Kynnet, jotka eivät sovi kotitalousopettajalle


Viime viikolla tein jotain, mitä en ole pitkään aikaan tehnyt. Ostin ei-ekokosmetiikkaa, silleen vaan marketista kuten suurin osa ihmisistä. Yleensä istun tietokoneen ääressä tuntikausia, vertailen tuotteita, luen ainesosaluetteloita ja sitten pitkän pähkäilyn ja salapoliisityön jälkeen tilaan tuotteen. Marketista ostaminen on paljon helpompaa, mutta koska olen pikkuhiljaa siirtymässä ekokosmetiikkaan, täytyy hankinnat tehdä netistä, sillä risma ja sitimarketti ei ekomeikkejä myy. Viime viikolla tein jotain poikkeuksellista ja ostin kynsilakan ihan normikaupasta. Ihan vain siksi, että tahdoin tuotteen heti, en jaksanut/ehtinyt istuskella koneella ja siksi, koska tuote vaikutti niin kivalta, katsokaas vähän glamouria elämään glitterin muodossa! Harvinaista minulle nykyisin, siis sekä glamour että glitter.

Ostin Lumene Natural Code Nail Styler 3D Glitter -kynsilakan ja tietenkin tunsin huonoa omatuntoa, koska en valinnut ekoisampaa tuotetta. Mutta tämä lakka ei sisällä tolueenia, DBP:tä eikä formaldehydiä. Toki muita myrkkyjä ja liuottimia se sisältää, kuten kynsilakat aina, mutta tämä olikin nyt minulle sellainen välimallin vaihtoehto. Lakka on väritöntä, mutta siinä on paljon pieniä hileitä ja isoja hileitä. Yksi hile karannut muuten sormenpäähänkin!


Lakkasin kynnet ohjeiden mukaan ensin aluslakalla, sitten kahdella kerroksella värilakkaa, glitteröin kynsien kärjet ja päälle laitoin vielä kerroksen päällyslakkaa. Lopputulos oli mielestäni enemmän kuin kiva ja olin onnellinen, että joskus minullakin on laitetun näköiset, erilaiset kynnet ja ihastelin kynsiäni innokkaasti. Työni vuoksi en voi käyttää lakkoja, ensinnäkin siksi, että se ei ole kovin soveliasta ja hygieenistä keittiöhommissa ja toiseksi siksi, että jatkuvan käsienpesun vuoksi lakat kuluvat helposti. Toki jos lakkakerros on kiiltävä ja kova, niin se suojaa kynsiä ja estää niiden lohkeilun ja ajattelinkin, että voisin töissäkin tällaista lakkausta pitää joskus, vaikka eiväthän nuo ihan tyypilliset kotitalousopettajan kynnet ole. 


Arvelin, että nyt kun kerrankin olen lakannut kynnet kaikkein suositusten ja sääntöjen mukaan, niin lakka kestää. Kissanviikset se mitään kestänyt! Enkä ollut edes töissä eli en pessyt käsiäni tavallista useammin, käytin kaikissa kotitöissä kumihanskoja ja varoin kynsiäni muutenkin. Lopputulos oli silti jo seuraavana iltana tämä: Eli lakka lohkeili kärjestä pois ihan kaikista kynsistä, etu- ja keskisormista pahiten. Poistin lakat ja kokeilin sitten lakata kynnet pelkällä glitterlakalla, mutta en tykännyt lopputuloksesta. Glitterhileet ovat suuria ja koko kynnelle levitettynä lakka näyttää lapselliselta, kuin viisivuotias prinsessanalku olisi innostunut lakkaamaan kyntensä. Äitini kuvaili kynsiä sanalla bilehile ja ehkä glitterkynnet sopisivatkin bileisiin. Tai estraditaiteilijalle. Sitäpaitsi lakka lähti lohkeilemaan taas ja vaikka olin laittanut päällyslakkaa, niin glitterhileitä löytyi koirien turkeista, omasta päästä, lattialta ja kalenterini välistä. Todellakin säkenöivää elämää, kun kaikki ympärillä kimaltaa! Päällyslakan pitäisi "lukita" hileet alleen, mutta eipä se niin tehnyt. Jos päällyslakka olisikin toiminut ja hileet pysyneet kynsissä, olisin voinut olla huolettomampi. Leivoin viikonloppuna paljon ja käytin suosiolla kumihanskoja, koska ajatus glitterisistä sämpylöistä ja piirakoista ei ollut kovin houkutteleva eikä hygieeninen. 

Ikävintä tuossa lakassa on se, että sen poistaminen on hankalaa. Hileet eivät meinaa lähteä millään pois ja kynsilakanpoistoainetta kuluu moninkertainen määrä tavallisen lakan poistamiseen verrattuna. Isommat hileet piiloutuvat kynsinauhojen alle ja pienemmät hileet ovat niin tiukassa, että kynsiä pitää jynssätä, että hileet saa kokonaan pois. Ja kyllä ne hileet kynsistä lähtevät, mutta kun kynsiä epätoivoisesti jynssää, niin hileet leviävät muualle sormiin ja taas pitää hölvätä kynsilkanpoistoainetta. 

Olen yrittänyt olla hurahtamatta mihinkään turhiin tuotteisiin ja kai sitä pitäisi pysytellä tylsässä ja totutussa ja olla ostamatta mitään ylimääräistä. Muutaman euron ostos ei talouttani kaada, mutta harmittaa, että tuotteet tuottavat pettymyksen ja ne täytyy pistää parin kokeilukerran jälkeen kirpparille. Mielessäni kävi ajatus siitä, että lakan lohkeilu ja kestämättömyys oli karmallinen palkka turhamaisuudestani ja siitä, että en ostanut ekolakkaa.

Kommentit

  1. Oho, ei oo koskaan mulle käyny noin pahasti edes viikon päästä lakkauksesta! Mä laitoin glitterit Tiimarista ostetusta jauhepurkista. Koklaa sitä, saat pysyä näin vähän ekompanakin :).

    VastaaPoista
  2. Tuo oli mullekin yllätys, negatiivinen sellainen. Ajattelin, että tällainen lakka kestää paremmin kuin glitterjauheet. Kiitos vinkistä :)Täytyy testata askarteluglitterit, niitä mulla onkin laatikossa.

    VastaaPoista
  3. kauniit kynnet sinulla

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)