Osallistu #oikeestisairas-kampanjaan ja tue sisäilmasairaita (koska sinä voit joskus olla yksi heistä)

Edellinen postaus käsitteli sisäilmasairautta ja olin erittäin ilahtunut, että postaus nousi yhdeksi blogin suosituimmista. Ikävä kyllä olen huomannut, että sisäilma-asia ei yleensä kiinnosta kuin niitä, joita se koskettaa henkilökohtaisesti. En tiedä, ovatko ihmiset kyllästyneet siihen, että jaan Facebookissa aiheeseen liittyviä linkkejä tai kerron kokemuksistani, mutta minusta olisi ihan älyttömän kivaa, että kanssaihmiset osoittaisivat minua ja muita sairastuneita kohtaan ymmärrystä ja tukea edes painamalla FB: ssa "Tykkää". Tuntuu vähän kurjalta jäädä tykkäyksissä kakkoseksi kissavideoille ja sosiaalipornouutisille. 

Me sisäilmasairaat kyllästyimme jatkuvaan väheksyntään, jota saamme kokea myös terveydenhuollon henkilökunnan ja asiantuntijoiden taholta ja Terve Sisäilma ry päätti pistää hösseliksi. Tänään avattiin suuri ja monipuolinen some-kampanja otsikolla #oikeestisairas. Kampanjan tarkoituksena on herättää ajattelemaan hyvän sisäilman tärkeyttä ihmisen terveyden ja hyvän tulevaisuuden kannalta, tuoda esiin sairastuneiden heikot oikeudet ja lisätä tietoisuutta asiassa, joka koskettaa yhä useampia suomalaisia ikävällä tavalla. Kampanja kestää toukokuun loppuun asti ja sen aikana on tarkoitus haastaa mukaan kaikki, jotka haluavat olla mukana tukemassa tärkeää asiaa.

Kampanjan suojelijana toimii emerituspiispa Wille Riekkinen ja mukaan on lähtenyt muun muassa näyttelijä Tarja Omenainen. Vaikka asia ei sinua nyt hirveästi kiinnostaisikaan, niin kehotan miettimään sitä, että kuka hyvänsä voi sairastua huonon sisäilman ja homeongelmien vuoksi milloin hyvänsä. Se voit olla sinä tai sinun lapsesi (joka erittäin suurella todennäköisellä joutuu homekouluun). Kampanjan pääkasvona on vasta kolmevuotias Mei-tyttö, joka on sairastunut vakavasti huonon sisäilman vuoksi.

Mukaan kampanjaan pääsee osallistumalla tapahtumaan ja erilaisiin haasteisiin Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnuksella #oikeestisairas. Tässä linkki tapahtuman FB-sivulle: https://www.facebook.com/events/838641162857194 ja tässä linkki tapahtuman nettisivulle: http://tervesisailma.wix.com/oikeestisairas, mistä löydät infoa tapahtumasta, kilpailut/haasteet (on muuten hyvät palkinnot) ja vertaistukea.

Minä haastan mukaan kaikki bloggaajat ja toivon runsasta osallistumista! Kampanjan aikana muistuttelen blogissani ajankohtaisista jutuista ja haasteista. Joka toinen sunnuntai heitetään uusi haaste, johon osallistumalla olet mukana palkintojen arvonnassa. Kampanjan avauspäivänä eli tänään julkistettu haaste tulee tässä: 

ILMIANNA HYVÄN SISÄILMAN PAIKKA!
Ota kuva sellaisesta paikasta, jossa sinun mielestäsi on hyvä hengittää ja jossa ei sinun tietääksesi ole sisäilmaongelmia. 
Jos kuvassa on ihmisiä, kysythän lupaa julkaisuun.
Laita kuva hästägillä #oikeestisairas Instagramiin/Twitteriin tai Facebookissa ensin omalle seinällesi, josta lisäät sen #oikeestisairas-tapahtumaan, niin olet mukana arvonnassa.
Haaste on voimassa 1.3.-14.3.2015 ja kampanja-avauksen kunniaksi tähän haasteeseen osallistuneiden kesken arvomme yhden palkinnoista!

Kommentit