Olen viimeisilläni raskaana enkä vieläkään....

... ole tajunnut, että aika on mennyt näin nopeasti (vastahan oli loppukesä ja vauva oli pelkkä solurykelmä!)

... ole käsittänyt, millä viikolla/kuukaudella olen menossa (nyt on siis rv 36+3,  mutta en vaan ymmärrä, olenko 36 viikolla vai 37 viikolla enkä tietäisi olevani viimeisilläni, ellei minulle olisi niin sanottu)

... tunne olevani raskaana (no ehkä vähän, mutta näillä viikoilla tuntemuksia pitäisi kai olla enemmän)

... koe kehoni muuttuneen radikaalisti (mitä nyt masu on kasvanut ja painoa tullut vähän lisää)

... murehdi ja pelkää synnytystä (miksi pelkäisin?)

... ymmärrä, että minun pitää pukertaa sisälläni kasvava olio ulos (voiko edellisessä kohdassa mainittu pelottomuus johtua tästä?)

... edes tajua, että sisälläni kasvaa toinen ihminen (tämä ajatus on aina yhtä scifi)

...ole saanut kaikkia hankintoja tehtyä (vaipat, imetysliivit, amme ja sen sellaista puuttuu...)

... ole päässyt täysin irtautumaan töistä, vaikka olen ollut äitiyslomalla puolitoista viikkoa (vielä muutama rästihomma jäljellä)

... ole puhunut negatiivisesti raskaudesta enkä masusta, en edes leikilläni (en ole käyttänyt edes ylistä ilmaisua "paksuna")

... ole valittanut oikein mistään (en siitä, että en saa kenkiä jalkaan, että maha on tiellä tms.)

... ole saanut huushollia siistiksi/järjestykseen, että täällä olisi tilaa vauvan tarvikkeille (näin pienessä asunnossa on pakko järjestää jokaikinen neliösentti)

... ole kokenut kauheita raskausvaivoja ja -oireita (mitä ne edes ovat?)

... ole kohdannut omituisia ruokahimoja (niitä minulla on ollut aina)

... ole kärsinyt nukkumisongelmista (koisin kuin pieni possu ja herään aamuisin virkeänä)

... nähnyt kummallisia unia (tai no, normaalia kummallisempia)

... ole lakannut ihastelemasta masuani ja kroppaani (kyllä, joka ikinen päivä ihastelen vartaloani peilin ääressä ja totean, että olen überfabulous)

... ole ehtinyt käyttää kaikkia niitä vaatteita, joita suunnittelin käyttäväni raskausaikana (eikä kyseessä ole edes äitiysvaatteet vaan omasta vanhasta vaatevarastosta löytyvät)

... ole kärsinyt mielialavaihteluista (mielialani on ollut tasaisempi kuin normaalisti)

... ole saanut yhtään raskausraivaria tai edes kiukutellut (voiko tämä johtua hormoneista vai mielenhallinnan taidoistani?)

... ole kokenut liikutusta nähdessäni vauvoja tai vaippamainoksia (sen sijaan akustisella kitaralla minulle soitettu House of the Rising Sun sai kyyneleet silmiin)

... ole vaatinut erityiskohtelua (raskaus ei ole mikään syy heittäytyä avuttomaksi)

... ole miettinyt sitä, mitä vauva-arki tuo tullessaan (tuo mitä tuo, eipä sitä toinna etukäteen pohtia)

... ole pakannut sairaalakassia (en tiedä, mitä ja minkäkokoisia vaatteita vauvalle pitäisi pukea enkä voi kuukaudeksi jemmata eväitä saatikka omia kotiinlähtövaatteita kassiin)

... ole pohtinut jonninjoutavia asioita kuten sitä, että saako raskaana oleva käydä baarissa tai voiko äiti meikata tai mitä äitityyppiä olen (en vaan jaksa vaivata päätäni tällaisilla asioilla)

... käsitä täysin, miten mahtavaa kaikki on!

Kommentit

 1. Kyllä sä olet viimeisilläsi... Nestori synty jo rv 34.... Ja mitä tulee niihin vauvan kotiinlähtövaatteisiin ni: alusvaatteet (body/paita+housut), piällyvuatteet (collage tms. paita+housut / haalari), villavuatteet, tumput, kinttuihin jottain, kypärämyssy, hattu, piällyspuku ja makkuupussi. Ne tarvii aika paljon vuatetta piälle ku ovat vielä niin onnettomia. (kooltaan ja ruumiintoiminnoiltaa...tuskin elämänlaadultaan) Myökii kottiuvuttiin aikanaan heinäkuussa ja sama kattaus oli piällä ja kuitennii autolla liikuttii ^_^ Puklurätti on jees, siitä saa rullaamalla päälle tukee jos istuimessa möllöttää kun ne kaukalot on kuitenkin aika "väljiä" ja jos vaunuilla liikkuu ni rätistä saa päänalusen ni ei mäne heti se makkuupussi pessuun kun kuolailoo kuitennii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tässä mietityttää, että näillä viikoilla vauva olisi voinut jo syntyä, niin monella on tullut etuajassa.

   Kiitos vinkeistä :) Se mullakin on lähtökohtana, että nuo "onnettomat" tarvitsevat aika paljon päälle eikä haittaa, jos otan liikaa vaatetta mukaan, pienet vaatekappaleet ei vie paljon tilaa. Katsoo sitten lämpötilan perusteella, mitä kaikkea tumpataan päälle. Harson eli puklurätin osasin jo varata, että jotain minä onneksi älyän :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)