Noidan sormet ja halloween-toivotukset

Tietäähän kaikki, että halloween on tänään ja pyhäinpäivä huomenna? Ja että Suomessa nämä kaksi juhlaa ovat aivan eri juttuja. Ja että kumpikin juhla kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Koen pakonomaista tarvetta muistuttaa näistä asioista joka ikinen vuosi :) 

Tänä vuonna minulla ei ole halloween-teemailuja eikä bileitä, mutta minulla on ilo ja onni olla työpaikassa, missä huomioidaan erilaiset teemajuhlat ja on aika hauskaa olla töissä paikassa, missä voi ihan huoletta kulkea noitakostyymissa ilman, että kukaan kiinnittää siihen erityistä huomiota. Toki mielelläni osallistuisin joihinkin bileisiinkin, mutta tämä viikko on ollut niin rankka, että ajatus rentoutumisesta houkuttaa nyt eniten. Ja voinhan minä toteuttaa luontaista ja syvintä olemusta kotonakin eli pukea noita-akan kuteet ja peruukin ihan isseksenikin.

Monena vuonna olen tehnyt halloween-teemaan liittyviä ruokia ja leivonnaisia, mutta tänä vuonna nekin jäävät väliin, koska ei ole oikein herkkuhimoa ja kuten sanottu, aion todella rentoutua. Olen tehnyt vuosien varrella niin paljon halloween-juttuja, että ideat alkavat olla vähissä, mutta toisaalta, miksi klassikoista pitäisikään luopua. Viime vuonna tein murotaikinasta noidan sormia ja jos jotain pitäisi halloweeniksi tehdä, niin tekisin ehdottomasti näitä. Taikinan voi valmistaa millä hyvänsä murotaikinaohjeella, esimerkiksi tällä Maku-lehden ohjeella. Viime vuonna tein jollain autenttisella amerikkalaisohjeella ja ensimmäinen satsi onnistui, mutta toinen ei oikein vaan taikina mureni ja sormien muotoilu oli hankalaa. Maultaan sormet olivat kuin leipomossa tehtyjä ja erittäin rapeita eivätkä pelkän sokerin, jauhon ja rasvan makuisia kuin tavallisesta murotaikinasta tehdyt. Mutta koska taikinan käsittely oli hankalaa eikä takeita onnistumisesta ole eikä ohjekaan ole tallessa, niin en sitä julkaise vaan tyytyisin itsekin perusmurotaikinaohjeeseen. Maku ei ehkä olekaan näissä pääasia vaan ulkonäkö. Sormista saa kivasti ryhmyisen näköiset ja kun veitsellä taiteilee viiltoja, niin ihan noidan sormiltahan ne näyttävät. Kynnet ja veritahrat on maalattu punaisella pastavärillä ja kynnet ovat kuorittuja manteleita.

Tämä lapsellisen nopeasti tehdyn lapsellisen Picmonkey-kuvankäsittelyohjelmalla väsätyn kuvan kera toivotan kaikille hauskaa halloweenia ja rauhallista pyhäinpäivää! Onko teillä joitain erikoisia suunnitelmia ja juhlitaanko teillä halloweenia ja/tai vietetäänkö pyhäinpäivää?

Kommentit

  1. Tykkäisin kyllä juhlia Halloweenia ja pukeutua oikein railakkaasti, mutta taitaa olla mukava koti-ilta edessä kotiviinin kanssa :) Ehkä sitä katsoisi jotakin kauhuleffaa töllöstä saunan jälkeen vaikkapa.
    Nuo sormiherkut näyttää tosi kivoilta, ehkä sitten ensi vuonna voisi tehdä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)