Oho, minäkin sisustin, ihan pikkuisen vaan

Pidän kaikesta kauniista ja haluan ympäröidä itseni kauniilla esineillä, mutta en voi sanoa olevani sisustusihminen. Etenkin kun asun väliaikaisessa asunnossa, jota ei edes kannata sisustaa mitenkään erityisesti ja pidänkin tätä asuntoa vain kaikkien tavaroiden sijoituspaikkana ja välivarastona. En ole sisustusihminen myöskään siksi, koska en halua sulloa asuntoani täyteen krääsää vaan haluan pitää esillä vain muutamia kivoja juttuja. En halua ostaa turhaa tavaraa ekologisista syistä ja olen päättänyt, että vähemmälläkin pärjää. Ostan leikkokukkiakin erittäin harvoin niiden epäekologisuuden vuoksi ja olen ylionnellinen, kun joku lahjoittaa minulle kukkia tai ihan mitä vaan.

En kuitenkaan pysty olemaan täysin ostolakkoinen ekohippi vaan välillä ostan jotain pientä, mistä tulee hyvä mieli ja mistä on pitkään iloa. En ole aikoihin ostanut yhtään mitään kivaa pientä kotiin, koska haluan, että mahdollinen muuttokuorma olisi sitten joskus mahdollisimman kevyt ja minusta kaikenlaisen tilpehöörin hankkiminen on turhaa. On kuitenkin aika mälsää, jos ei ikinä osta mitään ja ihan esteettisen asumismukavuuden kannalta on hyödyllistä ostaa jotain - muutenkin ahistaa käkkiä tässä kämäisessä kämpässä.

Yleensä ostan lähes kaiken alennusmyynneistä tai sitten en raaski ostaa yhtikäs mitään, mutta kun käväisin eräänä sunnuntaina Puttipajan myymälässä, niin ostin normaalihintaisia kynttilöitä. Outlet-puolella olisi ollut tuoksukynttilöitä edullisesti, mutta niitä en voi polttaa, koska ne aiheuttavat hengitystieoireita ja silmien kutinaa. Puttipaja myy krääsää siinä missä muutkin sisustuskaupat, mutta yritys työllistää suomalaisia ja haluan kynttiläostoksillani kannattaa suomalaista yrittämistä. Vaajakoskella sijaitseva Wanha Paja on myös aika kiva kauppa ja ostosreissun ohessa voi käydä vaikka kävelyllä Naissaaren viehättävissä maisemissa. Myymälästä tarttui mukaan muutama kiva pikkujutska kynttilöiden lisäksi. Ostin koristusnauhaa ja yhden liinan ja kynttilänalusen ja on ehkä mielikuvituksen puutetta, että ostaa lähes samanlaisen lautasen, mitä jo omistaa. Paitsi että se aiempi on iso ja valkoinen ja uusi on pieni ja musta. Olin suunnattoman iloinen uusista sisustuselementeistäni ja myös kukkasista, joita olin saanut ja toivon, että tunnelma välittyy kuvien kautta teillekin.

Mummon (ei oman vaan sen ainoan elossa olevan tärkeän vanhan ihmisen) daaliat
 ja äidin auringonkukat, kultapiiskut ja syysasterit.

Koristeet itse kerättyä ekologista luomua, päihittää krääsäkauppojen blingbling-koristeet.
Asetelma epäpaloturvallinen, mutta poistan koristeet sitten, kun raaskin polttaa kynttilää.
Taustalla pihlajanmarjatabletti, jonka pummin äidiltä.
Ei yhtään minun värejäni, mutta niin ihanan syksyinen väriyhdistelmä, etten voinut vastustaa.
Alla se uusi musta lautanen.
Tämäkin syksyn värejä. Tykkään.
Alla se vanha valkoinen lautanen.
Tämä on jo übersisustamista minulle!
Vanha hurrikaanilyhty, jonka somistin uusilla nauhoilla
 ja vanhalla hopeisella koristehiekalla.
Liina, kynttilä ja nauhat Puttipajasta. 
Millaistahan olisi elää asunnossa,
jossa kaikki olisi näin omannäköistä ja kaunista?
Ween Maan Wiljaa -markkinoilta ostetut kuivakukat. Ilostuttavat pitkään.
Näitä voisi hyödyntää myös kranssiaskarteluun.


Viime keväältä jäänyt kynttilä eli vielä vähän vihreää.
Valoa parvekkeelle. Pienessä lasilyhdyssä poltan tuoksukynttilät,
joita en voi sisällä polttaa.
Kesää ja syksyä: kukkia, pimeyttä ja kynttilänvaloa.
Parvekkeen hämärät kukat.
                               
KAUNISTA JA VALOISAA SYKSYÄ!

Kommentit