AAVAma-korut valloittavat muodollaan ja väreillään

Minulla oli ilo tutustua naistenpäivänä Palokan suurkirppiksellä mielenkiintoiseen korumallistoon nimeltä AAVAma. Korujen suunnittelija ja visionääri on 15-vuotias Matias, joka tekee ja markkinoi koruja kotipajassa yhdessä äitinsä kanssa. Esittelen blogissani harvoin mitään tällä tavalla, mutta nyt olen niin vaikuttunut ja ihastunut, että haluan AAVAman teille esitellä. Haluan kannattaa suomalaista käsityötä ja yrittämistä ja tässä tapauksessa myös nuorta, lahjakasta korutaiteilijaa.

Malliston timantti on mielestäni verkkokaulakoru, jolle on myönnetty mallioikeus patentti- ja rekisterihallitukselta. Koruissa käytetään valmiiksi värjättyjä, laadukkaita puuhelmiä sekä kestävää ja joustavaa silikonilankaa. Ihmettelin ensin, että miten koru toimii, koska siinä ei ollut lukkoa enkä oikein uskaltanut sitä venyttää, mutta silikonilangan ansiosta korun sai vedettyä kätevästi pään yli. Testasin korua kaulallani ja hämmästyin, että sen kanssa ei tarvinnut venkoilla vaan se asettui nätisti ihan itsekseen. Koru laskeutuukin sen muodon ansiosta erittäin kauniisti. Verkkokaulakoruja on nähty julkisuudessakin, muun muassa Maria-Kaisa Aulalla ja Henna Virkkusella. Matias on muuten suunnitellut kauniin, sinivalkoisen korun rouva Jenni Haukiolle ja luovuttanut korun hänelle Jyväskylässä.

Kokeilin mustavalkoista kaulakorua ja sanoin, että koska minulla ei ole varaa ostaa aitoja Chanelin helmiä, niin voisin ostaa sen sijaan samaa tyyliä edustavan puukorun. En kuitenkaan ostanut, koska tunnustan rehellisesti, että koru ei ollut ihan täysin oma juttuni (mustavalkoisuus on nyt vähän out pukeutumisessani). Muutama vuosi sitten olisin ostanut fuksianväriset korut, tai no, muutama vuosi sitten niitä ostelinkin ja siksi minulla niitä on enkä nyt sortunut tuohon hehkuvan väriseen viettelykseen. Fuksianvärinen verkkosetti olisi muuten upea vaikka pikkumustan kanssa! Tai kevääksi farkkukuosin kanssa, jolle se toisi heti pirteää ilmettä ja kontrastia. Verkkosettiin kuuluu kaulakoru, rannekoru ja korvakorut ja kaikkia myydään erikseen, mutta toki kannattaa ostaa koko setti, koska yhteneväisellä setillä saa helposti huolitellun ja harkitun näköisen lookin. 
Myynnissä on myös huopakoruja, jotka ovat väreiltään kuin karkkeja. Huopapallot ja puuhelmet on sommiteltu kauniisti ja korut ovat kepeän näköisiä - oikein pirteää elämäniloa huokuvia!

Korujen värivalikoima on laaja ja väreistä löytyy jokaiselle mieluisa. Yleensä tällaisissa koruissa on ongelmana se, että ne edustavat  suppeaa väriskaalaa, mutta AAVAma-korujen joukosta löytyy varmasti jokaiselle oma lempisävy; on kirkasta ja hehkuvaa, on murrettua ja luonnonläheistä, on klassista ja trendikästä. Olisin lauantaina ostanut itselleni puuhelmet, mutta en osannut päättää väriä. Fuksiaan ihastuin, mustavalkoinen oli upea, violetti olisi ikisuosikkini ja sitten yllätin itseni ihastumalla hiekanväriseen verkkosettiin ja olenkin nyt tässä pähkäillyt monta päivää, että ostaisinko sen vai en. Ostan koruja harvoin nikkeliallergiani vuoksi ja siksi, että minua ahdistaa korujen valmistuksen epäekologisuus ja epäeettisyys sekä kaikki turha rihkama ja mietin nykyisin jopa ylitarkkaan, että mitä ostan. Yleensä vetoan noihin seikkoihin ja jätän korut ostamatta, mutta nyt ostamista puoltaisi useampi seikka kuin ostamatta jättämistä. Mietin tässä myös kuumeisesti, että voisinko ostaa jollekulle lahjaksi korun, sillä nämä ovat kohtuuhintaisia tai oikeastaan hyvin halpoja työmäärään nähden. 

Tarina Matiaksen koruinnostuksesta on kannustava ja valloittava. Kotipajassa syntyi ensin lahjoja äidille, sitten tuli sateinen juhannus, jonka poika vietti mökillä korujen valmistamisen parissa. Lähipiirissä ihastuttiin koruihin, mikä innosti jatkamaan harrastusta ja kohta koruja esiteltiinkin äidin kanssa erilaisilla messuilla ja myyjäisissä meidän kaikkien iloksi.

Voit käydä ihastelemassa -koruja osoitteessa
ja Facebookissa

Kommentit

 1. Nuo korvakorut näyttää söpöltä, mutta en ehkä kaulaan vetäisi tuollaista. Ei sovi ihanan minun tyyliini, mutta jollakulla näyttää varmasti superkauniilta päällä. :) Jännää, että noin nuori on löytänyt itselleen mieluista (ja tuottoisaa) tekemistä, siitä Matiakselle ehdottomasti propsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se aina onkin mielenkiintoista, että jokin sellainen, mikä ei sovi itselle, saattaa sopia toiselle älyttömän hyvin. Ja joskus käy niinkin, että kun on vannonut, ettei ikinä tule käyttämään tietyn tyyppistä vaatetta/korua tms., niin sitten yhtäkkiä ihastuukin sellaiseen :)

   Mun mielestä ei olisi pahitteeksi, jos useampikin nuori harrastaisi jotain tuollaista kehittävää ja järkevää. Ja kaunista! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)