Pastel spring 2014


Spring fever on nyt oikein osuva termi... Jokin kuume, ihan sellainen fyysinen kuume minulla nyt on. Töihin en kyennyt, mutta koska en ole hirveänkamalan kipeä, niin aika meinaa käydä pitkäksi ja tein pitkästä aikaa kollaasin; aiheena kevään 2014 haaveasu. 

Kukkakuviot ovat nyt in ja kun on elänyt jo useammalla vuosikymmenellä, niin kuviot näyttävät tutuilta. Catwalkilla on vilahdellut samantyyppistä kuosia kuin mitä minulla oli pitkissä kalsareissa yläasteella ja mitä mummolla on 80-luvulla hankitussa silkkipaidassa. Lahjoittaisikohan hän paidan minulle :). Jos kukkakuosi ei tunnu ihan täysin omalta jutulta, niin suurehko, kukallinen huivi on tämän kevään must-hankinta. Jos mitään muuta ei halua/ole varaa ostaa, niin huivi päivittää ilmeen muodikkaaksi halvalla ja helposti. Suosittelen koluamaan kirppiksetkin (ks. edellinen postaus), koska ainakin minä olen löytänyt parilla eurolla upeita huiveja! Tahtoisin raikkaan värisen, mutta romanttisen tyylisen huivin ja tuo kollaasissa oleva huivi on aika lähelle sitä, mistä haaveilen. Toinen helppo, halpa, nopea ja piristävä konsti päivittää ummehtunut talvilook kevyempään keväiseen on vaihtaa kynsilakan ja huulipunan sävyä. Yritin kovasti etsiä kollaasiin muun merkkistä kynsilakkaa kuin Dioria, mutta siinä oli juuri täydellinen sävy. En ole pariin vuoteen ostanut kynsilakkaa ja aion myydä laatikon pohjalla pyörivät entiset lakkani pois, koska en enää kestä niiden hajua ja ostan tilalle jonkin vaalean ihanan sävyn Kure Bazaarilta, joka on niin lähellä ekokynsilakkaa kuin moinen tuote voi olla.

Haluaisin myös vaalean pitsitunikan ja yksi sellainen onkin taas tulossa. Pitsitunikoiden kanssa pitää olla tarkkana, sillä ne näyttävät helposti a) mummomaisilta b) hutsumaisilta c) valoverhoilta. Löysin vihdoin viimein kropalleni sopivat tummansiniset denim-legginsit eli jegginsit ja tahtoisin yhdistää pitsitunikan niihin ja tietysti myös kukalliseen huiviin. Jos pitsitunikan kanssa onnistaa, niin voi olla, että saan haaveasun puettuakin kevään aikana! 

Tykkään tehdä järkeviä kollaaseja, joissa on sellaisia vaatteita, joita oikeasti voisi käyttää. Tosin monien Polyvoren kautta löytyvien vaatteiden ja asusteiden hinta on hurja, mutta voihan sieltä ainakin poimia ideoita. Ehdoton suosikkini kollaasissa ovat upeat kengät, jotka ovat todellakintodellakintodellakintodellakin pelkkää haavetta... Gianvito Rossin vaaleat mokkanilkkurit maksavat 870 euroa (saa pyörtyä!) ja jos hinta ei päätä huimaa, niin vaalea väri sitten... Kuraloskassa voisi italialaiset kaunokaiset olla pian entiset! Harkitsin, että liitän kollaasiin noiden sydämensulattajakenkien sijaan Hunterin valkoiset kumsuappaat, sillä ne olisivat olleet realistiset kengät keväisille kaduille.

Tänä keväänä tupsukat ja tasselit ovat kovassa huudossa ja vaikka en niihin ihan niin hullu ole kuin Ruotsin tunnettu miljoonäriäiti Maria Montazami, niin kyllä minä tupsuista tykkään. Pienessä määrin. Ja jos löytäisin jostain irtotasselin (Eurokankaasta?), niin voisin sellaisenkin vaikka laukkuun kiinnittää! Uutta laukkua en aio ostaa, koska en löydä oikeanlaista sopuhintaan... Minulla on ihme vimma tykätä erikoisen värisistä laukuista eli sävyistä kuten magnolia, nudepinkki ja vaalea syreeni. Syksyllä haaveilin syklaamin värisestä laukusta ja nyt nude pinkki on se, mikä saa minut innostumaan. 

Millainen on sinun haaveasusi tälle keväälle? Oletko kukkakuosifani vai onko jokin muu kevään muoti-ilmiö enemmän sinun tyyliisi sopiva?
Pastel spring 2014

Kommentit

 1. Juuri nuo kukkakuvioiset paidat ja mekot kuuluvat vahvasti tähän kevääseen itselläni! Ainakin kun sellaisia ensin löytäisin.. :D

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin tässä arvuuttelen, että mistä löydän kukkahuivin, jossa on juuri oikeanlaiset kukat :) Nettikaupoista on monet kukalliset huivit jo lopussa, että taitaa tuo kuosi olla nyt todellakin in! Löysin viime kesänä ihanan Guessin kukkapaidan ja ehdin pitää sitä vain pari kertaa, joten mulla on tuo paita-asia ainakin järjestyksessä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)