Mitä tarjottavaa ristiäisiin?

Ei ole suutarin lapsella kenkiä, ei... Minä olen yleensä se, jolta kysytään ruokaideoita ja koen välillä olevani kävelevä keittokirja ja ammattini puolesta se onkin ihan ymmärrettävää. Nyt kun pitäisi kehitellä ristiäisiin tarjottavat, niin olen vähän ulalla ja ajattelin kysellä teiltä vinkkejä. Kahvipöytätarjoiluista olisi siis kyse ja henkilömäärä kymmenen. Perinteisestihän juhlakahvipöytään laitetaan täytekakku ja ehkä jokin liivatekakku tai makea piirakka, voileipäkakku tai kaksi, pikkuleipiä, kuivakakku ja letvehnästä sekä cocktailpiirakoita. Olen jonkin verran perinteinen enkä halua ristiäisiin trendikästä karkkibuffettia tai jotain hörpötystä, mitä kukaan ei syö, mutta uusia ideoita kaipailen ja jotain vähän erikoisempaa - ei erikoisuudentavoittelun vuoksi vaan siksi, että olen lopen kyllästynyt perinteisiin kahvipöydän tarjottaviin. Meillä tehdään täytekakkuja ja muita juhlapöytien herkkuja ihan arkisinkin ja siksi minun on vaikeaa keksiä mitään tosi juhlavaa tarjottavaa. Tällaista meillä saattaa olla ihan ilman, että on mitkään juhlat, joten rima on aika korkealla:

Nyt olisi myös hyvä mahdollisuus tehdä jotain edes pikkuisen erilaisempaa, sillä näissä juhlissa on sellaiset vieraat, että minun ei tarvitse kunnella taivasteluja siitä, että "onpa erikoista, no ohhoh, onpa erikoista.. Mitäs ne nää on? Onpas piperrystä, tokkopa näitä voi ees syyvä?" jne...

Sen sentään olen päättänyt, että täytekakku tulee ja myös pikkuleivät. Ei kyllä helpota yhtään, sillä ensinnäkin pitää pähkäillä, että millainen kakku ja millaiset pikkuleivät...? Ongelmanani on runsaudenpula ja jos en osaisi tehdä kuin yhdenlaisia kakkuja, niin tekisin sellaisen. Nyt pitää lähteä pohtimaan, että millainen kakkupohja tehdään, mitä täytteeksi, millä koristellaan... Ja ne kakkukoristeet tosiaan... Väsäänkö sokerimassasta haikaran, tuttipullon, pikkutossut vai mitä? 

Sekin on päätetty, että jotain vähän ruokaisampaa suolaista pitäisi olla pitkänmatkalaisia varten, mutta esim. suolaiset piirakat, kuten kinkkupiirakka, ovat kovin arkisia. Cocktailpiirakat on myös niin nähty. Koska kyse on kahvipöydästä, niin salaatteja ei laiteta. Voileipäkakkuhan kuuluisi olla, muuta onko sitäkään pakko tarjota vai olisiko jokin muu vaihtoehto parempi ja sellainen, mikä tekee paremmin kauppansa? Tuulihatturengas olisi hieno, mutta minulla on huono karma tuulihattujen suhteen... 

Pienelle porukalle ei kannata väsäillä monen monta sorttia tarjottavia, mutta haluaisin, että pöytä on kuitenkin runsas. Tarjottavien pitäisi olla myös sellaisia, että ne pystyy valmistelemaan hyvissä ajoin etukäteen. Apuaaaaaaa... Saa vinkittää ja linkittää ja ennen kaikkea haluan kuulla mielipiteitä siitä, että mitä teidän mielestä kahvipöydässä kuuluu/voisi olla?

