Daim-palat mokkapalojen tyyliin

Näin viikko sitten perjantain ja lauantain vastaisena yönä enneunen, joka toteutuikin... Eikö olekin mystistä? :) Tein unessa Daim-paloja ja aamulla kun heräsin, niin ajattelin, että olen kyllä todella pro, kun unissanikin kehittelen leivontaohjeita. Ja kuten enneunilla on tapana, tuokin uni toteutui, koska sitten lauantaina leivoin Daim-palat unessa näkemäni ohjeen mukaan! Aika meediomaista, etten sanoisi :) Etenkin kun onnistuin laatimaan näin hyvän ohjeen, vaikka itse sanonkin. Leivonnaiset ovat tietysti makeita, mutta arvioijaraadin mukaan eivät liian makeita ja sopivat erinomaisesti nautittavaksi kahvin kanssa. Minun mielestäni nämä sopivat nautittavaksi sellaisenaan, pikkupaloiksi leikattuna, jälkkäriksi tai jopa karkkipäivän herkuksi.
Kyseessähän on vähän modattu mokkapalaohje eli ihan perushelppo toteutettava. Tässä ohjeessa jujuna on pieni suklaamäärä, joka tekee taikinasta mehevän ja maukkaan. Pohjaan ei tule Daimia, mutta pinnalle rouhitaan perinteisiä Daim-patukoita ronskilla kädellä. Onko kukaan muu muuten minun lisäkseni muuten huomannut sitä, että Daimin kova karamellipohja on nykyisin pehmeämpää kuin ennen? Ennenhän se oli todella kovaa, mutta nyt rasahtaa ihan helposti rikki ja murenee helpommin. Liekö tullut Maraboulle kuluttajapalautetta siitä, että huonot hampaat lohkeavat Daimia haukkaistessa? 

Tässäpä teille ohje, jota suosittelen kokeilemaan: 


DAIM-PALAT

Pohja: 
150 g margariinia/voita
50 g tummaa suklaata

4 munaa
3 dl sokeria

1 1/2 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:
5 rkl voita
 5 rkl maitoa
n. 4 dl tomusokeria
 3 rkl kaakaojauhetta

n. 4 Daim-patukkaa

1. Sulata margariini ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita munasokerivaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja margariini-suklaaseos.
4. Levitä taikina syvälle uunipellille.
5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia ja jäähdytä.

6. Rouhi Daim-patukat palasiksi.
7. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon muut ainekset (paitsi Daim-rouhe!) 
Tomusokeri ja kaakaojauhe kannattaa siivilöidä.
Jos kuorrute on liian paksua, lisää maitoa ja jos se on liian löysää, niin lisää tomusokeria.
8. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele pinnalle Daim-rouhe.
9. Leikkaa palasiksi, kun kuorrute on jähmettynyt.

Kommentit

  1. Näyttää ihan uskomattoman hyvältä!! Mäkin kerran laitoin mokkisten päälle Daimia ja tuli tosi tosi hyviä. Eikä kyllä hullumpaa oo perinteinen Daim-kakkukaan. AInut vika siinä on se, että meinaan syödä sen yhdellä kertaa :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä halusin jättää kahvin maun kokonaan pois näistä ja tehdä suklaan makuisia, koska oon vähän kyllästynyt mokkiksiin (taas yksi näitä mun kyllästymisiä). Taitaa olla ihan sama mihin Daimia tunkee, sillä lopputulos on aina sellainen, että tekee mieli syödä yhdellä kertaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)