Aitoa Chanelia huivissa ja wannabe-Chanelia mekossa

Kuinka vaikeaa on löytää kaikki kriteerit täyttäviä kivoja arkimekkoja? Erittäin vaikeaa! Siksi minulla ei niitä oikein olekaan. Ja siksi en empinyt hetkeäkään, kun löysin Chanel-tyylisen mekon. Arvatkaa mistä ostin ja paljon maksoi? UFFilta, 13 euroa. Mekko on alunperin Seppälästä ja olin vähän ihmeissäni, että jokin Seppälän vaate minulle sopii. Olen enemmän mekkoihminen kuin housuihminen, mutta koska en ole kivoja mekkoja löytänyt, niin olen tyytynyt käyttämään farkkuja tai joitain ihme viritelmiä. Mekot ovat älyttömän mukavia päällä ja tunnen oloni rennommaksi kuin farkuissa ja siksi haluaisin käyttää mekkoja useamminkin.

En tunnusta olevani kovin mustavalkoinen tyyppi pukeutumisessani, mutta ehkä vähän turhan usein turvaudun perinteiseen väriyhdistelmään. Klassinen, joo, tyylikäs, joo, mutta kieltämättä vähän tylsähkö. Värikäs laukku ja/tai kengät tekisi tästäkin asusta pirtsakamman. Värikkäästä takistakin olen haaveillut iät ja ajat, mutta silti päädyn aina mustaan. Mutta jos se onkin todellinen luontoni, niin en voi pakottautua väreihin väkisin.

Mekko on vain wannabe-Chanel, mutta huivi onkin sitten aito merkkituote. Ja kaikki ne, jotka sanovat, että materia ei tee onnelliseksi, eivät ole käyneet Chanelin liikkeessä! 

Paljon on puhuttu siitä, että voiko kalliimpia ja halvempia vaatteita ja asusteita yhdistellä ja minusta koko kysymys on ihan tyhmä ja turha. Sanokaapa yksikin hyvä syy, miksi ei voisi? Mielestäni pääasia on, että lopputulos on onnistunut ja yhtenäinen. Tämä pohdinta heräsi tuosta kalliista huivista, UFFilta ostetusta mekosta ja halvasta laukusta. Ostan nykyisin laukkuja todella harvoin ja yritän panostaa laatuun, mutta tämä parinkympin "workhorse", kuten amerikankielellä sanotaan arkilaukusta, odotti minua Plicon hyllyssä. Ainoa asia, jonka kanssa ämpyilin, oli himmeän kullan väriset metalliosat. Pähkäilin, että riitelevätkö ne paljon käyttämäni hopean kanssa, mutta totesin, että tuskin kukaan kiinnittää moiseen yksityiskohtaan huomiota.

Arkikäyttöön minulle kelpaa halpa laukku, sillä laukun pitää kestää pyörän tarakalla tai olallani fillaroidessa, sen pitää sietää kurat ja arkinen riepottelu. Toki kallis laukku voisi olla pitkäikäisempi, mutta säälittäisi virittää tarakalle monensadan euron laukkua. Tällaisen halpislaukun kanssa voi olla huoletta. Sitäpaitsi tämä laukku on ihan mahtava tilaihme ja minä tykästyin tähän! Tämä on myös reissussa hyvä, sillä vetoketjujen ansiosta laukusta saa irrotettua clutch-osion. Pidän myös siitä, että laukku ei ole (tietääkseni) kopio mistään, sillä suurin osa laukuista näyttää nykyisin kalliiden laukkujen kopioilta ja tunnistan heti, mistä laukusta on otettu mallia. Vaikka kyseessä ei olekaan piraattikopio, niin en haluaisi käyttää laukkua, joka näyttää joltain tietyltä merkkilaukulta, mutta ei sitä ole. Esim. Celinen laukkujen ja Chanelin tikkilaukkujen tyylisiä on nyt paljon tarjolla. 

