Käyttäydy tosielämässä kuin bloggaaja - 50 vinkkiä!

Blogimaailmassa monet asiat tuntuvat olevan toisin kuin ihan oikeassa reaalielämässä, vaikka niin monissa blogeissa juuri bloggaajien elämää esitelläänkin. Heidän elämäntyyliänsä ihannoidaan ja jopa kadehditaan, koska blogeissa kaikki on niin mahtavaa ja hienoa. Blogeja on arvosteltu siksi, että niissä esitellään kiiltokuvaelämää ja siltä minustakin välillä tuntuu. Tokihan blogien takana on ihkaoikeat ihmiset, mutta jotkut asiat ovat vähän toisin kuin taviselämässä ja mielestäni sana blogimaailma on erittäin kuvaava. Onhan olemassa Facebook-maailmakin, jos ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Olen kerännyt tähän 50 vinkkiä, joiden avulla voit elää kuin bloggaaja. Arvelen, että nämä vinkit avautuvat parhaiten sellaisille ihmisille, jotka blogeja ahkerasti lukevat, mutta jos haluat elää kuten bloggaajat, niin näillä keinoilla se onnistuu:

1. Tee elämästäsi hohdokasta ja glämyyriä ja vaikka se ei sitä olisi, niin esitä, että se on.

2. Jos jokin asia ei ole kovin hohdokasta, niin jätä kertomatta siitä. 

3. Esitä asiat parhaassa mahdollisessa valossa äläkä kerro mitään negatiivista.

4.  Harrasta jotain trendikästä ja suosittua tai sitten vähintään kuntosalilla käyntiä.

5. Provosoi muita tietoisesti ja esitä asioista yksipuolisia näkemyksiä.

6. Jos et halua keskustella jostain aiheesta, voit vain sanoa: "Mä en halua puhua tästä. Älä tule tähän minun alueelleni. Mene muualle kommentoimaan."

7. Jos olet jonkun kanssa eri mieltä, niin lyttää keskustelutoverisi ihan täysin. Voit sanoa: "Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty ja mielestäni aiheesta ei tarvitse puhua enempää".

8. Voit myös käyttää lausetta: "Mun ei tarvitse vastata tällaisiin kysymyksiin" tai "Mun ei tarvitse perustella sulle yhtään mitään".

9. Ota asiallinen ja rakentava kritiikki henkilökohtaisesti ja sano sitten, että et missään nimessä ottanut sitä henkilökohtaisesti.

10. Ala väitellä asiasta, jonka ymmärsit ihan väärin. Äläkä suostu missään nimessä asettumaan toisen asemaan ja ymmärtämään hänen näkökulmaansa.

11. Älä ota vastaan minkäänlaista negatiivista palautetta.

12. Irtisanoudu täysin raha-aiheisista keskusteluista ja ihan kaikista muista keskusteluista, joista saattaisi paljastua vaikka se, että perheesi on rikas tai että tienaat enemmän kuin olet antanut ymmärtää.

13. Ole näennäisen ymmärtävä ja anna käsitys, että olet keskustelukumppanin puolella, vaikka viestisi on, että tämä on minun mielipiteeni ja ainoa oikea.

14. Voit olla itsekäs, lapsellinen ja jääräpäinen ja sinulla on silti kavereita, jotka pitävät sinua symppiksenä ja herttaisena.

15. Lataa keskustelukumppaneillesi tylyjä kommentteja ja huomauta sitten, että se oli vain sarkasmia. Jos joku laukoo sinua kohtaan vastaavia kommentteja, niin loukkaannu verisesti.

16. Vihjaile asioistasi houkuttelevasti, mutta jos joku kysyy, että mitä on meneillään, niin sano, että et voi missään nimessä paljastaa. Hehkuta asiaa kuitenkin jatkuvasti.

17. Tee arkisen kotiruoan valmistamisesta monimutkainen suoritus ja kuvaa kaikki työvaiheet. Asettele jauhelihasoosi ja perunamuusi Iittalan lautaselle (Pentikin astiat käyvät myös) taiteellisesti, pistä jokin vihreä rehu, vaikka basilika garnityyriksi ja nimeä ruoat uudelleen hienosti. 

