Maidottomat ja jauhottomat suklaakeksit

Menin tässä eräänä päivänä käymään työpaikallani - sillä toisella koululla, missä olen ollut töissä - ja ajattelin, että jospa tekaisisin jotain nopeasti valmistuvaa herkkua opehuoneeseen. Minulla on ns. takataskussa liuta pikaisesti sutaistavia leivonnaisia, mutta niistä mikään ei sopinut, koska kaikkiin tulee  margariinia  tai maitoa ja monella on laktoosi-intoleranssi ja minulla on jääkaapissa vain normituotteita. Olin edellisiltana lukenut Kodin Kuvalehteä ja yhtäkkiä muistin, että siinä oli mielenkiintoinen  maidoton keksiohje. Jos teet näitä keksejä, niin suosittelen toimimaan orjallisesti ohjeen ja vinkkien mukaan, jolloin saat monelle ruokarajoitteiselle sopivia tahmean rapeita ja erittäin sokerisia keksejä.

MAIDOTTOMAT JA JAUHOTTOMAT SUKLAAKEKSIT

2 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 munanvalkuaista
1 1/2 dl suklaahippuja tai 100 g leivontasuklaata murskattuna
voita/öljyä pellin voiteluun

1. Sekoita sokerit ja kaakaojauhe keskenään.
2. Lisää joukkoon munanvalkuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Lisää suklaahiput ja sekoita.
4. Voitele leivinpaperi rasvalla.
5. Nostele taikinasta kahdella lusikalla pellille paperin päälle pieniä kekoja.
6. Paista 175 asteessa 8-9 minuuttia.


Vinkit:
  • Tee korkeintaan teelusikallisen kokoisia kekoja, koska keksit leviävät uunissa paljon
  • Voitele leivinpaperi, koska muuten keksit tarttuvat siihen kiinni (testasin!) Täysin maidottomiin öljyä.
  • Jos valmiit keksit kuitenkin jäävät kiinni paperiin, niin ne irtoavat parhaiten teräksisen paistinlastan avulla
  • Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska sokeriset keksit kärähtävät todella helposti
  • Paista uunin ylätasolla, jotta eivät pala pohjasta
  • Keksien kuuluu jäädä sisältä hieman sitkeiksi

Kommentit

  1. Millä ilveellä kekseistä saa tuon muotoisia kuin kuvissa? Itselläni vaikka mitä teen niin taikina leviää uutaman millin paksuiseksi levyksi.

    VastaaPoista
  2. Eli tuleeko sulle ihan sellainen yhtenäinen levy? Jos tulee, niin laita nämä pellille TODELLA harvaan ja noissa vinkeissä sanottiinkin, että tee yhden teelusikallisen kokoisia kekoja. Pikkukeko leviää sitten isoksi, pyöreäksi keksiksi. Muistaakseni tarvitsin tähän 2 peltiä, paistoin ensin yhden pellin ja sitten toisen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)