Ainoa asia, mikä mekossa mietityttää, on sen pituus. Mekon helma lyheni jonkin verran ensimmäisessä pesussa ja vaikka se ei ihan miniksi mennyt, niin helmasta tuli silti vähän liin lyhyt. Olen sen verran huoleton venkoilija, että pitempi helma olisi tarpeen tai sitten legginsit mekon alle, ettei tapahdu marilyneja. Harrastan yleensä melko peittävää pukeutumista ja etenkin sääriäni ja koipiani täytyy peitellä. Kuvaajakin huomautti jälleen kerran, että pohkeeni näyttävät paksuilta ja sanoin vaan lunkisti, että ne ovat paksut, eivät vain näytä siltä. Paksusääristen ei kuulemma pitäisi edes mekkoja pitää, koska pötikkäjalat näyttävät rumilta, mutta kysynpähän vaan, että tikkujaloilleko kaikki mekot on sitten tarkoitettu? 
Mekko UFF, alunperin Seppälä
Sukkikset Vila
Kengät Regard
Helmet Oriflame ja Klingel
Olen ollut iloinen siitä, että mekkojen käyttäminen on yleistynyt eikä mekkoja pidetä enää hienosteluna paitsi jossain perähikiän kylällä, missä saa hienostelijan maineen, kun kulkee arkena mekko tai pitkä hame päällä (nimim. kokemusta on). Minulle mekot ovat arkivaate siinä missä farkut tai jegginsitkin, mutta mitenkäs teillä? Millaisia mekkoja käytätte arkipäivänä vai kuuluvatko mekot vai juhlapukeutumiseenne?

Kommentit

 1. Minä käytän mekkoja joka paikassa ja usein vielä tyllien kanssa, jos menen ihmisten ilmoille. Tosin kotona kuljen "pierukollareissa", jos sattuu laiskat mekot olemaan pesussa. Ja kyllä ne täälläkin kahtovat joskus, että juhliinko olen menossa ja äiti se jaksaa huomautella, että eikö ne tyllit voi jättää kotiin jos mennään vaan kaupungille. NOPE, muuten helmat kiipeää kinttuja pitkin tai lentävät tuulessa ja sitten tekee niitä Marilynejä :D

  Ihana mekko ja istuu hyvin, eivätkä pohkeesi näytä paksuilta. Päinvastoin sopivanpituisessa mekossa (eli juuri tuollaisessa vähän lyhyemmässä sukkahousut jalassa) näyttävät kapeilta, ja koosta riippumatta kaikki saavat käyttää mekkoja juuri niin paljon kuin haluavat :) Ja on turha sanoa hienostelijaksi, vielä 1900-luvun alussa naisten nimenomaan PITI käyttää mekkoja ja housut olivat ennenkuulumatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sun tyllit onkin ihania :) Ja mitäpä se kellekään kuuluu, miten sitä pukeutuu. Tuo "juhliinko olet menossa, kun olet niin hienona" on kommentti, jonka kuulen itsekin silloin tällöin.Toiset pukeutuu arkena niin kuin toiset juhlaan! Mä olen muuten aina haaveillut, että olisin halunnut elää 1800-luvulla ja pitää sellaisia Tuulen viemää -pukuja.

   Sen takia mekosta pidänkin, kun se istuu niin hyvin eikä tartte nykiä tai vetää mahaa sisään :D

   Poista
  2. Vastaan nyt vähän myöhässä, mutta minäkin olen halunnut aina elää 1800-luvulla ja käyttää kunnon korsetteja ja eeppisiä hameita krinoliineineen :D Ja jos suinkin mahdollista, olisin voinut myös syntyä palatsiin prinsessaksi. <3

   Hitsi kun sinun blogisi katoaa aina lukulistasta, oon varmaan jo kolmesti liittyny lukijaks ja sieltä se vaan aina katoaa.

   Poista
  3. Tuollaisia prinsessa-ajatuksia minullakin on ja yleensä ne ovat Disney-tyyppisiä eivätkä realistisia :)

   Multa häviää välillä koko lukuluettelo! Tulee vain teksti, että "Et seuraa yhtään blogia", mutta kun vähän aikaa klikkailee, niin luettavat blogit tulevatkin näkyviin.

   Poista
 2. Tulikohan mun aiempi kommentti ollenkaan perille..? No anyway, piti sanoa että tosi kiva asu, tykkään sen värittömyydestä! Ja vielä että laukku on aika selkeesti Mulberryn Willow tote :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut! Onkohan nyt jotain ongelmaa kommentoinnissa, kun munkaan vastaukset ja muihin blogeihin kirjoittamat kommentit ei ole näkyneet.

   Voi kehvatsu! Piti googlettaa tuo laukku ja nyt tuli kriisi, etten voi enää käyttää tota halpakopiolaukkua. No ehkä se töissä ja arkireissuilla menee. Mut just tuon takia haluaisin ostaa vain aitoja! Paino sanalla haluaisin, sillä eihän mulla olisi aitoon Mulberryyn varaa. Mulberry on sellainen merkki, että se on jäänyt mulla vähän paitsioon ja siksi en tuota tiennyt, mutta kiitos että kerroit :)

   Ennen peruslaukut oli ihan omannäköisiä eikä kopioita ja ärsyttää, kun ei saa persoonallisia laukkuja mistään...

   Poista
 3. Jalat...pusipus <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)