Eteläranskalainen maalaissalaatti

Käytiin tänään syömässä Huviretkessä ja olipas ihanaa nauttia ruoasta terassilla! Harvinaista herkkua meikäläiselle. Söin broilerileivän, jonka tykötarpeena oli samettista ja täydellistä valkosipuli-bearnaisekastiketta, salaattia ja marinoituja punasipuleita. Oikein mainio annos ja salaatissa oli jokin niin ihan sitruunan maku, että en tiedä, mistä se oikein oli peräisin. Voisin aina syödä tuollaista sitruunallista salaattia, sillä joskus kaiken vihreän puputtaminen alkaa vähän turruttamaan. Kun ruokalistaa lueskelin, niin mietin, että onko järkeä mennä syömään salaattia ravintolaan. Salaatti kun on aika edullista ja kotonakin voi valmistaa vaikka minkälaisia ruokaisia versioita. Viikonloppuna tein yhdenlaista simppeliä salaattia, joka sai nimen "eteläranskalainen maalaissalaatti", kun isäni sattui kysymään, että mikäs tämän nimi onkaan. En tiedä, mistä tuon eteläranskalaisuuden tempaisin, mutta se kuulostaa hienolta! Ainekset ovat yksinkertaiset, salaatti on ruokaisaa ja todella täyttävää ja leivän kera tarjoiltuna sopii arkeen ja illanistujaisiinkin.

Eteläranskalainen maalaissalaatti

keitettyjä kananmunia
fetajuustoa
pekonia
tomaattia
kurkkua
salaattia
sipulinvarsia



Onko joku muukin salaattien ystävä? Monesti kuulee sanottavan, että salaatti ei ole kunnon ruokaa, mutta ehkä sanojalla ei ole sitten käsitystä siitä, että salaatissa voi olla muutakin kuin pupunherkkuosastoa...

Kommentit

  1. Minä olen salaattiystävä! Mietin itsekin taannoin käykö pekoni salaattiin, mutta itekin tein silloin pekonisalaattia kananmunan kanssa, jotenkin miellän ne yhteen :) Sitten syön usein fetasalaattia, ja uusimpana suurimpana herkkuna on kanacaesarsalaatti, tai vaikka lohikin. Suollan luvattoman paljon rahaa kaupan valmiisiin caesarsalaatteihin, koska ne maistuu jotenkin niin paljon paremmalle kuin omatekemä eikä krutongitkaan jää sitten homehtumaan kotiin.
    Meillä mies marisee salaatin täyttävyydestä, mutta vastaiskuksi kasaan hänelle aina sellaisen läjän sitä salaattia, että ähky tulee ja osa jää syömättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pekoni ja kananmuna sopii hyvin yhteen ja on muuten aika täyttävä pari. Mulla oli jokin ihme kausi, jolloin vedin fetaa urakalla, mutta nyt olen vähentänyt, vaikka hyväähän se on ja sopii salaatteihin.

      Miehet ne taitaakin usein olla niitä, jotka marmattaa sitä, että salaatti ei ole riittävän täyttävää eikä oikeaa ruokaa. Mutta salaattiahan voi olla jokin pastasalaatti tai perunasalaattikin, jotka kyllä ihan ruoasta käyvät. Eikä suomalaiselle miehelle tee yhtään pahaa salaattia syödä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)