Tänään on hyvä päivä tehdä jotain kivaa ja ihanaa

Lauantaipäivät on luotu kaiken kivan tekemistä varten. Varsinkin tällaiset aurinkoiset, kauniit alkusyksyn lauantait. Viime viikolla väitin, että vielä on loppukesä, mutta punertavat vaahteranlatvat ja maahan pudonneet lehdet sekä kalenteri (oho, elokuun viimeinen päivä!) kertovat siitä, että kesä on ohi. Toki kesää voi käydä leikkimässä vielä ja veikkaan, että monet suuntaavat tänään vielä rannalle imemään itseensä auringonpaistetta ennen talven harmautta. Minä en ole rantaihmisiä, mutta ajattelin ulkoilla tänään paljon. Kävinkin jo reippaalla lenkillä koiraeläimen kanssa. Kuulaat syyspäivät ovat ihan parhaita ulkoiluun, vaikka rakastan myös kesäaamuja, jolloin voi sännätä aamulenkille topissa ja sortseissa. Nythän ulkona oli jo kylmä ja kaipasin varjoisilla kohdilla hanskoja ja kaulahuivia, mutta kun pääsimme auringonpaisteeseen, niin heitin takin pois. Hengittelin raikasta, syksyntuoksuista ilmaa oikein syvään ja päätin, että tästä tulee positiivinen päivä ja tein päätöksen, että olen tänään magneetti, joka vetää kaikkea hyvää puoleensa. Onnistuisiko sinultakin tällainen päätös?

Olen luonteeltani (yli)aktiivinen ja siksi elämäni keskittyy tekemisen ympärille ja minulle rentoutuminen on sitä, että teen jotain kivaa. Toki välillä on hyvä vaan lötköttäämötköttää, katsella leffaa tai lukea kirjaa, mutta pääasiassa tarvitsen jotain toiminnallista. Vähän niin kuin beagleni, joka on aina valmis lenkille ja riehumaan ja syömään, mutta kaivautuu hyvin mielellään pehmeisiin vällyihin makoilemaan ja kun se on huilannut, niin johan pitää taas olla jotain aktiviteettia. Jos muistatte Scatmanin, sen  viiksekkään ukon, niin saatatte muistaa, että hän lauloi "skibidibibabadabadabadabadom", mutta lauloi myös, että I wanna be a human being not a human doing. Hyvin sanottu, eikö vaan? Tarkoitus ei ole, että täytämme elämämme tekemisellä ja paikasta toiseen ravaamisella ja kiireen tunnulla vaan joskus on terveellistä ottaa aikaa itselle ja relata. Minun on pitänyt ihan opetella relaamista, koska aktiivisuus+paljon hommia aina ja koko ajan=kiire ja ahdistus. Mummot tuppaavat sanoa, että ei ne työt tekemällä lopu ja niinhän se on, niska limassa saa raataa ja kun yhden asian saa tehtyä, niin kohta pitää olla jo toisen kimpussa. 

Tärkeää ei mielestäni ole se, tekeekö jotain vai onko tekemättä vaan se, että kuuntelee itseään ja harrastaa sitä, mikä on se ihan oma juttu ja mistä tulee onnelliseksi. Jollekin se on tänään aivan varmasti marja- ja sienimetsään lähteminen (suosittelen!), joku menee Muotipäiville (suosittelen!) joku pakkaa bikinit laukkuun ja menee biitsille, joku naatiskelee terassilla, joku tekee perheen kanssa jotain (ympäripyöreä lause, mutta en tiedä, mitä perheen kanssa yleensä tehdään), joku kattaa pöydän ulos... Ulkona syöminen on aina hyvä vaihtoehto, söipä sitten ravintolan terasilla, omalla parvekkeella tai pihalla. Tänään aion muuten syödä jotain mielettömän hyvää! Herkut söin jo ahneuksissani eilen, joten tämän viikon namikiintiö on täysi, mutta omena-kaurapaistoksen voisin tekaista ja tietenkin jotain ylihyvää sapuskaa. 

Haastan nyt kaikki mukaan onnellisen lauantain viettämiseen. Olisi kiva kuulla, mitä sinun lauantaipäivääsi kuuluu ja mikä on sinulle se juttu, joka antaa sinulle voimaa ja saa sinut rentoutumaan. 

Mukavaa lauantaita!


Kommentit

  1. Tänään tosiaan on hyvä päivä tehdä jotain kivaa!! Mähän menin ja tein, tilasin nimittäin vähän vaatteita ;)!

    VastaaPoista
  2. Vaatteiden tilaaminen on aina hyvä idea ja aina kivaa :) Minä olen lähinnä vain surffaillut nettikaupoissa etsien epätoivoisesti syystakkia ja talvisaappaita ja olisi kiva tilatakin jotain eikä olla vain "ikkunaostoksilla".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)