Helppo mansikkakakku neljästä elementistä

Tein vanhempieni luona (en nykyisin näköjään muualla leivokaan kuin siellä) äkkipikaisen mansikkakakun aineista, joita satuin löytämään. Yleensä pyrin siihen, että ohjeeni ovat oppikirjamaisen selkeitä ja yksityiskohtaisia, mutta tähän kakkuun minulla ei ole mitään kummempaa ohjetta. Murotaikinan perusohjeita löytyy netistä ja jos kermavaahtoa ei osaa vatkata, niin sitten on paras jättää kokkailut sikseen. Kannattaa etsiä sellainen taikinaohje, jossa margariinin määrä on noin 200 grammaa, niin saa paksun ja halkaistavan pohjan. Paistoin taikinan irtopohjavuoassa ja leikkasin pohjan jäähtyneenä kahtia. Väliin ja päälle laitoin kermavaahtoa ja mansikoita ja pinnalle sulatin kuorrutteeksi suklaata. Kakku kannattaa laittaa jääkaappiin heti sen valmistamisen jälkeen, jotta suklaa kovettuu ihanan napsahtavaksi. Tällaisen herkun voi tehdä vaihtoehtoisesti niinkin, että valmistaa pienemmän määrän taikinaa eikä halkaise pohjaa vaan lätkii kermavaahdon ynnä muut tykötarpeet päälle. Sellainen versio onnistuu piirakkavuoassakin. Suklaan, mansikan ja kermavaahdon liitto on mielestäni taivaallinen!


Kommentit

  1. Ooh, näyttääpä herkulliselta :) Ei ole vielä tänä vuonna tullut tehtyä mansikkakakkua, kun ukon synttärikakkuna oli tiramisukakku, mutta kaipa sitä voisi tehdä huvikseenkin vaikka tälläisen "pikaversion".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen mansikkakakkuja aika paljonkin eikä taida kohta sellaista ohjetta löytyä, mitä en olisi kokeillut. Monet olen testaillut ja todennut, että tällaisista yksinkertaisista aineksista tulee paras.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)