DKNY-talvikengät ja villakangastakkilook

Olen jo luopunut toivosta sen suhteen, että löytäisin sekä huippumukavat että huippukauniit kengät ja siksi täytyy valita jompikumpi. Kauniita kenkiä minulla on, joten syksyllä hankin akuuttiin tarpeeseen mukavat kengät. Kun hylkäsin kauneusperusteen, niin valitsin kengät vain oletetun mukavuuden ja hinnan perusteella eli aika randomisti klikkasin tilauksen menemään Theoutnet.comiin. Olen tilannut Outnetistä jonkin verran vaatteita, kenkiä ja asusteita ja kaupat ovat sujuneet aina moitteettomasti ja tuotteiden vaihtaminenkin on ollut helppoa ja nopeaa. Näistä kengistä tilasin ensin koon 39,5, joka on ollut minulle yleensä täydellinen, mutta jouduin vaihtamaan pienempään ja nyt minulla on koko 38,5. Normisti kengän kokoni on 39/40, joten vähän ihmetyttää tuo kokotaulukko - etenkin kun DKNY-kumisaappaani ovat kokoa 40 ja ne olivat täysin sopivat. Tällaiset popot minulle sitten tuli:

Kengät taitavat olla mukavimmat, mitä minulla on ikinä ollut (ellei lenkkareita tms. lasketa) eikä minua edes hirveästi harmita, että nämä eivät ole kovin sievät.  Sievyyden puuttumista kompensoi se, että tällaisia kenkiä ei ihan helposti tule vastaan. Ulkonäöllisiä seikkoja tärkeämpää on, että jalkani kiittävät ja kun taapertelen masu pystyssä, niin on tärkeää, että jalassa on hyvin istuvat ja askellusta tukevat, pehmeät kengät. Parasta on se, että kengät saa vedettyä helposti jalkaan ja toimintoa helpottaa kengän yläosassa takana oleva pieni liuska, mikä on suuri etu tässä tilassa, kun joutuu venkoilemaan mahan kanssa. Eikun hei, parasta on sittenkin se, että kengät eivät ole yhtään liukkaat! En tiedä, mitä luistonestokumia pohja on, mutta molemmissa Merrellin ulkoilukengissänikin on liukkaammat pohjat kuin näissä.



Yritin pitää kenkiä jo syksyllä, mutta ne ovat materiaalinsa eli mokan+Thinsulate-vuoren ansiosta niin tuhottoman kuumat, että säästelin niitä pakkasille. Kengät ovat siis aitoa mokkaa ja nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen mokassa näkyy jo harmaantumista. Laadukas mokka kestää hyvin hoidettuna vuosia ja voin jo tässä vaiheessa sanoa, että näiden kenkien mokka on ollut lievä pettymys. Kenkien laatu ei muutenkaan ole mikään loistava, sillä kengän yläreuna on lähtenyt vähän rispaantumaan, kuten kuvista huomaa. Ihan ylhäällä olevasta kuvasta huomaa myös sen, että oikean kengän kannan pintamateriaali on vähän lähtenyt rullautumaan. Näinköhän näittenkin kenkien kohdalla käy niin, että kestävät vain yhden talven käytössä? En tykkää, jos niin on! Hintaa näillä oli noin kuusikymppiä eli aika keskihinta, koska samalla rahalla saa marketista muovipopoja eikä hinta ole merkkikengistä ollenkaan paha. Pahaa on se, että nykykenkien huono laatu ajaa kuluttajan konkurssiin ja kaatopaikat täyteen.