18. Syötpä mitä hyvänsä, niin ota annoksesta kuvia. Etenkin vuohenjuustosalaatista tai voileivistä. Myös teekuppi tai tuoremehulasi kannattaa kuvata. Ja myslipatukat.

19. Hanki aamupalaa varten kaunis tarjotin ja syö arkenakin aamupala sängyssä. Tarjottimella pitää olla rapeakuorista leipää, iso kahvi/teekuppi, itsepuristettua appelsiinimehua ja neilikan kukka. Huolehdi siitä, että makuuhuoneen ikkunasta siivilöityy valkoista valoa.

20. Juo viiniä usein ja ota kuva viinilasista  niin, että lasi on vinossa ja valo heijastaa viinin värin kauniisti.

21. Leivo usein, mutta älä mitään tavallista vaan jotain, sellaista, missä on c- tai b -kirjain (esim. banoffee, croissantit, macaronit)

22. Jos jaat reseptejä, niin ne saavat olla ylimalkaisia ja niissä pitää olla sana "helppo", vaikka ne olisivatkin monimutkaisia.

23. Sisusta kotisi valkoisella ja beigellä ja pidä kaikki tiptop -järjestyksessä.

24. Hanki design-maljakoita ja niihin leikkokukkia.

25. Asettele pöydille ja tasoille harkitusti muutamia esineitä, joilla on kiinnostava tarina ja/tai jotka on kamalan tyyriitä.

26. Asettele pöydille/hyllyille kirjoja, esim. Coco Chanelin elämäkerta tai kiiltävälle paperille painettuja muotilehtiä.

27. Unohda käytännöllisyys ja materiaalien ja tavaroiden tarkoituksenmukaisuus. Pääasia on pelkästään se, että kaikki näyttää hyvältä.

28. Vaikka kotisi olisi muuten pelkistetty, niin kerää kahmalokaupalla kosmetiikkaa ja perustele uusien tuotteiden hankintaa sillä, että tarvitsit juuri sitä. Siis juuri sitä kolmattakymmennettäkuudetta pinkkiä kynsilakkaa.

29. Osta kaikkea sellaista, mitä muillakin on. Esittele kaikki ostoksesi kuitenkin omana löytönäsi.

30. Jos ostat jotain, niin selosta hankinnoistasi ummet ja lammet, vaikka ketään ei kiinnostaisikaan.

31. Jos joku kysyy, mitä jokin tietty tuote on maksanut, niin vastaa, että et halua kertoa hintaa (pidät muita niin tyhminä, että he eivät osaa itse selvittää hintaa  muualta).

32. Esittele kaupallista elämäntyyliäsi, niin saat paljon kavereita.

33. Älä piittaa tuotteiden ekologisuudesta ja eettisyydestä. Se ei kiinnosta ketään.

34. Osta mahdollisimman kallista tavaraa ja merkkituotteita, niin sinusta tulee suosittu. Kirppiskama kaikottaa kaverit.

35. Oleile ulkona kylmässä säässä ilman takkia ja kaulahuivia. No, huivihan (siis Acnen Canada-huivi tai Vuittonin logohuivi) on joka tapauksessa vain koriste eikä sen tarkoitus olekaan lämmittää ja suojata kaulaa.

36. Esittele elämänkumppaniasi auliisti, tahtoipa hän sitä tai ei.

37. Korosta ihmissuhteesi olemassaoloa mainitsemalla "poikkis" tai "aviomieheni".

38. Mainosta, että sinulla on rakkaita ja ihania ystäviä, vaikka todellisuudessa näet heitä vain harvoin ettekä ole enää kovin läheisiä.

39.Vaikka kuinka pidät ystävistäsi, niin julkaise valokuvia, joissa itse näytät hehkeältä ja ystäväsi näyttävät rumilta ja lihavilta.

40. Hanki luksuslaukku, jonka logo näkyy kilometrien päähän, mielellään  Louis Vuittonia, Chanelia, Pradaa tai mitä tahansa sellaista, johon menee ainakin puolet kuukausipalkasta. 

41. Pidä huoli, että hihan alta pilkistelee kallis kellosi (Michael Kors, ruusukultaa), jonka vieressä on muutama rannekoru.

