Englantilaistyylinen yöasu Marks & Spenceriltä

Parikymppiseksi asti sain joka joulu lahjaksi uuden yöpaidan ja odotin aina kovasti, millaisen ihanan yöppiksen äiti onkaan minulle löytänyt. Koska yöpaidat eivät juurikaan kulu käytössä, niin jossain vaiheessa sovittiin, että uusia yöasuja ei osteta ja se olikin ihan viisas päätös, koska muuten niitä olisi alkanut kertyä liikaa. Minulla on nimittäin edelleen käytössä kaksi pyjamaa, jotka olen saanut joskus 90-luvun lopulla ja monet yöasuni ovat viime vuosikymmeneltä.

Kuten kaikissa vaateostoksissani, myös yöpaitojen suhteen olen hyvin nirso ja niiden kohdalla pohdin usein, että onko liian vaikeaa valmistaa a) nättiä b) mukavaa yöpukua. Ilmeisesti on. Nanso -tyylillä ja Kiroileva-siili-tyyppisillä ratkaisuilla on toki kannattajansa ja sitten on niitä, jotka nukkuvat virttyneissä t-paidoissa ja minäkin sorrun ajattelemaan, että yöasuksi joutaa jokin sellainen vaatekutale, mitä ei päivänvalolla voi käyttää.

Kun Marks & Spencer avattiin Jyväskylään ja kävin siellä ensimmäisen kerran, niin olin seota yöpaitaosastolla (ja kaikilla muillakin osastoilla). Niin kauniita yöpaitoja, niin ihania materiaaleja, niin mukavia malleja - juuri minun makuuni. Odottelin kuitenkin alennusmyyntejä ja kävin ostamassa 40 % alennuksella yöpaidan, johon olin ihastunut ensimmäisella käyntikerralla. Kierrätykseen on lähdössä minulta useampi yöpaita ja niiden tilalle tarvitsen uusia, mutta tällä kerralla raaskin ostaa vain yhden yöasun, vaikka olisin voinut ostaa vaikka koko osaston tyhjäksi. Perinteinen, kukallinen, englantilaistyylinen ja monilla yksityiskohdilla koristeltu (kuulostanko taas Hyacinthilta?) napitettava flanellipaitis oli itsestäänselvä valinta, mutta pyörittelin myös kaikkia muita vaihtoehtoja. Nallepyjamat ja kaikki sensuellit vaihtoehdot olisivat houkutelleet, mutta ohuita ritlakkeita minulla on ja nallepyjamia löytyy todennäköisesti M & S: in valikoimista aina, sikälimikäli putiikki täällä pysyy. Kukallisen paitiksen lisäksi ostin saman sarjan pyjamapöksyt. Ne voi yhdistää kätevästi jonkin topin kanssa, jos ei ole ihan niin kylmä, että tarvitsee flanellista yläosaa. Tällä hetkellä asuntoni on niin kylmä, että käytän sekä paitista että pöksyjä.

Eipä yksi yöpuku nyt mikään ihme juttu ole, mutta hitsi, että pehmoisista ja näteistä vaatekappaleista voi tulla onnellinen ja iloinen olo! Kun laitoin uuden yöpuvun päälleni, niin minulle tuli sama tunne kuin muinaisina jouluina, kun olin saanut uuden lahjapyjaman. Minusta tuntui, että nukuin yönikin paremmin ja kuten lomalla on tapana, hihhuloin yöppis päällä puoleenpäivään asti. Ja tämä postaus menee siis päivän asu -kategoriaan, koska tämä on taas huomisen vapaapäiväni asu. Rest. Relax. Dream.

Kommentit

 1. Sievä yökkäri, itse ostettiin mammalle paljon yökkäreitä, kunnes teki selväksi, että ostakaa jotain muuta kuin yöpaitoja :D
  Itekin olen nirso yökkäreissä, mutta en ollut ennen, koska en nukkunut niissä vaan oli lähinnä ilta/yöoloasu. Nyt pitää nukkua koska palelen. Housut on yleensä ihan ok mutta paidoissa on liian lyhyet hihat ja joissain on liian tiukat hihat esim. tän joulun mammalta saadussa kukkapyjamassa. Se on mukava päällä niin kauan kun et nosta hihoja, mutta nukkuessa kun se käsi pitää tunkea sinne tyynyn alle niin puristaa, eikä se päällä voi nukkua. Joten hilppasin sitten kello kolmen aikaan kylmissäni yöllä etsimässä pitkähihaista paitaa, koska toisessa paidassa oli liian lyhyt hihat ja toisen sauma kutitti käsivartta ihan hemmetisti. :D Sellaista täällä, yleensä ei kyllä syyhyä eikä aina palellakaan mutta pitänee ilmeisesti tosiaan ostaa se uusi peitto niin ratkeaa tämäkin ongelma vähemmällä yöllä pimeällä rymyämisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia ongelmia on minullakin ja on ärsyttävää, että muuten kivan yökkärin pitäminen kaatuu siihen, että hihat kiristää tai on liian lyhyet tms.

   Mä ostin syksyllä lampaanvillapeiton (Hobby hallista) eikä ole palellut sen jälkeen. Suosittelen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)