Another year over and a new one just begun

Heippa pitkästä aikaa! Aloin eilen illalla kirjoittaa postausta siitä, miten vuosi 2015 on mennyt ja syynäsin ruusut ja risut ja huomasin, että nostin esille aika paljon kaikkea ikävää. Tekstin kirjoittamisen jälkeen minua ärsytti - niin käy usein, kun alan vatvoa jotain. Haluanko, että muistan vuodesta 2015 vain kurjat asiat? EN! Koska vuosi oli kuitenkin aivan ihmeellinen ja yksi elämäni merkittävimmistä ja ihanimmista lapseni (tuon suloisen taaperon, joka just nyt leikkii muoviläviköllä ja jutustelee "ähäää--äääää---ää-ää-ää--öööäää--hiii") syntymän vuoksi.

Tänä aamuna heräsin erittäin makoisasti nukutun yön jälkeen onnellisena, tasapainoisena ja tyynenä ja ajattelin, että pyyhin koko eilen riipustamani tekstin pois ja päätin, että voin pohtia kaikkea myöhemmin tai jättää pohtimatta, jos siltä tuntuu. Minulla on mielessä asioita, joita haluaisin kertoa ja joita pitäisi kertoa, mutta nyt on niin hyvä fiilis, että en saa edes kiinni mistään ikävästä ja pääni on vaaleanpunaista hattaraa kuin Maria Montazamilla konsanaan!

Olin aamulla pirteä, mikä on vallan ihmeellinen tunne. Olen persoonaltani touhukas ja kun sattuu tällainen energeettinen olo, niin silloin haluan puuhata kaikkea kivaa ja hääräilen kaikkea mahdollista. Tänään keskitin energiani keittiössä hääräilyyn. Oikeastaan aloittelin kettiöhommia jo eilen illalla tekemällä pastasalaattia täksi illaksi, tein vauvalle kaikenlaisia ruokia, valmistin hiivataikinapohjan, josta paistoin aamulla rapsakkakuorisen spelttileivän ja tein ohimennen appelsiinisuklaamoussea ja tänä aamuna sain päähäni, että haluan mousseleivoksia. Pyöräytin äkkiä gluteenittoman suklaakakkupohjan, otin siitä pyöreällä muotilla leivospohjia ja pursotin päälle moussea (kermavaahto+appelsiinituorejuusto+1 levy tummaa suklaata). Nyt on illaksi aika ihanat herkut! 

Minä olen siinä mielessä vähän höperö, että olen aina innoissani kaikista juhlista. Olen ihan lapsellisen täpinöissäni! Eilen aivan yhtäkkiä tuli se sama maaginen uudenvuodentunne, joka on vallanut minut niin kauan kuin muistan. Ilmassa on taikaa ja on kutkuttavan jännittynyt olo ja odotan alkavaa vuotta aina yhtä innokkaasti ja positiivisella mielialalla. John Lennonin Happy X-mas -biisi alkaa sanoilla: "So this is Christmas and what have you done. Another year over and a new one just begun" ja kun kuulen tuon ennen joulua, niin alan jo odottaa vuoden vaihtumista. Kappale pistää myös miettimään, että mitä olen kuluneena vuonna tehnyt. Se luo myös mielikuvan siitä, että vuodet vierii, mutta taas alkaa uusi vuosi. Uusi! Tarkoittaa siis sitä, että taas tarjoutuu uusia mahdollisuuksia ja voimme kohdata asioita, joita emme ole ennen kokeneet. Tuo kappale luo ihan hirmu positiivisen fiiliksen ainakin minulle ja sen merkityssisällöt ovat niin syviä, että en kykene niitä edes avaamaan niin, että kaikki tajuaisi.

Muistan hyvin lapsuuden joulut ja uudetvuodet, välipäivät ja sen, miten joulun jälkeen aloin odottaa uuttavuotta. Uutenvuotena sai syödä sipsejä ja juoda limpparia ja edelleenkin perussipsien+Spriten yhdistelmä vie minut makumuistoissa lapsuuden uusiinvuosiin. Uutenavuotena sai myös valvoa pitempään ja tietysti raketit oli illan kohokohta ja tähtisädetikut! Niitä ilman en ole viettänyt yhtäkään uuttavuotta. Monesti niitä on pitänyt lähteä ostamaan uudenvuodenaattona hirmu kiireessä, kun ovat unohtuneet. Tänä vuonna käytän siivouksen yhteydessä löytyneitä tikkuja, olin muuten taas ihan ylionnellinen, kun tein tuollaisen löydön. Kuten sanottu, olen höperö.

Olen myös siinä mielessä vähän höperö, että vaikka en lähdekään mihinkään ihmisten ilmoille, niin haluan pukeutua juhlavasti. Uudenvuodenaattoon kuuluu mielestäni glitteri ja kimallus ja tämä kirppikseltä ostamani paljettibolero saa säihkyä illalla päälläni. Osaako joku sanoa, mikä tuo erikoinen väri on? Kun se ei ole harmaa, ei beige, ei roosa. Boleron kanssa laitan mustan, mukavan neulemekon, joka päällä on hyvä temmeltää ja voi ahtaa massun täyteen herkkuja. Tänä vuonna siis juhlitaan vuodenvaihtumista ihan perhepiirissä ja se tuntuu mukavalta. Toki hyvät ja isot bileet on aina hyvä vaihtoehto, mutta bileitä on elämässäni ollut sen verran, että olen ihan valmis perheen kesken juhlimiseen ja juuri nyt se on paras juhlimistapa ikinä!

Hei sellainen vinkkaus kaikille, että katsokaahan telkkarista Illallinen yhdelle, TV1 klo 14.40. Mustavalkoinen, yli 50 vuotta vanha ohjelma näytetään vain kerran vuodessa. Olen katsonut ohjelman joka vuosi ja aina se naurattaa yhtä paljon, aina yllätyn samoissa kohdissa ja lopuksi kikatan vedet silmissä. Illallinen yhdelle on vähän vastaava kuin jouluaaton Lumiukko ja vaikka voi tuntua hassulta, että miten muka jokin telkkariohjelma voi luoda juhlan tuntuna, niin kyllä se vaan luo. Toki juhlan tuntu tulee monista muistakin asioista ja toivon, että sinullakin on nyt mukava uudenvuoden juhlafiilis!

Toivotan huikeaa vuodenvaihtumista 
ja toivon koko sydämestäni sinulle ihanaa vuotta 2016 ♥

Kommentit

  1. Mitä ihania herkkuleivoksia! Minulla kirjaimellisesti vesi herahti kielelle.
    Kaikkea hyvää vuodelle 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin jossain vaiheessa laittaa ohjeen blogiin, koska nuo on superhelppoja tehdä ja superhyviä.

      Kaikkea hyvää sinullekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)