Testissä hajusteeton KMS California Hair Remedy Sensitive shampoo

*Tuote saatu blogin kautta parturi-kampaamo Groovestylesta*

Sain testattavaksi KMS California Hair Remedy Sensitive shampoon ja otin sen ilolla vastaan, koska olen kiinnostunut laadukkaista hajusteettomista tuotteista ja monet sensitive-tuotteet ovat sellaisia, että niistä ei juurikaan käyttäjäarvioita löydy, kuten ei tästäkään shampoosta. Herkkäihoisena kemikaaliyliherkkien risikiryhmään kuuluvana ja kemikaaleja välttelevänä olen kiinnostunut hajusteettomista ja hellävaraisista vaihtoehdoista. Käytän jonkin verran "neutraaleja" tuotteita ja ne on monesti hyvin mälsästi pakattu ja sitä tuntee itsensä ihan kakkosluokan kansalaiseksi, kun joutuu valitsemaan hajusteettoman, kalseanväriseen purkkiin pakatun tuotteen. Onkin aika kivaa, että KMS: n shampoopullo ei eroa tavallisista pulloista vaan on yhtä salonkikelpoinen kuin muutkin vastaavat tuotteet.

Shampoo on hajusteettomuuden lisäksi myös väriaineeton ja herkälle henkilölle kumpikin tuotteen ominaisuus  on hyvä, sillä hajusteet ja värit ovat tuotteissa monesti allergisoivimpia ainesosia. KMS shampoo on hellävarainen, se rauhoittaa herkkää hiuspohjaa, helpottaa hiuspohjan ärsytystä ja se onkin tarkoitettu herkälle päänahalle. Minulla ei ole ollut juurikaan ongelmia hiuspohjan kanssa, joten en osaa oikein sanoa rauhoittavasta vaikutuksesta. Voisin varovaisesti kyllä sanoa, että kun olen pessyt KMS: llä, niin päänahkaa ei ole kutittanut, mitä tapahtuu monien ekoshampoopesujen jälkeen. Sellaisen eron pistin merkille, että hiuspohja tuntui puhtaammalta kuin esim. värihiuksille tarkoitetulla shampoolla pesun jälkeen. Olen käyttänyt viime aikoina jonkin verran ekoshampoita ja niistä monet saavat aikaan sen, että hiukset ovat jo pesua seuraavan päivän iltana hyvin rasvaiset. Kun olen pessyt hiukset KMS: n shampoolla, niin olen saanut pesuväliä venytettyä jopa kolmeen päivään.

Parasta tässä shampoossa on tuoksuttomuuden lisäksi se, että hiukset tuntuvat putipuhtailta, mutta hoidetuilta. Luonnontaipuisa hiuslaatuni vaatii hoitavia shampoita, mutta valitettavasti monet hoitavat shampoot, etenkin värihiuksille tarkoitetut, tekevät hiukset raskaiksi. Kun ensimmäisen kerran kokeilin KMS: n shampoota tapani mukaan ennen nukkumaanmenoa ja aamulla katsoin peiliin, niin olin hämmästynyt: mitkä kiharat! Yleensä kiharaefekti tulee vain käyttäessäni kiharille hiuksille tarkoitettua tuotetta ja nyt olin todella yllättynyt. Säntäsin saman tien hakemaan kameran, jotta saan autenttista todistusaineistoa kiharoista. Ja siinäpä autenttista todistuaineistoa onkin, kun on kylppärin kelmeä valaistus, aamutakki päällä ja harjaamattomat hiukset. Olen kokeillut shampoota useiden eri hoitoaineiden kanssa ja lopputulos on aina kiharainen. Usein kuulee väitettävän, että shampoolla ei olisi merkitystä, koska se ei jää hiukseen vaan hoitoaine on se, joka kosteuttaa. Toki hoitoainekin kosteuttaa, mutta oli jännä huomata, että shampoollakin on aika iso merkitys. Talven pakkasilla huomasin myös sen, että KMS-shampoota käytettyäni hiukset pysyvät hyvin kuosissaan ja napakkoina eivätkä pörhisty sähköiseksi. Shampoon mainostetaan soveltuvan kaikille hiuslaaduille ja olisi mielenkiintoista tietää, miten tämä tuote toimii erilaisella hiustyypillä, kuten suoralla ja lasimaisella hiuksella. 

Shampoon koostumus oli vähän yllättävä ja sitä kuvaa parhaiten sana liimamainen, koska koostumus oli vähän venyvää ja "tarttuvaa". Olen käyttänyt vaikka mitä shampoita ja tutustunut erilaisiin koostumuksiin; saippuamaisiin ekovaihtoehtoihin, kalliisiin helmiäistä sisältäviin kampaamoshampoisiin, liruihin markettishampoisiin ja tietysti ihan perusshampoisiin ja meillä jokaisella on varmasti käsitys siitä, millaista shampoon koostumuksen pitää tavallisesti olla. KMS-shampoon koostumusta ei kannata säikähtää, mutta sitä pitää opetella annostelemaan oikein. Yleensä kaikkia shampoita käytetään liikaa ja varsinkin jos kyseessä on tällainen vähän huonommin levittyvä tuote, niin pullosta tulee puristettua ainetta ihan liikaa. KMS-shampoo on kuitenkin hyvin riittoisaa ja pieni määrä riittää. Tuote ei vaahtoa kovinkaan paljon ja voin tunnustaa, että minäkin kuulun siihen höhlään ihmisjoukkoon, joka uskoo sinnikkäästi, että vaahto on se, joka puhdistaa. Ei se ole, mutta vaahto vaan tuntuu kivalta ja on mukavaa ja jotenkin hemmottelevaa, kun päässä on suuri shampoovaahtopallo. KMS-shampoosta ei vaahtoa juurikaan irtoa, mutta pesutehoonhan vaahtoavuus ei vaikuta ja positiivisinta on se, että shampoo huuhtoutuu hiuksista helposti. Joitakin shampoita kun joutuu huuhtomaan huuhtomasta päästyään eikä veden hölvääminen tee hiuksille eikä päänahalle hyvää. 

