Täydellinen piknikpäivä

Kesä hujahti niin nopeasti ja sateisesti ohi, että ei tullut käytyä piknikillä kertaakaan, mutta asia korjattiin tänään. Vielähän on siis kesä - tai nythän se paras kesä näyttää vasta olevan! 

Kävin eilen illalla lähi-Siwassa ostoksilla ja napsin koriin kaikkea sekalaista piknikeväiksi, vaikka en ollut ihan varma, mitä valmistaisin vai napsittaisiinko vain minitomaatteja, viinirypäleitä ja kukkakaalia ynnä muuta selaisenaan. Tänä aamuna päädyin tekemään broileri-pastasalaattia, keräsimme kimpsut ja kampsut kasaan ja lähdimme Alban rantaan piknikille.

Voisikohan  noita meidän reissuja Alban rantaan sanoa jo perinteeksi? Ensimmäisen kerran kävin siellä kaksi vuotta sitten ja siellä otettiin myös ekat kuvat tähän blogiin ja silloin vielä kovasti pohdiskelin itselleni uudentyylistä bloggaamista. Juttu löytyy täältä. Viime kesän piknikreissusta on juttu täällä ja voin todeta olevani edelleen samaa mieltä kuin vuosi sitten. Referoituna siis, että elämän pikkuihanuuksiin pitää tarttua ja jos niitä ei ole näköpiirissä, niin niitä pitää järjestää. On myös aika huippua, että voin todeta myös, että oloni on vähintään yhtä seesteinen ja rento kuin vuosi sitten. Lyhyesti sanottuna: ei ahista!

Minusta olisi ihanaa kattaa kauniisti, olisi huippua, jos olisi vimpan päälle piknik-kori ja kauniit astiat ja vaikka jalalliset lasit, mutta lähes aina nuukuuteni voittaa esteettisyyden. Kaivelin siis vanhat kertsiastiat ja vihdoin pääsin eroon noista lautasistakin, jotka näkyy aika monessa blogijutussakin. Hello Kitty -kertsimukejakin on enää vain muutama ja kunhan ne loppuvat, niin hankin vähän katu-uskottavampia mukeja. Minä toki voin Hello Kitty-mukeista juoda, mutta aikuiselta mieheltä vaaditaan kanttia, että juo piknik-oluensa söpöstä vaaleanpunaisesta mukista. 

Salaatissa on siis pastaa, broileria, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja fetaa sekä kermaviilikastike eli hyvin perussettiä. Jälkkärinä oli suklaakonvehti, siis yksi kummallekin, mutta lohnaistiin ne naamariin niin ahnaasti, etten kerennyt kuvata niitä.

Monet vauvalliset ovat sanoneet, että pienokaisen kanssa on hankalaa lähteä eri paikkoihin. Minusta ei oikeastaan edes ole, vaikka toki tarviketta täytyykin ottaa mukaan totuttua enemmän. Meillä ylimääräiset tarvikkeet ovat pari vaippaa, kosteuspyyhkeet, riepu tai kaksi, tuttipullo+äidinmaidonkorvike ja nykyisin jokunen lelukin. Matkarattaat on ihan ykkösjuttu ja yleensähän vauvat niissä vissiin viihtyykin, mutta meidän pikku-alien ei viihdy vaunuissa eikä rattaissa. Otimme minikamun siis viltille pötköttelemään ja siinähän hän viihtyikin parisen tuntia, naureskellen, jokellellen, välillä torkkuen ja välillä toki syliteltiinkin ja ihmeteltiin rannan vilinää. Sitä minä muuten mietin, että missä kaikki vauvaperheet on, kun sellaisia ei liikenteessä juurikaan näy? Pysyttelevät vissiin piilossa kuin pikkuiset peikot kirkkaalla päivänvalolla! 

Myö tässä vähän möllitään! Tai no, tässä kuvassa vauva ei mölli vaan tutkii erittäin keskittyneesti Melli EcoDesignin pupuvilttiä. Ihanista Melli EcoDesignin lastenvaatteista ja tekstiileistä onkin tulossa juttua, joten pysykäähän kuulolla...

Minun oli tarkoitus ottaa paljon kuvia, ihan vaan vaikka siksi, koska oli niin kaunis päivä, mutta kamerasta loppui akku! Voi hiiskatti noita nykyajan vekottimia, kun koko ajan pitää olla lataamassa! Kuvien ottaminen siis jäi, mutta ei harmita, koska keskityin möllimiseen ja elämästä nauttimiseen. Ei sitä kovin ihmeellisiä juttuja tarvitse arjesta irtautumiseen eikä siihen, että saavuttaa kepeän ja rentoutuneen olotilan. Miten teillä renotudutaan viikonloppuisin? Oletteko fiilistelleet näitä upeita päiviä?

Otetaanpa ilo irti lämpöisistä ja aurinkoisista päivistä = kesästä! Mukavaa viikonloppua ♥

Kommentit

  1. Mukava reissu näyttää olleen noista vähäisistäkin kuvista :) Piti hakea viime viikolla kameran latu porukoilta, koska suunnitelmissa oli kuvia, mutta akun kestosta ei ollut niin tietoa. Toinenkin kamera pitäisi ladata, että on sitten "hätävarakamerassa" (=omassa digipokkarissa) akkua tarpeen tullen.

    Muuten on mennyt tämä elokuun kesä aika lailla ohi, kun on töissä. Kahdeksalta on vielä viileää ja neljältä kun lähtee töistä, on kyllä lämmin, mutta sitten pitää tehdä ruoka ja ollaankin sen jälkeen jo illan puolella, niin ei enää rannalle tai muuallekaan viitsi lähteä hengaamaan puhumattakaan siitä, että menisi terassille arkena. Nope.
    Eilen käytiin sitten kaupungilla kuvaamassa tuon miehen turjakkeen kanssa, kahvilla ja terassillakin. Tänään aattelin käydä taas hipelöimässä hauvaa vanhempien luona, saa vähän liikuntaa ja ulkoilmaa. Katsoo lähtisikö tuo mieskin mukaan.

    VastaaPoista
  2. Voi kun näyttää ihanan rentouttavalta ^_^ <3 On kyllä kummastuttavaa ettei muita perheellisiä näkyillyt, mikäs sen ihanampaa on kuin ottaa oma mötkylä mukaan viltille ja saada koko perhe nauttia kiireettömyydestä, luonnosta ja raittiista ilmasta ^_^ Meilläkin on suurin osa päivästä vain istuskeltu omalla pihamaalla, kuunneltu ja katseltu kun oravia pomppii lähi puissa, juteltu maailman asiat halki ja vain nautittu ihanasta kesäpäivästä <3
    p.s. Olikos sun tarkoitus linkata jokin linkki blogini kommenttiin? :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)