Englantilaiset joulukeksit (tuunattuna)


Se on kumma juttu tuo pakollisten tehtävien välttely. Olen kyllä ollut hirmu reipas ja saan tänä vuonna muutamat joulupaketit postiin jo ennen itsenäisyyspäivää. Tuollaista ihmettä ei ole ikinä tapahtunut vaan olen aina jonottanut Postissa viimeisenä päivänä, kun paketit ja kortit on pitänyt postittaa. Tänään  välttelin pakollisia hommia ja kehittelin leivontapuuhaa. Menen piipahtamaan entisellä työpaikallani ja ajattelin ilahduttaa rakkaita ex-työkavereita pienillä herkuilla eli perinteisillä vaahtokarkeilla, mutta ajattelin tehdä jotain muutakin lisäksi siltä varalta, että joku on kyllästynyt vaahtiksiini. 

Koska minulla on aikamoisia arkikiireitä ja väsytystaistelu marrasharmauden kanssa on edelleen käynnissä, niin ajattelin tehdä jotain helppoa ja nopeaa ja myös jouluista. Olen etsinyt jouluksi kivaa pikkuleipäreseptiä, mutta taitaa olla niin, että olen lopen kyllästynyt kaiken maailman pikkuleipiin. Piparit ovat asia erikseen, sillä niissä on niin erilainen maku, että siihen ei kyllästy. En tiedä, mitä intialaisia ihmekeksejä pitäisi tehdä, että niissä ei maistu rasva, jauhot ja sokeri. Tuntuu, että kaikki maistuu samalle. 

Kun valitsen leivontaohjeita, niin turvaudun usein Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjaan. Siinä on järkeviä ja toimivia ohjeita erityppisistä leivonnaisista ja aina olen jonkin kivan ohjeen kirjasta löytänyt. Tällä kertaa leivottavaksi valikoitui englantilaiset joulukeksit. Ohje on perushelppo murotaikinan ohje, jota tietysti vähän tuunasin. Lisäsin taikinaan vanilliinisokeria ja hitusen neilikkaa sekä inkivääriä jouluisemman maun saavuttamiseksi. Rusinat jätin pois, koska ne jakavat niin rajusti mielipiteitä. Keksit eivät ole kovin kauniita vaan ihan peruskeksin näköisiä ja minusta se oli vähän sietämätöntä. Päätin kuorruttaa keksit suklaalla, koska itse en nyt voi terveydellisistä syistä herkkuja juurikaan syödä ja sain käytettyä kuorrutukseen jämäsuklaat kaapista pois kiusaamasta. Pistin koristelun oikein överiksi ja ripottelin juhlasesonkiin sopivasti kultaisia ja valkoisia nonparelleja keksien päälle. Nonparellit olivat minusta vähän liikaa ja keksit olivat nätimpiä ilman niitä, mutta koska minulla on vimma tyhjennellä purkkeja, niin tulipa nuokin nonparellit käytettyä. 

Ai niin, se maku. Noh, eivät mielestäni mitään erikoisia, mutta ehkä mielipidettäni ei oteta huomioon. Englantilaistyylisiä nämä todella ovat, ihanan rapeita ja rapsakoita ja kirjan mukaan mauku on pikantti ja sen kyllä allekirjoitan. Kanelia saisi olla enemmän...Tai sitten ei, koska kieleni on sen verran turtunut mausteisiin, ettei mielipidettäni oteta tässäkään huomioon. Täytynee kysyä arvio huomisilta keksien maistelijoilta tai sitten teiltä, hyvät lukijat, jos joku innostuu näitä tekemään. 
Englantilaiset joulukeksit

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl pähkinärouhetta
(1dl rusinoita)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele taikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle. Keksit leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kommentit

  1. Näyttää herkullisilta, mutta valitettavasti en oikein välitä pähkinöistä :) Ei ihan yhtien keksien takia viitsi pähkinärouhetta ostaa, kun ei sitä muuten käytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinät voi jättää pois ihan huoletta! Nää oli nyt tosi hyviä, olin eilen liian hätäinen maistellessani kuumia keksejä...

      Poista
  2. Moikka! Päädyin lukemaan blogiasi kun etsin netistä kokemuksia ja vertaistukea ruusufinniin liittyen. Minulla todettiin ruusu noin kuukausi sitten ja toisaalta olin helpottunu kun sain selvityksen vuosia vaivanneeseen ongelmaan mutta toisaalta olin ja olen melko järkyttynyt koska olen kuitenkin vasta 22 vuotta. Välillä on päiviä kun oma naama itkettää ja suututtaa niin paljon että ei haluaisi lähteä ihmisten ilmoille ollenkaan.. Ajattelinkin että voisinko mahd. Saada sinun S.postisi jotta voitaisiin vaihtaa mietteitä ja kokemuksia tästä kiusallisesta ihosairaudesta? Olisin todella kiitollinen koska tuntuu että vertaistuesta olisi apua kun tuntuu että kovinkaan moni varsinkaan minun ikäinen ei rosaceasta kärsi ja on lohdutonta kun en ole löytänyt vielä ketään joka saman asian kanssa painii..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ruusufinniaihe onkin blogini luetuimpia! Toivon todella, että kirjoituksistani olisi apua tästä viheliäisestä vaivasta kärsiville. Mun sähköposti on nainentummissa@gmail.com, kirjoitellaan vaan vertaistukiviestejä. Minullakaan ei ole oikein ketään, kuka tätä täysin tajuaisi :) Ymmärrän tuon suututuksen ja kiukutuksen... Mun leuka on nyt niin ruvella ja kipeä, että ärsyttää ihan kauheesti eikä mikään auta tähän :(

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)