssa valittiin joka aukeamalta jokin suosikkivaate :) Teen samaa edelleen :D Nettikaupoissa ei ole samaa fiilistä, vaikka on kyllä tunnustettava, että mielelläni roikun nettikaupoissakin. EMP:n kuvastossa tosiaan ärsyttää se, että siinä on kuvattu monesti pelkät vaatteet lituskaisina.

   Tuosta sun salijutusta tuli mieleen, että mun mielestä on kätevää, jos kanta-asiakasjärjestelmä on sähköinen. Mulla kun on lompakko täynnä kanta-asiakaskortteja! Tosin pelottaa, että mitä jos järjestelmä kaatuu, ehkä olen niin vanhanaikainen, että luotan enemmän papereihin ja jopa pahvisiin kantiskortteihin kuin sähköisiin versioihin :)

   Poista
  2. Kanta-asiakasjärjestelmä voi hyvin olla sähköinen (EasyFitillä on sellainen avainvekotus), mutta se että säilöö kaiken henkilötunnuksia myöten, on mielestäni epäilyttävää ja suoraveloitustakin karsastan tehokkaasti, koska tahdon itse valvoa mitä tililläni tapahtuu :) Ennemmin sitten vaikka se paperilätkä, johon tulee leimoja ja joka kuudes kerta salila/uimassa ilmainen.

   Poista
  3. Mie toisaalta tykkään sähköisistä järjestelmistä, koska ei tartte kuljettaa kortteja mukana, mut hlötunnuksen säilöminen on mun mielestä aina epäilyttävää! Minä olen epäluuloinen myös sitä kohtaan, että monissa usein käyttämissäni nettikaupoissa on mahdollisuus tallentaa luottokortin numero, jotta ostaminen on seuraavilla kerroilla vaivattomampaa.

   Perinteiset leimakortit on mun suosikkeja :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)