Ristiäismekkomopo karkasi käsistä

Päätin, että tänä keväänä hankin itselleni vain yhden vaatteen. Tämä ei ole mikään ostolakko, ei mikään kampanja eikä haaste vaan oma pikku päätös. Syynä päätökseen on a) minulla on liikaa vaatteita b) vaatemäärä ahistaa c) haluan olla edes vähän ekologinen enkä hanki turhaa d) haluan säästellä rahojani tärkeämpään.

Se ainoa vaate, jonka tänä keväänä hankin, on mekko ristiäisiä varten. En ole aikoihin ollut missään suurissa, omissa juhlissa ja siksi haluan nyt panostaa ja haluan myös tietysi näyttää ihan älyttömän hyvältä päivänä, josta jää muistot loppuelämäksi. Ensin haaveilin kesäisestä kukkamekosta, mutta en löytänyt mieluisaa ja kukalliset mekot näyttivät liian tyttömäisiltä. Jokin aikuisuuskompleksi minulla kai on, kun aloin hinkua tummansinistä mekkoa. Haluan hankkia mekon, jolla olisi myös muuta käyttöä kuin yhden päivän juhlapukuna toimiminen eli nyt en osta sellaista, joka jää juhlahursuloinehörsylöineen lojumaan kaappiin.

Tilasin ensin Vilalta pari mekkoa, joista toinen on tosin valkoinen ja toinen liukuvärjätty, sitten tilasin Zalandolta yhden ja sitten löysin kivoja imetysmekkoja ja aloin pohtia, että olisiko sittenkin kätevää, jos mekko olisi imetykseen sopiva. En tietenkään aio kaikkia mekkoja pitää vaan valitsen näistä yhden ja muut palautan. Mekoista yksikään ei ole vielä saapunut, joten en ole päässyt niitä sovittelemaan, mutta haluaisin kysellä blogin lukijoilta mielipidettä ja perusteluja siitä, mikä mekko olisi paras. Ja tärkeä kysymys on se, että tarvitseeko juhlamekossa olla "imetystoimintoa"? Otan myös vastaan asustevinkkejä! Tässä mekot randomijärjestyksessä:

1. Closet-mekko Zalandolta, 69,95 

2. Mamalicious-(imetys)mekko Ozbabylta 47,96
Mamalicious imetysmekko Ylva Lia

3. Mamalicious-(imetys)mekko Ozbabylta 47,96
Mamalicious imetysmekko Karma Lia
4. Mamalicious-(imetys)mekko Ozbabylta 47,96
Mamalicious imetysmekko Natale Mary
5. Viulrikka-mekko Vilalta 59,95

VIULRIKKA DRESS, Snow White, large


6. Viamy Dip Dye mekko Vilalta 49,95

VIAMY – DIP DYE -VÄRJÄTTY MEKKO, Pristine, large


Antakaas siis kuulua mielipiteitä. Myös ns. mustaa hevosta saa ehdottaa ja linkittää hyviä vaihtoehtoja... Eihän tässä ole vasta kuin kuusi mekkoa :)

Kommentit

 1. Ensimmäinen mekko miellyttää minun silmääni eniten.
  Tummat värit on aina helpoimpia värejä, jos ajattelee jatkokäyttöä. Itse tykkään valkoisesta, mutta siinä on taas se, että pitää olla tietty valkoisen sävy, että se on ihon väriin soveltuva.
  Kyllä nuo kaikki mekot on ihan sinulle soveltuvia. Viimeisin mekko on ehkö ns. arkisin. Vois mennä vaikka töissä? !
  Terv. Kati
  Ps. Kerro sitten, mikä mekko oli paras ja kaunein päällä. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä minäkin. En oikein tiedä, mistä minulla vippasi, kun ihastuin valkoseen mekkoon... Ei ole kovin käytännöllinen väri enkä edes tykkää valkoisesta. Eikä tuo viimeinenkään mekko ollut kovin viksu tilaus, koska se tosiaan on liian arkinen ja sitäpaitsi mulla on vastaava mekko vaaleana!

   Mut odotellaan,että pääsen noita sovittamaan...

   Poista
 2. Ehdottomasti ykkönen.,.tai sit kolmonen. On sitten taas eri asia miten ne istuvat päälle. Kunhan sovittelet. Juhlamekossa ei tartte olla imetystä mietitty. Jääkö nuo mammamekot sit myöhemmin käyttämättä, jos tuntuu jotenkin hassulta vetää "imetysmekko" päälle kun ei enää imetä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, en tullutkaan ajatelleeksi, että imetysmekkoa olisi hassua pitää sit myöhemmin. Tämän kommenttisi ansiosta hylätään siis imetysmekot :)

   Poista
 3. Minun mielestäni myös tuo eka mekko on kaunein :) Itse ostin ristiäisiä varten H&M stä valkoisen kohokuvioisen kotelomekon. Päätin, että en tuhlaa järjettömästi juhlamekkoon kun ne tuppaa aina jäädä yhdelle tai kahdelle käyttö kerralle :/ Olisin ottanut nytkin vanhan juhlamekon käyttöön mutta kun raskauskiloja on sen verran vielä, että ei mahdu oikein päälle vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on vain järkevää ostaa kohtuuhintainen mekko ja/tai sellainen, mitä voi käyttää muissakin tilaisuuksissa kuin juhlissa. Mullakin muutama raskauskilo ja vähän jännittääkin, että miten mekot mahtaa mahtua...

