Niittitennarit ja niihin sopivat korut

Kauan siihen menikin! Siis siihen, että löysin mieluisat tennarit. Edelliset tennarini on ostettu noin kuusi vuotta sitten kympillä Halosen outletistä ja ne ovat minulla vieläkin käytössä, mutta ne ovat ikävät jalassa enkä enää oikein pidä niiden väristäkään (ruskea pohjaväri/vaaleanpunaiset raidat). Saan sekä selkäni että kantapääni kipeäksi niillä kävellessä ja sama vaiva ilmiintyy lähes aina tasapohjaisia kenkiä käyttäessäni. En ole tennareiden enkä muidenkaan lättäpohjaisten kenkien ystävä, mutta aina ei voi korkkareitakaan käyttää.

Olen epätoivoisesti yrittänyt metsästää kivannäköisiä tennareita. Minulle on tärkeää, että kengät näyttävät hyviltä ja vähän spesiaaleilta ja että niillä on hyvä kävellä. Joskus riitti, että kengät sopivat jalkaan joten kuten, mutta jalkani ovat tulleet vuosien myötä vaativimmiksi. Olen käynyt sovittelemassa varmasti satoja pareja tennareita ja aina taivastellut sitä, miten kukaan voi jatkuvasti pitää kenkiä, joissa ei ole minkäänlaista tukea jalalle ja joilla käveleminen tuntuu siltä kuin olisi Aku Ankka. Ja jotka ovat vielä rumia tai eivät ainakaan mitenkään kauniita kenkiä. Ja kun näkee työpäivän aikana teineillä noin kolmesataa paria tennareita, niin ei hirveästi hotsita hankkia itselleen samanlaisia kenkiä. Tennarit kuitenkin puolustavat paikkaansa minunkin kenkäkokoelmassani siksi, koska ne eivät ole niin sporttiset kuin lenkkarit ja tennarit ovat mielestäni ihan jees vapaa-ajan kengiksi.

Minun jalkaani kiilakorkoiset kengät olisivat ne optimaalisimmat ja kaikkein paras onkin kävellä sellaisilla kengillä, joissa on muutaman sentin korkea ja koko kengän levyinen kiilapohja, ei siis mikään huippukorkea ja kapea kavio. Jos tuollaisia kenkiä löytyy, niin ne näytttävät lähes poikkeuksetta tätimäisiltä terveyskengiltä eivätkä kauniisiin kenkiin tottuneet jalkani suostu sujahtamaan moisiin ronttosiin. Matalahkoja, kiilapohjaisia tennareita ei ole olemassa ja siksi minunkin on tyydyttävä tasapohjaiseen malliin ja laitettava kantapään alle jokin pehmeä pohjallinen.

Tilasin kokeilun vuoksi Klingeliltä tennarit, täysin niiden ulkonäön perusteella. Noissa tennareissa on nimittäin asennetta! Kengät ovat aitoa mokkaa ja toivon, että mokka on hyvälaatuista ja kestävää. Minulla on mokkakengistä hyviä kokemuksia ja entiset tennaritkin ovat mokkaa ja vaikka en ole niitä niin ahkerasti hoitanut kuin muita mokkakenkiäni, niin ne ovat silti säilyneet hyvänä. Kenkiä olisi ollut saatavissa myös punaisena ja mustana, mutta päädyin harmaaseen, koska suurin osa kengistäni on mustia ja nämä näyttivät kivemmilta harmaana. Harmaa on hyvä valinta myös siksi, koska se on punaista helpommin yhdistettävissä muiden värien, kuten paljon käyttämieni violetin ja pinkin kanssa (tämä selittää myös kuvan taustavärin).

En tiedä, miten turhamaista ja pinnallista on hankkia koruja, jotka sopivat kenkiin, mutta sellaiset korut minulla nyt on. Kaulakorua en erikseen hankkinut, sillä se oli kenkätilauksen mukana tullut ilmaislahja. Yleensä ilmaislahjat ovat ärsyttävää krääsää ja myyn ne kirpputorilla, mutta tuo kaulakoru sattui olemaan samanhenkinen kenkien kanssa ja olinkin vähän hämmästynyt siitä, miten hyvin ne mätsäävät. Kun kävin Bijou Brigitessä pitkästä aikaa, tarttui mukaani rannekoru, joka ihan huusi minulle, että osta minut, kuulun yhteen niiden uusien tennareittesi kanssa! Tuollaiset rannekorut olen aiemmin kiertänyt kaukaa, koska niistä tulee ihottumaa, mutta nyt ajattelin kokeilla, pitääkö myyjien lupaama nikkelittömyys ja allergiavapaus paikkansa. Toivotaan, sillä tykästyin rannekoruun välittömästi ja yhtä ihastunut olen myös uusiin tennareihini, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyvältä.

Tennarit ja niihin mätsäävät korut.

Ne naisellisemmat yksityiskohdat


Ne rockimmat yksityiskohdat

Rannekoru

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)