No more bad hair days - testissä Moroccanoilin kulttituote ja uutuudet

Jos jostain itsessäni pidän, niin hiuksistani, mutta välillä ne aiheuttavat minulle päänvaivaa (hehheh). Joskus ne ovat hirmuisen tuuheat, kiiltävät ja hyvinvoivat, mutta hiukseni ovat päässeet menemään huonoon kuntoon ja viimeisen puolen vuoden aikana minulta on lähtenyt paljon hiuksia. En liioittele vaan tiedän sen siitä, että kihartaessa hiukset ikään kuin loppuvat kesken ja ponnari on luiru kuin nälkäänähneen rotan häntä. Lisäksi hyvästä hoidosta huolimatta hiusten latvat ovat takkuiset, vaikka niitä kuinka hoidan ja minusta tuntuukin välillä, että joku on käynyt vaihtamassa omat ihanat hiukseni jonkun toisen ei niin ihaniin hiuksiin.

Olen nykyisin arka hankkimaan uusia tuotteita ja hyvin skeptinen, koska olen kokenut niin paljon pettymyksiä eikä enää huvittaisi tuhlata yhtään euroa tuotteisiin, jotka eivät toimi. Sain kampaajaltani Sanna Piililtä Mikkelin Groovestylestä kokeiltavaksi trendikkäästä ja kehututusta Moroccanoil -sarjasta muutamia tuotteita ja uutuuksia. Moroccanoil markkinoi itseään vallankumouksellisena tuotesarjana, joka mullistaa hiustenhoidon ja monet julkkikset, kuten Jennifer Lopez, Scarlett Johansson ja jopa Madonna vannovat sen nimeen. Juupa juu, taas yksi tällainen ylimainostettu ja hulppeasti brändätty tuotesarja, ajattelin ennen tuotteiden kokeilemista... 

MOROCCANOIL TREATMENT -HOITOÖLJY JA TREATMENT LIGHT -HOITOÖLJY 
Pikkuiset testeripullot
En ole kauneudenhoitoöljyjen ystävä, tai sitten öljyt eivät ole minun ystäviäni. Kaikki öljykokeiluni ovat epäonnistuneet enkä enää osta yhtään kuivaöljyä. Mitä kuivaöljyjä ne edes ovat, yhtä öljyisiä ovat kuin muutkin öljyt, eivät imeydy iholle ja hiuksiin jätettävät öljyt tekevät hiukseni vain painaviksi lötkömadoiksi. Kokeilin monien hehkuttamaa kylmäpuristettua kookosöljyäkin kauneuteni hoidossa, mutta se ei toiminut ollenkaan. Eikä toiminut puhdas ja kallis arganöljykään, joka haisee kamalalle, ei sovi iholleni eikä hiuksilleni. Päätinkin, että en enää hölvää öljyjä ulkoisesti vaan nautin ne sisäisesti. 

Olin siis enemmän kuin skeptinen, kun testasin Moroccanoil-hoitoöljyjä. Moroccanoil treatment -hoitoöljy on sarjan tunnetuin tuote, jota kutsutaan usein kulttituotteeksi, ja vuonna 2012 se valittiin Trendi-lehdessä parhaaksi hiusöljyksi, Me naiset -lehdessä testivoittajaksi ja myös Evitassa ja Cosmopolitanissa se pääsi vuoden parhaat -listalle. Kummankin öljyn luvataan tekevän hiuksista silkkiset, terveet, kiiltävät ja elinvoimaiset ja niiden jopa luvataan parantavan hiuslaatua. Niitä voi käyttää hiusten hoitoon, muotoiluun ja viimeistelyyn eivätkä ne kerrostu hiuksiin vaan hoitavat kemiallisista käsittelyistä kärsineet hiukset ja suojaavat ulkoiselta rasitukselta. Öljyt sisältävät omega 3- rasvahappoja, vitamiineja, hiuksia suojaavia antoksidantteja sekä arganöljyä ja silikoneja. Tuotteita voi käyttää sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin. Tuotteet lupaavat pitää lennokkaat hiukset kurissa ja hoitaa latvat tehokkaasti. Hoitoöljyä voi levittää kuiviin hiuksiin ennen värjäystä, mikä tasaa huokoisuutta ja auttaa väriä levittymään paremmin. Hoitoöljyä voi myös sekoittaa väriseokseen, kun haluaa parantaa värin imeytymistä ja lisätä kiiltoa sekä suojaa. Aikamoiset lupaukset siis!