   Poista
 4. Ensimmäinen mekko on kaunein ja vaikka minulla ei niitä lapsia olekaan, niin en usko että juhlamekossa tarvitsee "imetystoimintoa". Jos miettii että sitä mekkoa aikoo käyttää muitenkin, niin se taitaa jäädä vähän turhaksi. Ei niitä äitiysvaatteita varmaan hirveesti raskauden ulkopuolella käytä ja olettaisin että pätee tähänkin.

  Käyttäisin myös juhlissa sitä siisteintä/juhlavinta mekkoa ja käyttäisin sitä uudelleen myöhemmin sitten kun on juhlia. Parashan on sellainen asu, josta saa myös arkeen/töihin/pienempiin juhliin asun asustamalla eri tavalla.
  Juhlissa eniten ärsyttää se, etteivät monet suomalaiset osaa/uskalla/halua pukeutua juhlavasti edes häihin tai ylioppilasjuhliin, joissa ehdottomasti miehellä pitäisi olla puku ja naisella joku siisti juhlamekko/jakkupuku. Sen sijaan sinne tulee ihmisiä farkut jalassa ja nahkarotsissa. Ja legginsit ja paita EI ole myöskään sopiva juhla-asu "pukujuhliin" naiselta.
  En tiedä miksi pitäisi jarrutella juhlapukeutumisen kanssa, että ei kehdata olla suosiolla asiankuuluvan juhlavia. Tietty jotkin pelkää ettei tule enää käytettyä toiste, mutta jos on yhtään sukulaisia niin eiköhän niillä tule ristiäisiä, häitä, valmistujaisjuhlia, 50v synttärit, 60v synttärit, 70, 80v synttärit, hautajaisia... Ja jos on tosiaan monikäyttöinen asu niin sen kuin asustaa sen uudelleen koruilla, vöillä, bolerolla, kengillä jne.

  Toivottavasti en nyt kuulostanut kamalan turhamaiselta, mutta oikeasti ärsyttää kun hienoissa tilaisuuksissa pukeutumisetiketti on niin hakusessa monelta ihmiseltä. Ei se että näyttää juhlissa asiaan kuuluvalta välttämättä maksa montaa sataa euroa vaan esim. nuo kolme ensimmäistä mekkoa on kaikki juhlavia ja kohtuuhintaisia. Ja halvemmallakin saa, esim. oma äiti löyti siistin puvun kirpparilta kahdeksalla eurolla ja on yksi juhlavimmista mitä hän omistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen 100 % samaa mieltä!!! Olen ollut usein ihan liian ylipukeutunut juhliin, mutta vain siksi, koska muut ovat alipukeutuneet. Minäkään en voi käsittää, että juhlissa ollaan farkuissa tai legginseissä, se on törkeää. Joskus minusta tuntuu, että olen pukeutunut arkenakin paremmin kuin monet pukeutuu juhliin. Eikä juhlamuoti todellakaan maksa maltaita, kauniita uusiakin mekkoja saa muutamalla kympillä ja sitten tietysti voi käydä kirppareilla, mistä minäkin olen joitain juhlavaatelöytöjä tehnyt.

   Mulla on aika paljon hienojakin juhlamekkoja, tuolla vaatehuoneen rekissä ne roikkuu odottamassa sopivia tilaisuuksia ja koska juhlavia mekkoja on niin paljon, niin nyt ajattelin ostaa semijuhlavan... Tuo mekko nro 1 olisi täydellinen, koska se on klassisen tyylikäs ja sen voi asustaa sitten niin, että näyttää juhlavalta tai arkiselta. Toki voisin jotain vanhaakin mekkoja käyttää ristiäisissä, mutta haluan uuden mekon tärkeää päivää varten. Ja nyt kun tilanne on se, että en halua törsätä rahojani vaan haluan löytää vaatteen, josta on iloa muulloinkin kun juhlissa, niin en mitää hirmu hienoa mekkoa osta... Vaikka rehellisesti sanoen tekisi mieli ja pelkään, että hurahdan taas kerran ostamaan jonkin ylikauniin mekon ja unohdan järkeilyn:)

   Poista
 5. Ensimmäinen mekko on näiden mekkojen kaunotar ja värinsä puolesta myös monikäyttöinen ja klassinen valinta.

  VastaaPoista
 6. ensimmäinen ja toinen mekko olivat omaan mieleen, molemmista saa erinäköisen laittamalla erilaisia asusteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne asusteet onkin sitten ihan oma juttunsa... Millainen jakku, mitkä korut, ehkä suuri kukka rinnuksiin, ehkä ei... Mitä värejä... No, ehkä pääasia on se, että mekkoasia alkaa olla päätetty :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)