Omituisia oireita koulujen alettua?

Päiväkodit ja koulut ovat taas avanneet ovensa ja nyt on syytä muistuttaa tärkeästä asiasta. Liian monessa rakennuksessä kärsitään sisäilmaongelmista, mutta oireet pistetään usein ihan muiden syiden piikkiin kuin sisäilman. Jos sinä tai lapsesi oireilette säännöllisesti, sairastamiselle ja omituisille oireille ei tunnu löytyvän mitään syytä ja/tai oireet helpottavat lomilla ja viikonloppuisin, niin kyse on todennäköisesti sisäilmaongelmasta. Oireiden kirjo on moninainen ja olen huomannut, että oireiden aiheuttajaa etsitään yleensä ensin muualta kuin sisäilmasta. Eikä se ole ihmekään, sillä monet viralliset tahot kieltävät sisäilmaongelmien olemassaolon ja Suomessa on paljon kouluja, jotka on remontoitu, jotka on hometutkittu ja todettu puhtaaksi ja silti niissä oireillaan vakavastikin. Oireilu on aina hyvin yksilöllistä ja riippuu siitä, mille on elämänsä aikana altistunut.

Jos epäilet sisäilmaongelmaa ja sinä tai lapsesi oireilette, niin puutu asiaan HETI, koska ainoa keino estää pahempi sairastuminen on välttää altisteita! Jos et tiedä, mitä tehdä, niin voit ottaa yhteyttä Terve Sisäilma ry: hyn tai vaikka minuun :). 
T. Sisäilmasta ja homeista sairastunut ja oireiden vähättelyyn kyllästynyt Terve sisäilma ry: n jäsen

Kommentit

  1. Näitä ei sais vähätellä! Mulla pätki muisti, polvi oireili, jänne kipuja, allergiaa, jatkuvasti kuukauden välein sairaana jne jne :( maitohappobakteereja nyt 9kk käyttänyt ja vieläkin tulee oireita tälläsissä tiloissa. Hajuaisti herkistyi myös tosi paljon, se on riesa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa liiankin tutulta nuo oireet! Pahintahan on se, että vaikka pääsee pois sairastuttavista tiloista, niin altistus jää ja sitten oireilee/sairastuu aina uudelleen, kun kohtaa altisteen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)