Marsipaanipossut, possukakku ja sokerimassa-Snoopy

"Mistä sulle tollanen possuinnostus tuli?", kysyi minulta ihminen, jolle oli kertonut tekeväni marsipaanipossuja. Vastasin, että en tiedä. En yleensäkään tiedä, mistä ihmeestä ideani päähäni pompsahtavat, mutta jostain ne ilmiintyvät jopa itseni yllättäen. Possuinnostus oli oikein kiva, sillä vaaleanpunaisen marsipaanin käsittely oli oikein terapeuttista ja mukavaa väkertämistä. Tein muutaman pikkuisen possun lahjaksi, possukakun sekä käsillätekemisinnostuksessani sokerimassasta Snoopyn erityismukavalle naapurilleni, joka on tunnustautunut mustavalkoisen koiran faniksi. Snoopy on helppo hahmo piirtää ja jo melko pienenä tyttönä leikkasin piparitaikinasta Snoopyn, mutta kolmiulotteisen hahmon muovailu olikin vähän haastavampaa ja lopputuloksena oli muilunaama-Snoopy. Kuvat vähän hämäävät ja saavat pikkuhahmot näyttämään suurilta. Snoopy oli alle 10 cm korkea ja pikkupossut myös, mutta kakku oli ihan oikean kuivakakun kokoinen. Pitäisi kai aina laittaa tulitikkuaski viereen, että mittasuhteita olisi helpompi hahmottaa.

Keski-Euroopassa on tapana ostaa lahjaksi marsipaanikoristeita ja siellä on kauppoja, jotka ovat erikoistuneet näihin pieniin ja monesti hyvin taidokkaisiin hahmoihin. Minua vähän arvelutti antaa omatekemiä väkerryksiä lahjaksi, mutta onneksi tiesin lahjojen saajien olevan sellaisia, jotka osaavat omin käsin tehtyä pikkulahjaa arvostaa. Marsipaani- ja sokerimassakoristeiden tekeminen on helppoa ja suosittelenkin tällaista askartelua jokaiselle, joka haluaa tehdä itse jotain pientä ja milloin mihinkin teemaan sopivaa.
Muilunaama, mutta korvat ei oikein meinanneet pysyä, ellei niitä painanut kunnolla kiinni.
Jouluinen kello kaulassa.
Häntä sojossa.

Kaikki näyttää niin paljon paremmalle sellofaaniin käärittynä.
Kuivakakku höystettynä jouluisilla mausteilla ja päällystettynä vaaleanpunaisella marsipaanilla.


Kaunis paketti on jo puoli lahjaa,
Vaikka itse sanonkin, niin kakusta kääreineen tuli ihan sikahieno. Kirjaimellisesti.
Pikkupossujen kinkkuosasto.
Kaksi pikkupossua ehti kuvaan, muut oli jo annettu ilahtuneille ja ihanille ihmisille.

Kommentit

 1. Ihan mahtavia pikkuotuksia! Mä en oo vielä koskaan tehnyt mitään marsipaanista tai muistakaan kakunkuorrutteista, mutta voisin kokeilla sokerimassaa parin kuukauden päästä Minean synttäreille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Suosittelen kokeilemaan sokerimassaa tai marsipaania! Se on vähän kuin muovailuvahalla leikkisi :)

   Poista
 2. Vau onpas hienot!! Jouluinen snoopy kulkunen kaulassa on niin upea!! :) Ei ole täälläkään tullut koskaan kokeiltua syötävistä massoista koristuksia. Kai se on savikurssilta niin iskostunut, ettei ollut mun vahvuuksissa :D Mutta ehkäpä vaan pitäisi uskaltaa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeile ihmeessä, koska massan käyttö on tosi helppoa. Minäkään en ole ollut mikään kovin etevä saven tms. muotoilija, mut marsipaaniotuksista olen aina tykännyt, koska ne onnistuvat aina.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)