42. Pue lapsesi aina kauniisiin ja upouusiin vaatteisiin.

43. Jakele ystävillesi erilaisia alekoodeja kauppoihin.

44. Jos saat jonkin tuotteen ilmaiseksi, niin kehu ja ylistä sitä, vaikka et olisi siitä oikeasti pitänytkään.

45. Hehkuta ulkomaanmatkojasi ylisanoin. Älä kerro, että eksyit matkalla hotellille, että huone oli nuhruinen ja aamupalalla oli vain painunutta kahvia ja kuivaa leipää. Kerro sen sijaan täydellisestä ultimate-lomaelämyksestä.

46. Ole aina meikattu, puunattu ja föönattu ja valita silti, että näytät ihan kauhealta.

47. Ota paljon valokuvia. Ihan kaikesta. Ihan joka paikassa. Muista vino kuvakulma!

48. Käytä tuntemattomistakin kanssaihmisistä sanoja "murut" ja "ihanaiset".

49. Käytä englannin kieltä paljon, koska se on coolimpaa.

50. Älä ole persoonallinen.

Kommentit

 1. Ooo, moni osui ja upposi! :D You know, muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti aluksi kirjoittaa 10 vinkkiä, mutta niitä tulikin noin monta, koska ammenettavaa riitti niin omasta kuin toistenkin blogeista :)

   Poista
 2. Ihan selkeesti olet käynt hakemassa winkkejä minun blogistani =D Pitäisköhän aloittaa toinen blogi,
  sellainen Blogistaniassa elävän otuksen juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan selkeesti, olet oikea stereotyyppi bloggaajasta :D :D Ei vaan oikeesti, hyvä, että kaikki ei elä Blogistaniassa!

   Poista
 3. Nauroin tällä aika reippaasti, paljon löytyy stereotyyppisiä bloggaajia ja ehkä osa noista napsahtaa itseenkin ainakin kulutushysterian puolelta (hienosti työttömänä tietenkin!). Sai vaan nuo kommentit elämän siloisuudesta pohtimaan olenkohan sittenkin lopulta negatiivinen, kun en ole tainnut kovin positiivisessa valossa ihan kaikkea esittää. Toisaalta onko tuo tarvekaan, mutta mietin että ehkä ihmiset silottelee asioita koska ihmiset tykkää lukea positiivisia juttuja, ei monia kiinnosta lukea "LIFE SUCKS, elämä on paskaa"-juttua.

  Oli niin kivoja postauksia täällä, että jäin lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin keneenkään sopii nuo kaikki, vaikka rehellisesti sanoen muutama erittäin suosittu bloggaaja olikin mun inspiraationa. Osa napsahtaa itseenikin :)

   Mun mielestä tietynlainen realismi on blogeissa vaan hyvästä, mutta jatkuvat negatiiviset jutut karkottaa lukijat ja tottakai on kiva lukea positiivisia juttuja. Minä yritän kulkea kultaista keskitietä eli välillä kirjoittaa tosi vakavista ja ikävistäkin aiheista, koska nekin kuuluu elämään ja välillä taas liidellään jossain pilvenhattaralla ja kaikki on vaan niin ihkuu :)

   Tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 4. Blogin on tarkotuskin kertoa positiivisuudesta, kuka jaksaa lukee jotain valittamista ja negatiivistä paskaa ? Ne blogit jotka käyttää niitä positiivisia aiheita saavatkin eniten lukijoita:D kuka nyt haluaa kertoa blogiinsa kaikkien nähtäville elämänsä epäkohdista. Alkoi oikeen ärsyttämään niin oli pakko kirjoittaa xd

  VastaaPoista
 5. Kiva, kun kirjoitit :) Ja sori, ei ollut tarkoitus ärsyttää :) Oikeassa olet, positiiviset aiheet/blogit saa enemmän lukijoita, mutta toisaalta taas saan aina paljon kiitoksia siitä, että kirjoitan vaikeistakin aiheista. Ja onhan olemassa niitäkin blogeja, joissa puidaan elämän ikäviäkin asioita, kriisejä ym. ja niilläkin on omat lukijansa ja vertaisryhmänsä.

  Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että blogi tai esim. Facebook ei ole niitä kanavia, missä omia huolia puretaan ja vatvotaan ja ladataan se kaikki negatiivinen paska jopa tuntemattomien ihmisten silmien eteen ja tajuntaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)