Keikkalippuepisodi eli toisinsanoen Easy livin'

Juttelin taannoin erään ystäväni kanssa ja mihinkäs muuhunkaan aiheeseen keskustelumme menikään kuin menneiden muisteluun. Muistelimme sitä, mitä kaikkea kaveriporukkamme on yhdessä kokenut ja ystäväni totesi, että olemme kokeneet elämän tärkeimmät huippuhetket yhdessä. Ei, kyseessä ei ole kenenkään häät tai muutkaan kissanristiäiset vaan Iron Maidenin ja Metallican keikat. En ole täällä blogissa kovinkaan paljon musiikkijutuista kirjoitellut ja joillekin voi tulla yllätyksenä, miten tärkeää musiikki on minulle aina ollut. Ystäväni, joka minut hyvin tuntee, oli täysin oikeassa! Olen usein ajatellutkin, että olen etuoikeutettu, kun olen saanut nähdä niin monet bändit, nuo kaksi edellämainittua ja tuohon pyhään kolminaisuuteen kun lisätään vielä AC/DC, niin enpä voi valittaa. George Thorogood tuli nähtyä Puistobluesissa toissakesänä ja ainoa näkemättä jäänyt minulle tärkeä bändi on enää Lynyrd Skynyrd. LS :in keikalle olen halunnut jo liian pitkään ja kun bändi ensi keväänä Suomeen tulee, niin olen totaalisen estynyt osallistumaan keikalle. Pöh ja pah!

Eräs minulle merkityksellinen orkesteri, jonka näin Lappeenrannassa 10 vuotta sitten, oli Uriah Heep. Samainen bändi olisi tänään Jyväskylän Paviljongilla ja minäkin olin keikalle menossa. En pelkästään Lady in Blackia kuuntelemaan vaan myös Love hurtsia eli siis Nazarethia. Tilasin liput heti syksyllä, kun ne tulivat myyntiin ja olin täpinöissäni ja hehkutin asiasta. Joku kysyi, että vieläkö ne on hengissä. Alkuperäisjäseniä ei kummassakaan bändissä ole enää monta, mutta kyllä sitä klassikkokappaleita aina mielellään livenä kuuntelisi. Nooh, olin siis tilannut liput ja menin niitä Ärrältä noutamaan. Lippuja ei ollutkaan tullut ja olin ihmeissäni. Olin varma, etten ollut mössinyt mitään, sillä olin tarkistanut lippukaupan tilauksen huolella. Myyjän kanssa ihmeteltiin, että mistä moinen käpsäys voi johtua, mutta lähdin kioskilta hartioitani kohautellen. En tilannut uusia lippuja, koska aika pian aloin vakaasti uskoa siihen, että minun ei ole tarkoitus keikalle mennä. Mutta Nazareth... Mahdollisuus nähdä bändi livenä... Joo, mutta silti, minä en nyt vaan näe minkäänlaista visiota itsestäni tuolla keikalla... Kävin päänsisäistä vuoropuhelua ja päädyin siihen lopputulemaan, että en asiaa murehdi vaan luotan, että saan hyvän syyn sille, miksi lippuja ei tullut. 

Eilen olin lähdössä autolla liikkeelle ja ihan vahingossa käänsin radion radio Citylle. Olen kuunnellut viime päivinä Jouluradiota, mutta nyt jostain syystä vaihdoin kanavaa ja juuri sillä hetkellä juontaja alkoi kertoa, että Nazareth on perunut keikkansa. Halleluja! Siinäpä syy, miksi lippuja ei minulle tullut. Olisi nimittäin jonkin verran harmittanut, jos olisin pulittanut lipuista aimo summan ja sitten juuri se bändi, jota olin menossa katsomaan, ei olisikaan ollut paikalla. Ja sitäpaitsi ilmiintyi toinenkin akuutti syy, jonka vuoksi en olisi keikalle voinut mennä. 

Saatan olla liian kohtalonuskoinen, mutta tällaisia juttuja sattuu minulle hyvin usein. Eli sellaisia, että jotain asiaa pähkäillään ja ihmetellään, että miksi tämä ei nyt järjestynytkään mieleni mukaan, mutta myöhemmin käy ilmi, että asiat menivät juuri niin kuin niiden pitikin mennä. Yritän luottaa aina siihen, että asiat järjestyvät parhaalla mahdollisella tavalla eikä se tarkoita sitä, että kaikki kävisi kuten olen toivonut. Mitä enemmän olen luottanut tällaiseen ajattelutapaan, niin sitä paremmin se tuntuu toimivan. Tietenkin elämässä tulee yllätyksiä ja asiat menevät joskus vituralleen, mutta on helppoa luottaa siihen, että elämä kantaa. Se, jos mikä on Easy livin`!

Kommentit

  1. Harmi, että keikka peruuntui, mutta hyvä tosiaan ettet maksanut turhaan rahaa :) Pikkuveli kävi Iron Maidenin keikalla pari kolme vuotta sitten, oli kuulemma mahtava. En niin paljon kuuntele sitä mutta itsekin tekis mieli nähdä. Samoin Lady in Black ja Easy Livin' livenä olisivat varmasti eeppisiä! Iskä noita aina kuunteli, tuli sitä kautta tutuksi. Lady in blackista kuultu ties kuinka monta versiota, mutta kyllä se alkuperäinen on paras, laulaja muhkeine kiharoineen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)