Ylpeä äitiyspakkauksen käyttäjä

Tulipa joulu keskelle kevättä! Kävin hakemassa äitiyspakkauksen ja avasin laatikon ihan yli-innoissani. Mikä mieletön keksintö äitiyspakkaus onkaan! Ajatelkaa, että Suomen kansalainen saa tuollaisen ilmaislahjan! On huikeaa, että KELA lähettää joskus jotain muutakin kuin takaisinperintävaatimuksia.

Olen hyi, huono, hirveän huono bloggaaja, koska en älynnyt ottaa kuvia pakkauksesta vielä silloin, kun tavarat olivat siististi viikattuna. Mutta kun olin niin innoissani penkomassa ja purkamassa sitä pakkausta! Ja hetikohta tungin ensimmäisen satsin pyykkikoneeseen ja nyt vaatteet onkin jo laitettu vaatehuoneen hyllyille enkä enää edes erota, mitkä vaatteet ovat pakkauksesta ja mitä minulla oli jo ennestään.

Äitiyspakkaus jakaa mielipiteitä, mitä en ihan ymmärrä. Mutta kai hyvinvointivaltiossa elävällä on varaa valittaa siitä, että jokin ilmaiseksi saatu vaate on vääränvärinen. Kun pengoin laatikosta toinen toistaan kivemman näköisiä vauvanvaatteita, niin olin hyvinhyvin onnellinen ja kiitollinen. Tiedän kyllä, että kaupoissa on vaikka mitä ylisuloisia, värikkäitä ja hauskoja sekä muodikkaita vaatteita, mutta tiedän myös sen, että suurimmalla osalla maailmaan syntyvistä vauvoista ei ole päälleen kuin rääsyjä... Minä saan pukea lapseni puhtaisiin ja ehjiin vaatteisiin, jotka valtio on minulle kustantanut. On syytä olla kiitollinen.

Vanhemmat ihmiset arvostavat äitiyspakkausta ja olipa ihanaa, että anopilla oli vielä tallessa ruskea täkkipussi (viralliselta nimeltään kai peitemakuupussi), joka on peräisin vuosikymmeniä vanhasta pakkauksesta. Oma äitinikin kertoi, että  äitiyspakkaus oli aikoinaan kaikille erittäin tarpeellinen ja arvostettu eikä silloin olisi tullut mieleenkään purnata laatikon sisällöstä. Nykyisin kun jotkut ovat sitä mieltä, että on jotenkin köyhää ja noloa käyttää äitiyspakkauksen vaatteita. Että luulevat vielä köyhäksi, kun joutuu ilmaisvaatteita lapselleen laittamaan. Niin, sehän se onkin se elämän tarkoitus, että näyttää rikkaalta ja hyvin toimeentulevalta! Minulle jokainen säästetty sentti on tärkeä ja olisi pähkähullua mennä ostamaan kaupasta sama määrä vaatteita kuin mitä äitiyspakkauksessa on. Aikamoinen määrä vaatteita olikin - oli muun muassa 7 bodya, 5 potkuhousut, oli toppahaalaria ja joitain omituisia pieniä valkoisia juttuja, joista en aluksi tiennyt, ovatko ne sukkia vai lapasia vai mitä. Liivinsuojuksissa onneksi luki, mitä ne ovat.

Äitiyspakkauksessa oli kaikkea muutakin tarviketta, kuten paljon kehutut kynsisakset, hiusharja, hoitovoidetta, lorukirja (suomeksi ja på svenska, muksu heti kielikylpyyn siis) ja keskustelua herättäneet kondomitkin. Mielestäni kaikki tarvikkeet ovat hyvin tarpeellisia enkä kehtaisi ryhtyä valittamaan yhtään mistään. En valittaisi siltikään, vaikka jokin tarvike tai vaate ei minua miellyttäisi.

Kaikki eivät pakkausta ota ja tietysti ymmärrän sen siinä tapauksessa, että jos vaatteita on jäänyt edelliseltä lapselta tai niitä on muuten tarpeeksi tai on upporikas, niin silloin pakkausta ei tarvitse. Mahtoikohan kaimani, se erään formulakuskin kihlattu, ottaa äitiyspakkauksen?

Minä aion ylpeästi pukea vauvani äitiyspakkauksen vaatteisiin ja nukuttaa vauvaani pahvilaatikossa, johon tuli sopivat vuodevaatteetkin pakkauksen mukana.


Kuka voisi vastustaa noin söpöjä terhoja? Ja tuota hassua runoa? Vaikka masuni (joka valtaa kehostani aina vaan suuremman osan ja alan muistuttaa jalallista Barbabapaa) onkin ihana, niin silti odotan jo innolla, että saan vaatteisiin täytteeksi vauvan. Millainen suhtautuminen teillä on äitiyspakkaukseen? Ovatko vaatteet tulleet käyttöön vai lähteneet heti eteenpäin?

Kommentit

  1. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Itse koin äitiyspakkauksen saamisen erittäin suurena ylpeydenaiheena ja yksi ihanimmista hetkistä raskauden aikana olikin, kun sen sai haettua postista ja pääsi hiplailemaan niitä pienen pieniä vaatteita :)
    Meidän vauva syntyi helmikuussa ja vielä pakkauksen vaatteet on melko heikosti päässeet käyttöön niiden isojen kokojen vuoksi, mutta ne vähät mitä jo päällä on ollut, on kyllä olleet erittäin hyviä ja innolla jo odotan isompien käyttöön pääsyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta oli kanssa ihanaa ajatella, että kohta niiden pienten vaatteiden sisällä on vauva :) Pyörittelin käsissäni myös hiusharjaa ja kaikkia muita tarvikkeita ja haaveilin, että miltähän tuntuu kun niitä pääsee käyttämään. Äitiyspakkauksen saaminen ja purkaminen myös konkretisoi sitä, että vauva on ihan oikeasti tulossa :)

      Poista
  2. Äitiyspakkaus on niin mahtava keksintö! Toiselle lapselle en enää ottanut, kun esikoiselta kaikki tallessa, mutta todella tarpeeseen tuli pakkaus sillon ekan lapsen kohdalla. Itse just vähän aikaa sitten kirjotin samasta aiheesta omaan blogiini. :) Ja vaatteet ja kuosit on musta aina ollut ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä tsekkaamassa sun blogi :) Tuolla Taru ehdotteli sesonkipakkauksia ja samaan tyyliin voisi olla toisen lapsen pakkaus, missä voisi olla erilaisia tarvikkeita ja vaatteita.

      Poista
  3. Tuo kehittäminen voisi olla tarpeellista ja järkevää, koska on sääli, jos osa vaatteista jää käyttämättä. Eikä kai vaatisi hirveästi resursseja tuollainen.

    Mun mielestä se tekstihaalari oli hauska, mutta on helppo ymmärtää, että kaikki ei siitä tykkää. Mut minä en ole sitä edellistä ja seuraavaa nähnyt, joten ei ole vertailukohtaa :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin otin pakkauksen vastaan erittäin mielelläni vuoden 2013 loppupuolella. Ja edelleen muistan, kuinka ihanaa ja jännittävää oli noutaa se kotiin ja aukaista. :) Vaikka kaikki vaatteet eivät meillä käyttöön päätyneetkään, oli kaikki muu pakkauksen sisältö tarpeellista ja rahan arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa ehkä kuitenkin olla vähemmistönä ne ihmiset, jotka ei pakkauksesta tykkää ja hyvä niin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)