Kommentit

 1. Voi Sinnuu :) Vauvaahan ne tulloo kahtomaan/nimeämmään eikä ruokapöytää! Sulta onnistuu niin monen sortin tarjoomukset että teet sitä mikä tuntuu miellyttävimmältä, niin tehä kun ajatuksena. Siinä on niin monta muutakin hommaa mielessä että elä suotta mieti sen enempiä nuita tarjoiluita. Meillä oli toisissa ristiäisissä kahvitarjoilu voileipäkakulla ja toisissa niinkin romanttiset tarjoilut kun kinkkukiusausta ;) Hyvin se onnistuu olipa pöyvässä sitä eli tätä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tarjottavat on aina ihan ykkösasia ja juhlien suunnittelu lähtee aina ruokapuolesta ja on näköjään ihan sama, että mikä tilanne onkaan, niin en ikinä kykene laskemaan rimaa... Tosin nyt täytyy ehkä vähän pyrkiä pois pikkunäpertelyistä, kun ei ole niin paljon aikaa kuin ennen. Ruokapuolen kun saan suunniteltua, niin sitten voi keskittyä muuhun. Mutta mulla onkin muista kuvioista selvät sävelet, lapsen nimikin on päätetty jo aikoja sitten, kirkko ja pappi on varattu, oma mekko ostettu, kukat haen lähikukkakaupasta, anoppi tulee pesemään ikkunoita ja jeesaa muutenkin tarvittaessa.

   Sekin kävi mielessä, että laitan jonkin ruoan, pääsisi niin paljon helpommalla.

   Poista
 2. Meillä oli myös aika perinteinen kahvipöytä 😊 Ihmisiä oli 23, joten syötävää piti olla paljon ja siitä syystä päädyttiin varmoihin valintoihin. Meillä oli suolaisina savulohipiirakkaa ja kinkkupiirakkaa. Makeana oli pari kerroksinen kakku, jossa oli sokerimassassta tehtyjä ruusuja ja vauva 😊 Makeana oli myös cupcakeja ja kinderkakkua. Sitten oli myös pikkuleipiä ja paria lajia keksejä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, on aina kiva kuulla, mitä muuto vat tarjonneet! Jotain lohijuttua minäkin ajattelin ja cupcakeja voisi tehdä kuivakakun sijaan! Ne voisi koristella vaaleansinisellä kuorrutteella ja "poikavauvamaisilla" koristeilla :)

   Poista
 3. Kinkkupiirakka on aina hyvää ja muut ruokaisat suolaiset piirakat, esim. broileristakin. Voileipäkakkukin on hyvää, vaikka se onkin tavanomaista. Ja makeana tietysti on tosiaan suosittuja nämä muffinssit ja kuppikakut, jos haluaa jotain erilaista, mutta silti sellaista, ettei katsota, että mitä tuo on. Yhteen aikaan oli myös whoopieita, jotka on herkullisia, jos tekee tarpeeksi pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on just niinpäin, että suolaiset piirakat on tavanomaisia ja voileipäkakut ei :) Tai no onhan ne toisaalta tavanomaisia ne voileipäkakutkin, kun niitä on aina juhlissa. Löysin vähän erilaisemman, italialaishenkisen voileipäkakun ohjeen ja se on vieläpä helppotekoinen, joten päädyin siihen.

   Whoopiet voisi olla myös kivoja! Helppoja tehdä eikä ole ihan perusjuttuja mutta ei mitään supererikoisia.

   Poista
 4. Minulle käy aina niin, että laita aika paljon kaikkea, ja sitten kaikkea myös jää. Nyt olen yrittänyt tehdä jotain perusjuttuja yksinkertaisilla ohjeilla ja panostanut esim. yhdenmukaiseen koristeluun. Ristiäisissä meille oli perhosteema. :) Jotenkin perinteiset leivonnaiset ja suolapalat käy kuitenkin paremmin kaupaksi, kuin "erikoisemmat" jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama vika! Päätän, että teen vain muutamaa sorttia ja sitten kuitenkin keksin aina jotain lisää ja myös määrällisesti teen paljon, ettei vaan lopu kesken :)

   Perhosteema sopiikin ristiäisiin ja minäkin katselin kaikkia perhoskoristeita, mutta en tilannut, koska yritän pitäytyä siinä, ettei tule kaikkea sekalaista koristetta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)