Suklaa-appelsiinitäytekakku


Rakastaako joku muukin kuin minä appelsiinin ja suklaan yhdistelmää? Fazerina on aina ollut suosikkini, mutta paljon parempaa on Divinen reilun kaupan suklaa, joka on niin pehmoista maitosuklaata, että se sulaa suuhun eikä siinä ole "Fazerin makua" eli tympeää, läpitunkevaa perusmakua, joka on mielestäni kaikissa Fazerin suklaissa. Eihän tuollaista saisi sanoa ääneen, koska itsenäisyyspäiväkin lähestyy ja Fazerin sininen on kansallisherkkumme, mutta minä en ole koskaan siitä pitänyt. Toki sitä suklaanarkkina syön!

Suklaa-appelsiinifania hemmotellaan muuten tänä vuonna Yves Rocherilla, jonka Kaakao & appelsiini -sesonkisarjaa kävin hamstraamassa sen verran, että tuotteiden tuoksu alkaa jossain vaiheessa varmasti ellottaa... Yves Rocherilla oli parisen vuotta sitten vastaava sarja ja minua harmitti hirveästi, ettei se jäänyt pysyvästi valikoimaan, mutta nyt tuota makeaa ja herkullista tuoksua on saatavilla niin käsivoiteena kuin muinakin tuotteina. Jos tuoksun Fazerinalle, niin se johtuu juuri noista tököteistä!

Mutta nyt siihen kakkuun... Eräs ystäväni neuvoi minulle kerran idioottivarman kakunkuorrutteen ja -täytteen ja olenkin hyvin kiitollinen ohjeesta, jolla olen loihtinut aina onnistuneet suklaakakut ohjetta eri tavalla varioiden. Lyhyesti sanottuna ideana on, että vaahdotettuun kermaan tai vaniljavaahtoon sekoitetaan sulatettua suklaata ja tuorejuustoa. Kuohukermasta tehdystä vaahdosta tulee jämäkämpi ja ehdottomasti parempi kuin jostain vaahtoutuvasta keinoainevaniljakermasta, mutta aika monesti olen creme vanillastakin täytteen tehnyt ja se on ollut oikein maistuva ja toimiva.

Minulta kysellään usein ohjeita tekeleisiini ja vaikka kirjoittelen ruokaohjeita työksenikin, niin suurin osa valmistamistani ruoista ja leivonnaisista on "omasta päästä" eikä niille ole ohjetta tai jos on, niin se on vaikeaselkoinen (kuten laatijansakin). Tälle kakulle on sentään ohje olemassa ja olen niin monelle tätä kakkua hehkuttanut ja luvannut jakaa ohjeen, että tässä se nyt tulee. Kakku on helppotekoinen, vaikka ohje saattaa vaikuttaa monimutkaiselta. Kakkupohjan ohjetta en tähän kirjoittele, sillä jokainen löytää perusohjeen keittokirjasta tai googlettamalla.


SUKLAA-APPELSIINITÄYTEKAKKU

4 munan täytekakkupohja

Appelsiinisuklaatäyte
2 dl  kuohukermaa
1 rasia appelsiinituorejuustoa
1 levy taloussuklaata
sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan

Vaahdota kerma.
Notkista tuorejuusto eli sekoita pehmeäksi esim. haarukalla.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita vähän jäähtyneenä appelsiinituorejuuston joukkoon.
 Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
 Anna jähmettyä jääkaapissa ennen levittämistä.

Suklaakuorrute
2 dl kuohukermaa
1 rasia Philadelphia Marabou -suklaatuorejuustoa
sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan

Vaahdota kerma.
Notkista tuorejuusto ja vatkaa kermavaahdon joukkoon.
Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Anna jähmettyä jääkaapissa ennen levittämistä.

Lisäksi kakun väliin:
appelsiinimarmeladia

Kakun kokoaminen:
Kostuta kakku esim. sitruunalimonadilla.
 Levitä kerrosten väliin appelsiinimarmeladia ja appelsiinisuklaatäytettä.
Kuorruta kakku suklaakuorrutteella.

Huom! Jos haluaa vähän helpottaa työskentelyä,
 niin kerman voi vatkata kerralla ja jakaa sitten kahtia 
eli puolet kermasta käytetään appelsiinitäytteeseen ja puolet suklaakuorrutteeseen. 


Kakku ei ole kondiittoritaitojeni mestarinäyte, koska minulla ei ole edelleenkään kunnollista eli minkäänlaista pursotinta ja tein kakun vanhempieni luona, missä ei ollut koristevalikoimaa ja kaivoin kaapista Pandan suklaapallot koristeeksi. Eihän nuo nättejä ole, ryppyisiä palluroita, mutta kuten töissäkin sanon, niin maku on pääasia! Ja yksinkertainen on kaunista! Yksinkertaisuudesta pidän myös siinä mielessä, että olen kaiken sokerimassahuuman keskellä ryhtynyt harrastamaan peruskakkuja ja tämä kakku jos mikä on yksinkertainen, helppo ja varmasti onnistuva makuelämys.

Olin ahneahmatti ja maistoin kakkua heti kun se oli valmistunut ja hyväähän se oli, mutta parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakku myös leikkautuu kauniisti kerroksittain kunhan se on saanut olla kylmässä. Mutta tämä ahneahmatti ei tajunnut kakkuhimoissaan ottaa yhtään kuvaa leikatusta kakusta, joten tässä kuvia vain koko komeudesta:




Kommentit

  1. Mä tein samanlaisella valkosuklaisella kuorrutteella Minean 1vee kakun ja tykkäsin tosi paljon! Fazerina on yks mun suosikkeja ja rakastuisin varmasti tätäkin! Minkäköhän syyn keksisin kakun leipomiseen?!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)