Mämmi-appelsiini-vaniljavaahto = täydellinen kombinaatio

Tässäpä teille pääsiäisen suosikkiohje! Jos pidät mämmistä ja haluat uudenlaisen makuelämyksen, niin kokeile tätä. Tai jos et oikein pidä mämmistä, niin silloin juuri kannattaa kokeilla tätä! Ohje on alunperin kotitalouden oppikirjasta, mutta olen sitä vähän modannut. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee enemmän mämmiä ja vähemmän vaniljavaahtoa, mutta ainesten keskinäistä suhdettahan voi jokainen säädellä maun mukaan. Appelsiinimarmeladi sopii uskomattoman hyvin mämmin kanssa, mutta vannoutuneet ja puritanistisimmat mämmifanit pitävät varmaan pyhäinhävästyksenä sitä, että mämmiä tällä tavalla tuunataan ja sen makua yritetään peittää. Mielestäni appelsiinin maku ei peitä mämmin makua vaan niistä muodostuu yhdessä täydellinen makuaistia hivelevä kombinaatio. 

Teemme tätä aina pääsiäisen aikaan kotitaloustunnilla valinnaiskurssin ryhmän kanssa ja suurin osa teineistä tästä tykkää ja sanoo, että ei olisi uskonut, että mämmistä saa jotain näin hyvää, suussasulavaa ja herkullista. Kaikki aikuiset, jotka ovat tätä maistaneet, ovat tästä kovasti pitäneet. Eilen maistatin tätä ystävälläni enkä laskenut, kuinka monta kertaa hän sanoi "IH-HAnaa, ihhanaa, siis voi että miten ihanaa." Suosittelen tätä helppotekoista ja maukasta herkkua pääsiäisen jälkiruoaksi! 


MÄMMI-APPELSIINI-VANILJAVAAHTO

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
1 rove mämmiä
4-5 rkl appelsiinimarmeladia

1. Vaahdota vaniljakastike.
2. Sekoita mämmi ja appelsiinimarmeladi vaniljakastikkeen joukkoon.
3. Tarjoa kylmänä. 

Kommentit

 1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä, tätähän voisi jopa kokeilla jos jaksaa ostaa sitä mämmiä kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin koko viikon suunnitellut mämmikääretorttua ja tätä vaahtoa tuli siihen täytteeksi... Mun oli siis pakko ostaa mämmiä, mutta muuten en olekaan ikinä ostanut sitä itselleni.

   Poista
 2. Oi nam! Tätä pitää kyllä ihan ehdottomasti kokeilla ensi viikonloppuna, ihana helppokin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan ylihelppo eikä lopputuloksesta uskoisi, miten helposti tällainen herkku syntyy.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)