Hoitoöljyn luvattiin nopeuttavan hiusten kuivumista ja ajattelin, että höpölöpö! Hiuslaatuni on erittäin hitaasti kuivuvaa ja kuivumiseen menee yleensä pari tuntia. Vaikka kuivaan hiukseni pyyhkeeseen illalla nukkumaan mennessä, ne saattavat olla vielä aamulla kosteat. Yleensä en siis voi pestä hiuksia ennen johonkin lähtemistä, koska pitäisi odotella hiusten kuivumista tuntikausia (en tykkää föönata). Nyt on muutaman kerran käynyt niin, että olen pessyt hiukseni keskellä päivää ja laittanut hoitoöljyä hiuksiin ja oho! Hiukset kuivuvatkin lähes tunnissa! Olin hämmästynyt ja aloinkin pohtia, että mihin kemialliseen reaktioon hiusten nopeampi kuivuminen oikein perustuu.

Hämmästyttävää on myös se, että tuote ei jätä hiuksia yhtään öljyisen eikä tahmaisen tuntuiseksi eikä ylihoidetuiksi vaan täydellisen luonnollisiksi. Kokeilin jopa annostella öljyä liikaa, mutta se imeytyi oikein hyvin. Sama määrä jotain muuta öljyä olisi aiheuttanut karmean lopputuloksen. Huonokuntoiset latvani oikein ryystivät öljyä, mutta hyväkuntoisiin hiuksiin tuotetta riittää paljon pienempi määrä. Öljyjen käytössä onkin muistettava, että pieni määrä riittää eikä Moroccanoilia tarvitse hölvätä. Vaikka pullolla on hintaa noin viisikymppiä, niin öljyn riittoisuus takaa sen, että hankinta kannattaa. 

Olen käyttänyt öljyä pääasiassa niin, että olen laittanut sitä hiuksiin pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Hiusten harjaaminen aamulla on ollut minulle tuskallista, sillä ne ovat olleet takkuiset riippumatta siitä, mitä ainetta olisin niihin laittanut. Ette voi kuvitellakaan sitä riemua, kun harja kulki hiusten läpi helposti, hiukseni olivat luonnollisen kiiltävät eivätkä menneet koko päivänä takkuun! Öljy myös kiharsi taipuisia hiuksiani ja hiukset toden totta näyttivät elinvoimaisilta! Tämä tuote on aivan ehdoton talvella, koska se poistaa sähköisyyttä - tämä tuli testattua keinokuituisen vaatteen kanssa. Hiukset tuoksuivat puhtaalle eikä niissä ollut ärsyttävää voimakasta tuoksua. Tuotteiden tuoksu on täyteläinen, mielestäni vähän vaniljainen (ei sellainen Body Shopin vaniljahuulikiillon äppy lemu vaan kuin aidon vaniljan) ja samalla kuitenkin raikas. Nuhruisiin hiuksiin sipaistuna öljyn tuoksu antaa tunteen, että hiukset ovat puhtaat. Mielestäni hiukset tuoksuvat vähän samalle kuin olisi käynyt kampaajalla ja monet naiset tykkäävät juuri tuosta "olen juuri käynyt kampaajalla" -tunteesta ja tuoksusta. Tämä öljy on minulle nyt korvaamaton, sillä tarvitsen tuotteen, joka palauttaa hiukseni taas eloon. Kuva puhukoon puolestaan. 

Kyllä karva kiiltää!
Toinen öljyistä oli Treatment light -hoitoöljy, jota suositellaan hennoille ja/tai vaaleille hiuksille. Näiden kahden öljyn välillä en huomannut kovinkaan suurta eroa, mutta olen tyytyväinen, että kokeilin molempia. Minulle sopii paremmin Moroccanoil treatment -hoitoöljy, koska se on hoitavampi. Tosin minulla on hennot hiukset ja siksi Light-öljyn pitäisi sopia paremmin. Hyväkuntoisille hiuksille Light-öljy varmasti riittääkin. Kokeilin kumpaakin tuotetta myös viimeistelyyn ja nyt sanon heipat monille viimeistelytuotteille! Kun laitan hiukset kiinni, niin monesti sipaisen jotain kiiltoa antavaa viimeistelytuotetta latvoihin, etenkin jos latvat sattuvat olevan koppuraiset tai sähköiset ja viimeistelytuotteen ansiosta hiuksista tulee kyllä kiiltävät, mutta monesti klimppiset ja liian laitetun näköiset. Nyt siirryn käyttämään öljyä, joka antaa paljon paremman ja hoitavamman lopputuloksen kuin muut viimeistelytuotteet.


