tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sydämen surujen kesäkurpitsakakku



Kesäkurpitsa on vihannes, jota ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen käyttää kakkuihin. Miedon makunsa ansiosta "suvipumppu" sopii erinomaisesti leivonnaisiin, joille se antaa mehevyyttä ja parantaa ravintoarvoa sisältämiensä vitamiinien ja kivennäisaineiden vuoksi. 

Tämä helppotekoinen kakkuohje on peräisin kotitalouden oppikirjasta ja ohje on idioottivarma ja hyväksi havaittu. Kakku on niin mehevä, ettei se tarvitse kuorrutetta, mutta minä kuorrutin kakun kaappientyhjentämisvimmassa suklaavanukastyyppisellä kuorrutteella, johon ei ole kunnollista ohjetta, pahoittelen. Muutenkin sovelsin taas tapani mukaan ohjetta. Rahkan sijaan käytin turkkilaista jogurttia ja osa sokerista oli fariinisokeria, koska normisokeri oli loppu. Kakun voi valmistaa maidottomana, jos vaihtaa maitotuotteet vastaaviin soija- tai kauravalmisteisiin. 

SYDÄMEN SURUJEN KESÄKURPITSAKAKKU


KUIVAT AINEET 
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl suolaa

KOSTEAT AINEET
1 prk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g sulatettua margariinia
1 pieni kesäkurpitsa hienoksi raastettuna (ei tarvitse kuoria)

Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sekoita keskenään kosteat aineet ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (esim. halk. 23  cm torvivuoka) 
ja paista 175 asteessa noin tunti.






1 kommentti :

  1. Nam! Voisin mielelläni maistaa tätä kakkua. Kesäkurpitsa on vähän samanlainen mysteeri kuin porkkana kakussa, mutta toimii vaan silti tosi hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)