Ennakkofiilikset Club For Fiven Jouluna 2017 -konsertista

Päätin edellisen postauksen sanoihin "jouluun on vielä aikaa" ja tunnustan, että yritän vain aivopestä itseäni kiireettömyyteen. Nyt on vasta marraskuu, mutta viikot menevät sellaisella vauhdilla, että kohta on taas juhannus tai seuraava joulu ja huomaan, että edellisen vuoden joulukuvat on teettämättä, kynttelikkö jää komeroon, koska en taaskaan älynnyt ostaa varakynttilöitä ja iloitsen siitä, että kortit on viety postiin, kunnes havahdun, että se onkin vain muistikuva viime vuodelta. Viime vuosina joulunalusaikani on ollut liian kiireinen enkä ole ehtinyt fiilistellä joulua niin paljon kuin olisin halunnut enkä ole päässyt edes kaikkiin kivoihin joulutapahtumiin. Tänä vuonna aion korjata tilanteen ja vaikka loppuvuosi onkin työntäyteinen, niin aion ujuttaa erilaisia tapahtumia kalenteriini. Pikkujouluja on tulossa jopa kahdet, on joulunavausta ja -markkinaa ja konsertteja ja nyt kirjoitankin eräästä konsertista, jonka odottaminen on jo nyt nostattanut joulumieltäni.

Olen ihan joka vuosi halunnut mennä johonkin joulukonserttiin ja joka vuosi olen harmitellut, että joulun musiikkielämykset jäävät lähinnä vain omien tiptap-rallatteluiden varaan. Nyt minulle tarjoutui blogin kautta mahdollisuus päästä Club For Fiven "Jouluna 2017" -konserttiin ja odotan, että pääsen vihdoin viimein kuulemaan yhtyettä, joka on virtuoosimaisilla ja monipuolisilla esityksillään valloittanut yleisöä ympäri maailman.
Kuva: Numi Nummelin

Jo 15 vuoden ajan yleisöä ihastuttanut, yhdeksän studioalbumia tehnyt ja kuusi kultalevyä myynyt Club For Five on tunnettu siitä, että se herättää kappaleet eloon hyvin omaleimaisella tavalla. Ääntään instrumentteina käyttävät Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi laajentavat ja jopa rikkovat käsitystä ihmisäänen ulottuvuuksista ja saavat kuulijan epäilemään, että jollakulla on kuitenkin taskussaan jokin kilkutin tai pikkurumpu. Kuunnelkaapa vaikka tämä yhtyeen uunituore, upea sinkku Blackbird:


Olen tämän vuoden aikana kokenut erilaisia kulttuurielämyksiä ja jokaisen esityksen jälkeen olen ollut haltioitunut. Haltioitumisen  tunnetta odotan myös Jouluna 2017 -konsertilta. Sitä tunnetta, että kaikki katoaa ympäriltä ja että olen kosketuksissa johonkin itsessäni olevaan hyvin syvään, yhtäaikaa ilahduttavaan ja liikuttavaan. Joululaulut herättävät aina suuria tunteita ja kun ne esitetään a cappellana, niin odotettavissa on varmasti elämyksellinen konsertti, josta en ehkä selviä ilman nenäliinaa ja josta kuitenkin poistun hymy huulillani.

Odotan, että pääsen kuulemaan kaikkein rakkaimmat, lapsuudesta tutut joululaulut, mutta odotan mielenkiinnolla myös uusia sovituksia ja kappaleita. Kuten Club For Fiven tyyliin kuuluu, niin mukana on varmasti eri musiikkityylien yhdistelyä ja tunneskaalaa laidasta laitaan sekä yhtyeelle tyypillistä yllätyksellisyyttä ja "jujuja". Club For Five on luvannut, että konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja, mutta myös tonttutykitystä (miten mahtava sana, jonka otan heti sanavarastooni) ja olen aivan varma, että saamme kokea myös kuuluisaa joulun taikaa.

Club For Fiven joulukonsertit ovat huippusuosittuja ja vuosittain niissä käykin noin 15 000 ihmistä - aika huima määrä. Ei siis ole yhtään liioiteltua sanoa, että kyseessä on vuoden odotetuin joulukiertue. Kun olen kertonut meneväni konserttiin, niin muutamat ihmiset ovat sanoneet, että heille Club For Fiven joulukonsertti on jokavuotinen jouluperinne, jonka ansiosta syntyy oikea joulutunnelma. Tänä vuonna kiertue starttaa Vantaalta joulukuun alussa ja vierailee useilla paikkakunnilla (kiertuepäivät tuossa alla ja TÄÄLLÄ). Jyväskylässä pääsemme tunnelmoimaan 14.12. klo 19 Paviljongissa ja uskallan veikata, että tapahtuma myydään pian loppuun.
Kuvakaappaus Club for Five- sivustolta
Onko minun lisäkseni ketään muuta, joka on innoissaan erilaisista joulutapahtumista? Mihin tapahtumaan aiot osallistua?

                                                                                                                                *Postaus kirjoitettu konserttilippuja vastaan*

Kommentit