DKNY Cozy arkikäytössä

Miksi ostaa monta neuletakkia, kun yhdelläkin pärjää? Niinpä. DKNY Cozy -neuletakki on monikäyttöisin vaate, jonka tiedän ja jonka omistan. Ostin sen Lontoosta Harrodsilta (kyllä, pakko kertoa tuollainen ostospaikka:) ) viime lokakuussa ja sen jälkeen vaatekappale onkin ollut käytössäni paaaaljon.

Cozyn vetäisen päälleni aina, kun en tiedä, mitä pukisin. Huonon vaatepäivän pelastus siis! Materiaali on silkin ja kashmirin sekoitetta ja vaikka kumpikin materiaali on arkaa, niin vaate on kuitenkin kestävä. Se on ollut monella reissulla mukana, on ollut mytyssä laukun pohjalla, on toiminut kaulahuivina, sitä on venytetty ja vanutettu ja ihmettelen, miten noin hurjassa käytössä ollut vaate näyttää edelleen hyvältä. Ohuudestaan huolimatta materiaali on älyttömän lämmintä, mikä on minunlaiselleni vilukissalle neulevaatteen tärkein ominaisuus. Cozya voi solmia eri tavoin ja vaikka olen tehnyt hyvin napakat solmut, niin kangas ei jää ruttuun vaan siliää aina uudelleen itsekseen eikä kangas myöskään veny.

Ostolakossa-blogissa on kerrottu kuvien kera 30 tapaa pukea Cozy ja täytyy kyllä sanoa, että ihan kaikilla noilla tavoilla en ole omaa Cozyani käyttänyt enkä vielä kertaakaan renkaan kanssa eli jonkin rinkulan, jonka avulla helmoja saa kiedottua useilla eri tavoilla. Cozyn malli on erikoinen, sillä se on takaa lyhyt ja edestä pitkä ja kangasta on kohtalaisen paljon. Ainoa huono puoli on se, että neuletakki ei peitä pehvaa, mikä olisi tärkeä ominaisuus helposti palelevan rasva-alueeni peittämiseksi. Muillakin merkeillä on vastaavia neuletakkeja ja niitä voi käyttää ihan samalla tavalla, tosin niiden laadusta en sitten tiedä. Tällainen pitkä huitlake on vaate minun makuuni ja olen aina tykännyt tämäntyyppisistä vaatteista. Cozy tekee arkisestakin asusta ja matkamuistoteeppiksestä tyylikkään! 

Cozy on siis tällainen liuhake, helppo heittää päälle, mutta talvella pitkät helmat tuottavat hankaluuksia takin alla, kun roikkuvat sieltä rumasti. Yleensä vetäisenkin helmat solmuun vyötärölle ja laitan takin vasta sitten päälle.

Yleensä käytän Cozya näin eli sidon etuhelmasta kulmat yhteen ja laitan lenkin niskan taakse.

Toinen suosikkitapani on tehdä samoin, mutta kiepautan niskalenkin ympäri, jolloin mallista tulee etuosaltaan peittävä.

Lyhyen kietaisuversion tekemiseen menee kaksi sekuntia. 

Vaatteen malli mahdollistaa monenlaiset jujut. Tässä etuosa on pidempi kuin takaosa. Helman päät ovat takana solmussa. Toimii myös toisinpäin eli takaperin. Tai siis etuperin, eiku mitenkä meni?

Cozyn voi kääntää myös toisinpäin. Tällaisen kietaisupuseron solmujen tyylikkyydestä en ole kovin varma, mutta tällä konstilla saa itselleen neuletakista paidan.

Toki mustan liehuhelmaisen vaatteen kanssa voi myös leikkiä lepakkoa tai supersankaritarta!

Aito se on ja Kiinassa tehty. Luksusta! Koko minulla on S, vaikka yleensä käytän M/L-kokoisia vaatteita. Jenkkivaatteissa, kuten DKNY:ssä ja esim. Michael Korsissa täytyy yleensä ottaa normaalia kokoa pienempi vaihtoehto. S-kokoisen ihmisen on vielä helpompi käyttää Cozya monipuolisemmin, koska kangas menee useamman kerran pienemmän ihmisen ympärille kuin isomman. 

En ole kenelläkään muulla nähny Cozya käytössä, mutta jos joku tällaisen multivaatekappaleen omistaa, niin saa ilmoittautua ja kertoa oman suosikkikietaisutapansa.

Kommentit

 1. Minulla on samanlainen trikoohärpäke jonka ostin Sokoksen yöpaitaosastolta :D Sellainen vaaleanruskea/beige ilmestys, jota käytän aina kotona talvella ja syksyllä ja se on tänäänkin ollut kovassa käytössä. Helppo heittää päälle ja kietoutua siihen jos viluttaa ^.^ mutta koska se on tosiaan vaan trikoota eikä neuletta niin en ole sitä oikein muualla kuin kotosalla käyttänyt. Sen nyt kertoo varmaan sekin että yöpaitaosastolta oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, härpäke! Ritlake on myös sana, jota voi tuosta käyttää! Ihanaa, kun meillä on yhteinen "kieli" :)

   Minä en oikein tiedä, mikä ero on yöpaitaosaston vaatteilla ja normivaatteilla, kun ne monesti näyttävät ihan samalta. Joskus se voi olla hinta, sillä yöppäriosaston härpäkkeet voi olla kalliimpia kuin normivaatteet. Ja onhan siinä se, että yöppäriosaston vaatetta ei ilkeä käyttää ihmisten ilmoilla :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)