Mutta mitenkäs ne kemikaalit sitten? Aikamoinen INCI-listahan tällä shampoolla on ja siitä löytyy jos jonkinlaista ainesosaa, joista osa näyttää olevan peräisin luonnosta. Pullon alaosassa on erikseen mainittu Natural ingredients: rosemary chamomile, mutta INCI-listasta löytyy myös salvia, peltokorte, nokkonen, humala ja sitruunamelissa ja nyt ihmettelen, että eivätkö nämäkin ole luonnollisia ainesosia? Osa shampoon ainesosista on täysin synteettisiä, mutta mitään mielestäni hirvittävän vaarallista kemikaalia shampoossa ei ole, mikä oli ainakin minulle helpotus (korjatkaa, jos olen väärässä). Mielenkiintoista on se, että tuotteessa on käytetty kasviperäisiä tuotteita, mutta tuote on silti tuoksuton. Yleensähän kasvit antavat tuotteelle ominaisen tuoksun. Sitä pähkäilin, että miten tuotteesta on saatu hajuton ja väritön? Että onko tuoksun ja värin poistamiseen käytetty erikseen jotain kemikaalia? Ja onko parempi, että tuotteessa on luonnolliset ainesosat hajuineen ja väreineen vai että niitä ei ole, mutta niiden tilalla on jokin kemikaali? Eksaktisti en osaa vastata, mutta omien tietojeni valossa tämä riippuu käyttäjästä. Jotkut kun oireilevat luonnon ainesosille ja jotkut taas kemikaaleille ja jotkut eli suurin osa ihmisistä ei välitä tuon taivaallista siitä, mitä tuotteet sisältävät.

Haluan olla tuotearvioinneissa rehellinen ja siksi käytän tuotteita pitkään enkä höngi heti ensimmäisen kokeilukerran jälkeen kirjoittamaan arvostelua vaan testaan huolella eikä lähtökohtani ole se, että minun on pakko kehua jotain tuotetta vain siksi, koska kirjoitan siitä blogissa. Rehellinen tuotearvioni on siis se, että KMS California Hair Remedy Sensitive shampoo on erittäin laadukas shampoo, joka tekee sen mitä lupaakin ja jopa enemmän. Kemikaalipuoli tosin mietityttää, koska haluan suosia luonnollisia ainesosia ja mahdollisimman lyhyitä INCI-listoja, mutta itsepäisen, luonnontaipuisan tukkani vuoksi ja shampoon tuoksuttomuuden sekä laadukkuuden ja minulle sopivuuden takia olen päätynyt siihen, että hankin tätä shampoota jatkossakin.

On ikävää todeta, että monet edulliset, hajusteettomat ja väriaineettomat tuotteet, kuten suihkusaippuat vartalo- ja kasvovoiteet ovat aika tehottomia ja olen aina niihin pettynyt. Olisikin kiva kuulla kokemuksia hyvistä, tuoksuttomista hiustenhoitotuotteista, jotka sopivat herkkäihoiselle ja kemikaaliyliherkille. Ja jos kukaan ei niitä kirjoittele, niin tiedän ainakin yhden älyttömän hyvän shampoon!

Kommentit

  1. Minä tykkään No Nothingin shampoosta ja hoitoaineesta. Ostin niitä huvikseni Sokokselta kerran ja niistä tuli suosikkejani. Shokkiväri pysyy hyvin päässä No Nothingin shampoolla ja tosiaan tuote on tuoksutun, parabeeniton ja vissiin sulfaatitonkin. Näitä on muitakin kuin värishampoita, mutta niitä en ole kokeillut. joka tapauksessa tykkään paljon, vaikka en tuoksuyliherkkä olekaan :) Ei ole erityisen riittoisa paksuun ja pitkään tukkaan, mutta lyhyemmille ja vähemmän vaativille hiuksille varmasti riittää pitkäksi aikaa. Hinta on kympin luokkaa, eli kalliimpi kuin markettishampoot, mutta halvempi kuin monet kampaajashampoot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina kiva, jos löytyy jokin hyvä shampoo vielä kohtuuhintaan :) Minä kokeilin No Nothingia eikä se sopinut minulle, en nyt muista mikä siinä oli vikana. Hyvä tuote sinänsä ja mun mielestä hyvä hinta-laatusuhdekin. Mua on nyt alkanut erityisesti kiinnostaa kotimaiset shampoot ja etsiskelen kotimaista luomushampoota.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)