Tähän samaan syssyyn esittelen tämän talven ulkovaatelookini. Arjen ja työmatkojen sekä välkkävalvontojen käytännöllinen joka sään peruslook on untuvatakki+farkut+varrelliset karvavuorilliset talvikengät, mutta tämä nyt esittelemäni on ns. siistimpi asu, jossa viihdyn miljoona kertaa paremmin kuin tyypillisessä suomalaisnaisten untsikka-/ulkoilukenkäunivormussa. 
Huivi Royal Speyside
Takki Klingel
Laukku Lollipops
Sukkikset H & M
Kengät DKNY
Äitiystakkina toimii musta keinokarvakoristeinen villakangastakki, joka löytyi äitini vaatevarastosta ja olin enemmän kuin tyytyväinen, että säästin siinäkin aika ison summan. Äitiystalvitakit kun ovat aika tyyriitä ja nettikauppoja kun selasin, niin en löytään yhtään sellaista, josta olisin tykännyt. Yhden Mamaliciousin takin (postaus tulossa tästä myöhemmin) ostin ulkoilua ja suurensuurta masua varten, mutta en ole vielä sitä käyttänyt, koska olen omaan untuvatakkiini mahtunut. Villakangastakki on tilattu joskus Klingeliltä, jonka vaatteiden laatua olen aiemminkin hehkuttanut. Takki on älyttömän laadukas ja lämmin ja painii eri sarjassa kuin esimerkiksi Espritin kylmänkalsea ja sähköinen "villakangas"takki. Mustanpuhuvaa vaatetustani piristää skottiruutuinen huivi, josta kerroinkin täällä. Huivi on ollut lähes päivittäisessä käytössä ja lämmittänyt ihanasti pakkasilla. Vaikka asustani tykkäänkin, niin sen verran kritiikkiä annan itselleni, että puolimittaisen takin kanssa sopisi ehdottomasti mielestäni paremmin nätit ja kapeavartiset nahkasaapikkaat ja niitä olenkin välillä käyttänyt. Mokelokenkien kanssa kun pitää mekkoa, sukkiksia ja pitempää takkia, niin näyttää siltä, että housut olisi unohtuneet kotiin! 

Laukku on eräs suosikkilaukuistani, Lollipopsin Milanon liikkeestä ostettu veska. Ostohetkellä pohdin, että kyllästynkö punamustaan, mutta enpä ole vielä kyllästynyt. Laukkuun mahtuu ns. puoli elämää ja vaikka se on kulkenut matkassani jo kohta kuusi vuotta ja on vain keinonahkaa, niin kulumia siinä ei juurikaan ole. Tästä laukusta en aio luopua, vaikka monet muut ovat päätyneetkin jo kierrätykseen ja jälleen kerran inventoin laukkukokoelmaani ja pohdin, että mistä raaskin luopua.

Kun näitä kuvia otettiin, niin minulla oli hyvä kuvausfiilis ja niin taisi olla kuvaajallakin, joka sai päähänsä, että otetaanpa mahtipontisia kuvia jotenkin alaviistosta ja ja jotta alaviistoasetelma olisi huikea, niin ajattelin kiivetä lumivallin päälle. Lisää hyviä ideoita?! Jalka upposi lumeen, kengästä holahti lunta sisään ja minä hoipuin Kassi-Almana vallia alas.

Sitten pompinkin yhdellä jalalla ja kopistelin lumia kengistä pois. Eikä taaskaan tullut mieleen, että olen raskaana eikä pomppiminen ehkä ole sallittua... Minua vähän hirvittää, että minkälaisen vempulan mahdan maailmaan putkauttaa, sillä hän on tottunut sisälläni aikamoiseen menoon!

Kaipaisin kovasti vinkkejä sekä kauniista että mukavista kengistä, jotka ovat kohtuuhintaiset, laadukkaat, kestävät ja aitoa nahkaa. Tokkopa sellaisia on olemassakaan vai onko joku löytänyt sellaiset? Olisi myös kiva kuulla, millaisella ulkovaatetuksella muut odottajat ovat talvella pärjänneet, takkiongelma kun tuntuu monia vaivaavan.

Kommentit

  1. Topmanilla on suomalaisia ihan perussiistejä aitonahkaisia ja monesti myös aidolla villavuorella varustettuja kenkiä :) Itse ostin aiemmin Topmanin talvisaatteet. Eihän ne yhtä kauniit ole kuin korkosaappaat, mutta siistit ja tosi mukavat jalassa ja lämpimät kuin mitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Topmanneja en ole kovinkaan monessa paikassa nähnyt ja sitä vähän harmittelen, kun veikkaan, että vois olla just mulle sopivat kengät. Mulla on ne yhdet beige-mustat pitkävartiset saapikkaat ja ne on kyllä hyvät. Mutta nyt kun pohkeet on megapaksut, niin ei mene minkäänlaiset saappaat enää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)