UUTUUS: LOISTELIAS KIILTOSUIHKE (Moroccanoil Glimmer Shine 100 ml)

Pullon kyljessä sanotaan näin: "Näkymättömän kiiltohunnun hiuksille luova viimeistelysuihke". Höh, mikä järki on koko suihkeessa, jos se on näkymätön?! Siinäpä se järki onkin, sillä hienojakoinen suihke antaa hiuksiin luonnollista kiiltoa. Tuote sisältää paljon arganöljyä ja lisäksi vitamiineja ja antioksidantteja ja megahyvää tuotteessa on se, että tuote antaa hiuksille suojan ympäristön haittavaikutuksia eli esim. aurinkoa, klooria ja merivettä vastaan.

Monet kokeilemani kiiltotuotteet latistavat hiuksia, eivät anna kunnollista kiiltoa tai sitten hiuksista tulee ylikiiltävät tai tuoksu on liian voimakas. Loisteliaan kiiltosuihkeen tuoksu on samantyyppinen kuin hoitoöljyissä eli täyteläinen, jotenkin vähän luksuksellinen ja myös tämä tuote sopii hiusten nuhruisuuden freesaajaksi. Tuote sopii erinomaisesti arkikäyttöön, koska se ei tee hiuksista liian kiiltäviä vaan antaa upean ja terveen kiillon ja heijastaa valoa ja jopa korostaa hiusväriä. Kampausten viimeistelyyn tuote sopii loistavasti, sillä se ei monien muiden vastaavien tuotteiden lailla latista hiuksia yhtään. Tuotteen suihke on sumumaisen hienojakoinen ja siksi lopputulos on tasainen. Olen nyt muutaman viikon ajan suihkutellut tuotetta ahkerasti eikä sitä ole kuitenkaan kulunut paljon eli tämäkin tuote on erinomaisen riittoisa ja hintansa väärti.

Tuotteen käyttöohjeessa lukee, että ÄLÄ kosketa hiuksia 3-4 minuuttiin aineen imeytyessä. Jos jotain kielletään, niin minä teen sen varmasti. Koskin hiuksiini ja nyt tiedän, miksi tuo ÄLÄ-sana on isolla. Siksi, koska aineen pitää antaa imeytyä rauhassa ja niihin kohtiin, mihin koskin, jäi vähän öljymäinen pinta, ilmeisesti siksi koska aine ei saanut rauhassa imeytyä. Kun olin suihkuttanut tuotetta ensimmäisen kerran hiuksiini, olin sitä mieltä, että ei toimi, ei toimi. Kunnes tuote imeytyi, harjasin hiukset ja tadaa: minulla oli kiiltävät, upeat ja tuuheat hiukset! 
Heti kiiltosuihkeen suihkuttamisen  jälkeen.
Muutaman minuutin päästä,
 kun aine oli imeytynyt ja olin harjannut hiukset.
Amazing, eikö?
Voimakkaasti valoa heijastava? Todellakin!

UUTUUS: KIHARAVAAHTO (Moroccanoil Curl Control Mousse 150 ml)

Aah, miten ihanan raikas tuoksu! Aaah, miten ihana vaahto! Olen niitä ihmisiä, jotka hihkaisevat riemusta, kun huoltoaseman tai ravintolan vessassa on saippuaa, joka muuttuu hattaranpehmeäksi vaahdoksi sitä annostelijasta pumpatessa. Kiharavaahdon koostumus on juuri tällainen ja vaahtoa on helppo annostella. Mutta tämänkin tuotteen kohdalla kannattaa muistaa, että sitä ei saa annostella liikaa. Sekin tuli testattua, kun innostuin vaahdosta ja levittelin sitä hiuksiini turhan paljon!

