Pääsiäisen appelsiinimutakakku

Kaipaileeko joku nopeaa ja helppoa pääsiäishenkistä leivontaohjetta? Tässäpä sellainen ja vielä gluteenittomana! Viime vuonna minulla oli aikaa väkertää monimutkaisempia kakkuja, joita pääset ihastelemaan täällä, mutta nyt piti tehdä jotain suitsait valmistuvaa. Tämä mutakakkuohje on hyväksi havaittu, Maizena-paketin kyljestä aikanaan napattu, ja muistelin, että olisin ohjeen aiemmin jakanut, mutta en vissiin olekaan. Tuunasin ohjetta appelsiinilla ja appelsiini antaa kakulle pikantin vivahteen. Kakun tekemisessä on tärkeää, että sitä ei paista liikaa vaan ohjeen mukainen puolisen tuntia on sopiva paistoaika. Minä onneton paistoin ihan liian kauan ja kakusta tuli mureneva ja kuiva, mutta onneksi hyvänmakuinen.


APPELSIINIMUTAKAKKU

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen: margariinia ja 1-2 rkl Maizenaa
Koristeeksi: suklaata ja pääsiäismakeisia

1. Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe. 
3. Sekoita joukkoon suklaaseos ja appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinimehu.
4. Kaada taikina voideltuun ja maissitärkkelyksellä jauhotettuun irtopohjavuokaan.
5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 min. Tortun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
6. Koristele sulatetulla suklaalla ja pääsiäismakeisilla.



MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Kommentit

  1. Oi jesta, aivan överi herkun näköinen mutakaakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ja oli ihan överi makeakin! Kun pohjassa on levy suklaata, päällä toinen ja vielä nuo karkit, niin makeanhimo lähtee kyllä :D

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää, nam. Ja tosiaan mutakakun kuuluukin olla "mutainen", eli vähän raaka/löysä, mutta varmasti on hyvää kypsempänäkin. Ravintolassa vaan ärsytti ihan mahdottomasti kun suklaafondant, jonka kuuluu myös olla löysä, olikin läpikypsä. Yhdistettynä läpikypsään pihviin (vaikka tilasin mediumin), teki mieli kyseenalaistaa kokin keittotaitoa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olisin kyllä toivonut, että tuo olisi ollut mutainen ja jäi kaihertamaan sen verran, että täytyy lähiaikoina tehdä uusi kakku :) Mut syötyähän tuo kuitenkin tuli!

      Ravintolassa sitä olettaisikin, että saa ruokansa tietynlaisella kypsyydellä, mut aika harvoin pihveissä se medium onnistuu.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)