Blogin uudistunut ulkoasu, mitä tykkäät?

Ohhoh, mitä yön aikana onkaan tapahtunut?! Joku kotitonttu on muokannut blogini ulkoasua. Tonttu todella - minä kahelihan se olin, joka illalla yömyöhään päätin ryhtyä vähän kikkailemaan ja klikkailemaan ja nyt olenkin silmät ristissä... Eipä tarvitse varjostella silmänalusia halloween-henkisiksi, kun mustat renkaat on silmien ympärillä omasta takaa jaa naamakin on normaalia kalpeampi :).

Olen pitkään pohtinut blogin ulkoasun uudistamista, koska edellinen ulkoasu otettiin käyttöön lähes puolitoista vuotta sitten. On jännä, miten blogin ulkoasuun kyllästyy ja miten sitä haluaa päivittää. Ajattelin, että ulkoistan homman jollekulle osaavalle koodaajalle, mutta sitten löysin ihan sattumalta erään vinkin bannerin tekemisestä ja innostuin. Samalla päätin päivittää ja selkeyttää blogin ulkoasua muutenkin. Vielä olisi tarkoitus vähän fiksata ja esim. kehitellä uusi FB-tykkäysnappi. Sitä yritinkin, mutta onnistuin tekemään Facebookissa ilmeisesti niin, että nyt seuraan itse itseäni... Myös kommenttiboksin nimen vaihtaminen oli haastavaa ja se on vielä työn alla ja jos en onnistu niin jääköön muokkaamatta. HTML-koodaus kun on siitä "hauskaa", että väärien koodein syöttäminen tai poistaminen saattaa johtaa lievästi sanottuna katastrofiin. En todellakaan ole mikään mestarikoodaaja, mutta pidän itseäni kyllä keskivertoa nohevampana näissä asioissa ja olen aina hirmu ylpeä itsestäni, kun onnistun tekemään jotain oikein.

Minun on vaikea määritellä blogini kategoriaa, koska kirjoitan kaikesta mahdollisesta ja siksi banneriin valikoitui sanat lifestyle, attitude ja love. Nehän ovat pääasiassa blogini kantavat teemat. Juuri nyt hokasin, että olisi pitänyt kirjoittaa nuo suomeksi - minä kun olen äidinkielen vaalija... Mutta enää en lähde banneria muuttamaan. Ellei joku  sitten huomaa siinä jotain todella häiritsevää. Tällä kertaa en myöskän arastellut oman naaman laittamista esille. Minulla oli ajatuksena, että banneriin tulisi eräs toinen kuva, mutta tykkään tuosta kuvasta ihan älyttömästi. Tiedän, että se on ehkä vähän ylimuokattu, mutta minusta se on vain taiteellinen. Musta ja pinkki ovat aina vaan suosikkivärini ja toki Nainen tummissa -bloggaajalla on oltava kuvassa mustaa päällä. Värikkäät AAVAma-korut piristävät ilmettä, ettei mene ihan synkistelyksi.

Mitä tykkäät blogin uudesta ilmeestä? Ja miten sivun asettelu toimii? Minulla kun on suuri näyttö ja vain tämä yksi näyttö, niin en tiedä, miltä se muunlaisilla aparaateilla katsottuna näyttää. Mahtuuko sivu ruudulle vai pitääkö skrollata sivusuunnassa? Tekstini ovat yleensä melko pitkiä ja siksi haluan pitää tekstiosion leveänä. Toivoisin kommentteja etenkin bloggaavilta vakilukijoiltani, joilla on silmää blogiasioille, mutta haluaisin myös kommentteja kaikilta muiltakin. Enemmän kuin mielelläni otan myös kehitysehdotuksia ja vinkkejä vastaan! Kiitos :)

P.S. Jos sinulla on Google-tili, niin voit liittyä lukijaksi klikkaamalla sivupalkissa oikealla olevaa "Liity tähän sivustoon" -kuvaketta. Facebookista minut löytää haulla "Nainen tummissa" tai tästä linkistä: https://www.facebook.com/inthefootstepsofcocoandcarrie/?ref=hl (toim.huom! Linkin nimessä on blogin vanha nimi). 

Kommentit

 1. Tykkään uudesta ulkoasusta ja hyvin mahtuu teksti ruudulle ainakin minun fullHD-ruudullani. Ehkä jollain pienemmällä resoluutiolla sen sijaan voi olla melko leveä tekstiosio, mutta tuskin kuitenkaan liian leveä.

  Bloggerissahan on sen verran hyvä, ettei tarvitse osata koodausta ollenkaan, kun tässä on aika hyvät muokkaustyökalut itsestään ja bannerinkin saa ihan tehokkaasti lätkäistyä paikalleen. Ylimääräiset härpäkkeet sitten vaatiikin vähän miettimistä, mutta monet on tehnyt ne jutut jo valmiiksi, joten copy paste toimii hyvin :D

  Ainoa asia, josta voisin tuossa bannerissa sanoa on se, että se loppuu ns. kesken? Siis tuossasinun kuvasi kohdalla tulee rajusti viiva vastaan silleen, ettei banneri levity koko blogin alueelle vaan jää tuohon puoliväliin sivupalkkia. En tiedä onko se tarkoituskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Itse kun sitä jotenkin aian sokeutuu omille jutuille! Joskus mulle on käynyt niin, että blogi näyttää omalla koneella hyvältä ja jnkun toisen koneella jokin asetus on ihan viturallaan!

   Periaatteessa bloggerissa on hyvät muokkaustyökalut, mutta minä olen jonkin verran koodaillut. Ja esim. kommenttikentän otsikon muokkaaminen pitää tehdä koodaamalla. Perusasetus kun on se "Ei kommentteja" ja minä haluaisin muokata sen johonkin positiivisempaan muotoon. En onnistunut koodauksessa vaan taisin sekoittaa koko systeemin. Mut onnistuin kuitenkin lisäämään tonne "Kiitos kommentista" -tekstin, oon aika nörttiguru kuitenkin :D

   No niin, sepä se, että bannerikuvan raja on vähän hullussa paikassa! Mut jos se olisi koko blogin levyinen, niin sitten sen pitäisi olla vastaavasti myös korkea, ettei naama levene :). Enkä tykkää puolen sivun kokoisista bannereista. Olisikohan parempi, jos kaventaisin tai siis pienentäisin banneria? Että olisi vain tekstipalkin kohdalla eikä menisi yhtään tonne sivupalkin puolelle? Voisin sitä yrittää. Minua häiritsee myös se, että bannerikuvan ja pienen profilikuvan rajat ei satu kohdakkain.

   Poista
 2. Olen uusi lukija blogissasi. Koska olen uusi lukija, en osaa verrata aiempaan. Mutta minun läppärissäni on sen verran kapea näyttö, että joudun rullaileman, jotta pystyn näkemään sivumainokset, arkiston jne. Teksti kyllä mahtuu näytölle, mutta ei nuo sivussa olevat jutut. Ja myönnän, se vähän häiritsee minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Heli :)

   Tuon juuri halusinkin kuulla, kiitos! Nyt yritän sit koodailla niin, että blogi ei olisi liian leveä, että teksti ei olisi liian kapea ja että kuvabanneri asettuisi hyvälle kohdalle. Minuakin häiritsee, jos sivua joutuu skrollaamaan sivusuunnassa. Jatkan siis koodailua, huoh!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)