Minulla on luonnontaipuisat hiukset ja haluan usein pitää hiukseni kiharalla tai ainakin laineikkaana. Olen kokeillut monia, monia kiharasuihkeita ja kiharanvirkistäjiä ja suurin osa kokeilemistani tuotteista on yhtä tyhjän kanssa. Kiharavaahdon luvataan kesyttävän kiharat eli estävän pörröisyyttä, antavan pitoa sekä lisäävän kiiltoa ja pehmeyttä. Kiharavaahto antaa hiuksille rakennetta ja mielestäni tämä tuote on erinomainen kampausten pohjaksi. Parasta tuotteessa on, että se on tehokas ja toimiva, mutta hiukset eivät tunnu siltä, että niihin olisi läträtty muotoiluainetta. Tuote siis lunastaa lupauksensa siitä, että se ei kerrostu eikä tahmaa. Tästä syystä kiharavaahtoa voi lisätä päivän mittaan kuiviin hiuksiinkin. Vaahto kuivuu nopeasti ja kuin taikaiskusta nuupahtaneet kiharat ovat virkistyneet ja lennokkaiden, pörröisten latvojen tilalla on kauniit kiharat.

Tämä kuva on muuten otettu seuraavana päivänä kiharavaahdon laittamisen jälkeen! Kiharat tein niin, että laitoin pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin hoitoöljyä ja sitten kiharavaahtoa ja puristelin/rypistelin kiharat sormin. Yleensä saan puristelumenetelmällä ihan kivat kiharat, mutta vaahdon ansiosta hiuksistani tuli vielä kiharaisemmat eikä hiuksissa ollut tunnetta, että niihin olisi laitettu muotoiluainetta. Tämäkin tuote siis todella imeytyy hiuksiin ja toimii muuten säässä kuin säässä - työmatkapyöräilijänä tämä tuli todistettua.
Curls, curls, curls
ENNEN/JÄLKEEN
Olen käyttänyt tuotteita nyt kolme viikkoa ja ehtinyt tehdä tuttavuutta tuotteiden kanssa oikein kunnolla ja myös tapani mukaan pohtia kaikkea. Jos jokin huono puoli tuotteista pitää etsiä, niin se, että ne eivät ole ekoa eivätkä luomua, mitä olen pääasiassa siirtynyt käyttämään. Yleensä puolustan ekologisia vaihtoehtoja, mutta nyt olen myynyt sieluni tavalliselle tuotteelle, koska Moroccanoil toimii niin hyvin eikä ekotuotteista valitettavasti ole hiusteni pelastajiksi. 

Moroccanoil-tuotteiden ja etenkin öljyjen luvataan vaikuttavan parhaiten pitkäaikaisessa käytössä. Olen jo muutaman viikon aikana huomannut muutoksen. Hiukseni ovat sileät ja kiiltävät ja harja kulkee niiden läpi sukkelasti. Yleensä sileiden hiusten salaisuus on suoristusrauta tai muu vastaava mekaaninen käsittely, mutta hiukseni ovat varmasti helpottuneet tiedosta, että niitä ei enää rääkätä muotoiluraudoilla. Pörröisyys ja "karvaisuus" on kadonnut  ja tilalla on helposti käsiteltävä tukka. Hiusten pehmeyttä ette voi virtuaalisesti kokeilla, mutta olen saanut kehuja sekä hiusten pehmeydestä että tuoksusta. Minulla ei ole virallisia "ennen ja jälkeen" -kuvia, mutta olen ottanut kesällä mattaisista hiuksistani kuvan liittyen erääseen kiharajuttuun, se toimikoon "ennen" -kuvana. Viimeinen kuva riittää ainakin minulle todisteeksi siitä, että olen löytänyt oikeasti ja loistavasti toimivat tuotteet, joita sekä minä että hiukseni rakastamme eikä meille tule enää huonoja hiuspäiviä.
ENNEN:
Hiukset ennen Moroccanoiliin tutustumista.
 Laadukkailla shampoilla pestyt ja laadukkailla hoitoaineilla
 hoidetut, silti vähän mattapintaiset.
JÄLKEEN:
Kolme viikkoa Moroccanoil -öljyjä: lopputuloksena näin upeat
 hiukset. Huom! Hiuksia ei ole suoristettu eikä muutenkaan
 käsitelty mekaanisesti.

LISÄTIETOJA JÄLLEENMYYJÄLTÄ:

Porrassalmenkatu 25
50100 Mikkeli
015-361 117

Vanhanpappilantie 3 
52100 Anttola
015-660 373
   www.groovestyle.fi

Kommentit