Tämän kesämpää ei tule, joten nauti nyt!

Lomalomalomalomaloma... Ai mikä? No looooomaaaaaa! Ja mieletön lomafiilis! Vähän sellainen kuin lapsena, kun heinäkuu tuntui loputtoman pitkältä, kun ei ollut mitään pakollista tekemistä, kun meni sinne, mihin nokka näytti ja pyörän renkaat vei. Kun elokuu ja koulun alkaminen tuntui olevan niin pitkän ajan päässä, että sitä ei tarvinnut edes ajatella, kun päivät täyttyivät lämmöstä ja ilosta. 

Minulla on ollut ihan satumaisen upeita lomapäiviä (ja -öitä ;). Jonkun mielestä se, mitä minä luokittelen satumaiseksi, voi olla ihan tavallista ja tylsää, mutta minulle ei. Suhtaudun elämään seikkailuna ja joka päivä käykin niin, että yllätän itseni ja löydän itseni jostain sellaisesta paikasta, mihin en ollut edes suunnitellut meneväni. Monet pienetkin jutut elämässäni tuntuvat ihan huisin huipuilta! Viime perjantai oli yksi kesän parhaimmista päivistä jo aamusta alkaen. Päivän aikana oli sopivasti kaikkea ihkua ja vähän spesiaaliakin, kuten terassilla syöminen, mutta myös arjen juttuja. Sain vihdoin vietyä pyörän huoltoon, sehän piti viedä jo tammikuussa... Sain myös kuvattua nettikirppikselle kamaa ja hoidettua pari muutakin ärsyttävää rästijuttua pois ja olo keveneekin kummasti, kun tuollaiset asiat lähtevät pois mieltä kuormittamasta. Perjantai-iltana säntäsin äkkiä liikkeelle, sillä muistin, että olen unohtanut lotota, mutta sitten kuulin, että on vasta perjantai, ei lauantai. Olin hämmästynyt, mutta riemuinen, koska tajusin, että jos perjantai oli tuntunut lauantailta, niin sittenhän minulla olisi tavallaan kaksi lauantaita peräkkäin! Mieletöntä. Tuollainen päiväsekoilu kertoo myös siitä, että sana kalenteri ja aikataulut on painuneet unholaan.

Eilen käytiin erittäin ex tempore piknikillä Alban rannassa. Etsimme varjoisan paikan ja vaikka helteistä pidänkin, niin eilen oli tukalan kuumaa ja illalla tulikin ukkoskuuro. Varjossa oli mukavaa istua, oli sopivan lämmintä ja ruoka maistui paremmin kuin auringon paahteessa. Ja vaikka en mikään lässyilijä olekaan, niin täytyy tunnustaa, että onhan se aika romanttistakin istua suuren puun varjossa ja nautiskella elämän antimista.

Eväänä oli ruokaisaa salaattia ja miten hyvältä se maistuikaan ulkoilmassa! Juomapullossa on maitoa ja vinkki vitosena voin kertoa, että smoothie-pullot on aika käteviä muovittomia vaihtoehtoja kaikenlaisten nestemäisten juttujen pakkaamiseen.

Melkein kaikilla taitaa olla jokin iLaite, josta kuunnellaan musiikkia, luetaan uutisia ja päivitetään reaaliajassa kuvia. Minulla ei nykyaikaisia vekottimia ole, mutta onpahan aika pähee ankkaradio! Päätä kääntämällä saa virran päälle ja volyymia säädettyä ja pyrstöstä valitaan kanavat. Erinomainen kuuluvuus ja toimivuus. Tosin kun piknikkaverini ankan laukustani bongasi, niin hän ei heti hoksannut, että se on radio. Hän ajatteli, että olen ottanut yhden kylppärissä olevista ankoistani mukaan uitellakseni sitä järvessä... Siis daa, minäkö tekisin niin?

Pelkkää muovilintua ei tarvinnut ihailla, sillä meitä lähestyi pari uteliasta ja ruokaa kerjäävä sorsaa. Suloisia kavereita ja melkoisen rohkeita!

Oloni on ollut viime päivinä aivan ihmeellisen rento ja seesteinen ja olen todella nauttinut. Joka päivä mielessäni on käynyt ajatus, että tämän kesämpää ei tule eikä yhtään hetkeä tästä kesästä saa koskaan takaisin. Siksi vaatehuoneeni on järjestämättä, matot pesemättä ja keittiön kaapit siivoamatta. Nuo hommat ehtii tehdä syksylläkin, kun sataa vettä ja on pakotettu olemaan sisätiloissa. Kesäpäivät on tarkoitettu fiilistelyyn ja kaikkeen hauskaan!
Mekko Vila
Koru Anna Gavrilenko
Hattu Sokokselta
Kassi Pienikamarista
Tämä lomaoloni on sellainen, jonka toivon jatkuvan pitkään ja antavan voimia syksyn ja talven varalle. Uskon, että ex tempore -jutut, nautinnolliset hetket, ilo ja onni, hauskat ja pöllöt jutut, pikku puuhastelu ja puuhastelemattomuus ovat sellaisia asioita, jotka lataavat akkuja tehokkaasti. Toivon, että kaikki lomalaiset saavuttaisivat tällaisen olotilan!

Toivottelen kaikille rentouttavia kesäpäiviä!

Kommentit

 1. Ihanan kesäisiä kuvia ja totta on, että hetkeen pitää tarttua: ei niitä aurinkopäiviä ja lämpöä loputtomiin ole. Ex tempore- jutut ovat SE elämän suola <3 Sitäkään on turha murehtia, että matot peseytyisi itse tai kaapit siivoaisi se Koti-Joku sun poissa ollessa, no worry, kyllä ne siellä odottaa - sitä syksyä sitten, tai sadepäivää. Ei muuta kuin nauttikaa olostanne <3
  Sirkkahan se tässä taas - (huono omatunto, kun en ole omaa blogiani saanut päivitettyä, vaikka ideoita pilvin pimein, mutta ehtiihän tuota!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitusen myöhässä kommenttiin vastaaminen, mutta menköön loman/reissuilun piikkiin. Mulla on siivoukset tekemättä enkä edes stressaa siitä, on ollut paljon kivempaa vain nauttia kaikesta.

   Ja blogeilemaan ehtii kyllä ihan milloin vaan :) Mulle tuli jo jossain vaiheessa blogiahistus ja ajattelin, että pistän pillit pussiin... Mut se oli ohimenevä ahistus, sillä en voi lopettaa bloggaamista, koska on todellakin niin paljon ideoita ja aiheita!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)