Blogin ulkoasua päivitetty - kerrothan mielipiteesi

Olen aina sanonut, että en ole mikään tekniikan ihmelapsi enkä tietokonenörtti, mutta sen verran jotain osaan, että päivitin blogin ulkoasua. Kuvankäsittelyohjelmista Gimp ja Paint ovat tuttuja ja niillä on hirmuisen kiva kikkailla, vaikka Gimpin käyttö onkin välillä hermojaraastavaa ja Paintista tulee mieleen ne yläasteella piirretyt tikku-ukot, joita väritettiin maalipönttötekniikalla. Blogin bannerikuvat otin itse ja kuviin sinänsä olen tyytyväinen, mutta perfektionistina minua häiritsee, että kuvat ovat erikokoisia tai pikemminkin erimuotoisia. Mutta jos ajattelemme taiteellisen symbolisesti, niin Chanelin kuva on suurempi siksi, koska hän on muodin historiassa merkittävämpi henkilö kuin Carrie Bradshaw. Menikö tämä selitys läpi?

Omia saavutuksiaan ei pidä koskaan vähätellä ja minä olenkin nyt ainakin pikkuisen ylpeä siitä, että opin koko ajan lisää Bloggerin käytöstä, kuvien käsittelystä ja myös niistä kammottavan pelottavista CSS-koodeista ja että osasin tehdä joitain juttuja, mitä en vielä kuukausi sitten hallinnut. Suuri kiitos kuuluu niille, jotka jaksavat netissä ylläpitää aiheeseen liittyviä sivustoja ja jelpata meitä apua tarvitsevia. Nyt blogini ulkoasu on hitusen parempi kuin aiemmin ja  se vastaa vähän paremmin sitä käsitystä, joka minulla oli jo aikoja sitten. Olen tyytyväinen, ainakin toistaiseksi. Ja juuri nyt, kun olen hirmuisen ylpeä, niin joku huomaa jonkin omituisen ja nolostuttavan kirjoitusvirheen blogin otsikossa tai jossain muussa ilmiselvässä paikassa... Niin minulle käy aina!

Sellaistakin kehitystä on tapahtunut, että blogiini on ilmestynyt mainos. Tai ei se ihan itsestään ilmestynyt vaan vaati yhteistyötä mainostajan kanssa ja vähän nörtteilyä. Blogimainonnasta on ollut viime aikoina hirmuinen kalabaliikki ja toivon todella, että mainontaan saadaan selvä ohjeistus, koska blogit ovat täynnä piilomainontaa ja tuotesijoittelua. Tosin onhan elokuvissa ja TV-sarjoissakin tuotesijoittelua, mainoksia on bussipysäkeillä ja niitä pompsahtaa netissä yhtäkkiä silmille ja naisten aikakauslehtien jutuista jopa puolet saattaa olla mainoksia. Mainoksilta emme voi välttyä ellemme mörköönny johonkin erämökkiin ilman telkkaria, lehtiä ja nettiä. Bloggerin kautta voisi liittyä Googlen mainostussysteemiin, mistä voisi jopa saada ylimääräistä tienestiä. Raha kiinnostaa kyllä aina, mutta tässä tapauksessa en halua myydä sieluani ylikansallisen yhtiön kaupallisuudelle. Haluan itse päättää, mitä mainostan, sillä yritän olla kriittinen ja harkitseva kuluttaja (vaikka ihan siltä en aina vaikutakaan). Mainostamalla mikkeliläistä kampaamoa sivullani tuen suomalaista yrittäjyyttä ja sen arvostusta, mikä on mielestäni tänä talouden synkkänä aikana melkoisen tärkeää.

Halusin tehdä blogista juuri omannäköisen, koska liian monet blogit ovat kuin samasta muotista. Ehkä blogini ulkoasu ei miellytä kaikkia, ehkä banneri on tylsä, ehkä blogin nimi on kirjoitettu liian pienellä... Ehkä minun pitäisi lakata ajattelemasta sitä, mitä muut ajattelevat! Toivon kuitenkin, että täällä vieraillessasi kävisit kommentoimassa blogin ulkoasua ja sisältöä muutenkin ja kertoisit, mistä tykkäät ja mistä et. Muutama sanakin riittää ja olen hyvin kiitollinen jokaikisestä kommentista! Hyvät vinkit otan ilomielin vastaan ja kritiikkiä kohdatessani ehkä hieman nieleskelen, mutta otan opikseni. 

Kivaa viikonloppua kaikille! Syksy hiippailee meitä kohti, mutta vielä voimme nauttia kesän ihanuuksista :)

Kommentit

  1. Kiva ja tyylikäs blogi :) Bannerikuvasta tulee mieleen Sinkkuelämää, mut niin vissiin on tarkoituskin? T. Carrie-Fani

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Olen siis onnistunut, koska nimenomaan hain Sinkkuelämää-tyyliä ja myös Chanel-tyyliä niin bannerikuvassa kuin koko blogissakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)